Atelier central de Salzinnes

Activiteit

De werkplaats Salzinnes, die in 1904 werd opgericht, voert al meer dan 110 jaar zware onderhoudsverrichtingen uit op het tractiematerieel.

De werkplaats wist zich doorheen de jaren aan te passen aan de evolutie van het materieel en de technologische evoluties. Dankzij een ultraperformante revisieketen, gerationaliseerde subketens voor de herstelling van onderdelen, een hoogtechnologisch elektronicalabo en geoptimaliseerde werkmethodes kan de werkplaats van Salzinnes vandaag interventies uitvoeren op zowel het modernste als het oudste rollend materieel en daarbij de beperkte doorlooptijden respecteren om de immobilisatieduur van het rollend materieel te beperken.

Tegenwoordig is de werkplaats gespecialiseerd in elektrische locomotieven en diesellocomotieven, motorrijtuigen en motorwagens.

De hoofdactiviteiten van de werkplaats zijn:

  • Het groot onderhoud van de elektrische locomotieven en diesellocomotieven (midlife-verrichtingen) met volledige demontage en revisie van alle onderdelen (elektrische motoren/dieselmotoren, elektronische onderdelen, relais, draaistellen, wielstellen enz.). Tijdens deze revisies worden sommige stukken getest op testbanken die hiervoor speciaal ontwikkeld werden.
  • De revisie en de herstelling van wisselstukken uit locomotieven en motorrijtuigen die onderhouden worden in de lijnwerkplaatsen die verspreid liggen over België of van externe bedrijven.
  • De installatie van het ETCS-veiligheidssysteem op locomotieven, motorrijtuigen of motorwagens.
  • De aankoop en de distributie van verbruiksartikelen in de lijnwerkplaatsen.

Adres

AC Salzinnes
Rue Fond des Bas-Près
5000 Namen

België

check2-anim