Homo’s en lesbiennes in nazi-Europa - tot 10 december 2023

Leer een onbekend stuk geschiedenis kennen! In deze expo kom je alles te weten over de onderdrukking en vervolging van homo’s en lesbiennes in nazi-Europa.

Lange tijd was er bitter weinig geweten over het lot van homo’s en lesbiennes tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze expo brengt de onderdrukking en vervolging aan het licht in België en de buurlanden. Onder het naziregime ondergingen homo’s en lesbiennes uiteenlopende lotsbestemmingen. Sommigen kozen voor een leven in ballingschap, anderen leidden een dubbelleven. In Duitsland werden bijna 100.000 homoseksuelen geregistreerd. Tussen 5.000 en 15.000 homoseksuelen belandden er in een concentratiekamp, waar het merendeel om het leven kwam. Lesbiennes bleven in de meeste regio’s buiten schot van het gerecht. Als sluitstuk is er aandacht voor de herdenking en erkenning van de slachtoffers.

  • 50%* korting op jouw treinreis
  • Kinderen onder 12 jaar reizen gratis (max. 4 kinderen per betalende reiziger)
  • Heen- en terugreis op dezelfde dag
  • Heenreis op weekdagen mogelijk vanaf 9u00
  • Meer info over het Discovery Ticket

Koop je Discovery Ticket in een handomdraai

  1. Koop je e-ticket via Kazerne Dossin
  2. Kijk voor de Discovery Ticket code op je Kazerne Dossin e-ticket: het is een code van 16 tekens.
  3. Koop je Discovery Ticket direct vanaf deze pagina: kopieer en plak je code(s) in de laatste stap vóór het afrekenen.
  4. Toon de pdf van je Discovery Ticket op je smartphone of toon een geprinte versie, wanneer de treinbegeleider langskomt op de trein.
  5. Geniet van je reis!

Veelgestelde vragen

Elke houder van een e-ticket voor Kazerne Dossin ontvangt een code voor de aankoop van 1 Discovery Ticket, waarmee hij of zij voor de helft van de prijs met de trein naar het evenement kan reizen.
De kortingscode van de NMBS is geldig voor de dag van je excursie. Terugreis op dezelfde dag.
Ja hoor, dat kan.
De kortingscode van het Discovery Ticket (16 tekens) staat op het toegangsticket dat je online kan kopen via Kazerne Dossin.
Meer vragen? Bekijk de veelgestelde vragen over het Discovery Ticket.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,2923 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,6800(minder dan 37km) of € 1,8092 (37km - 51km) of € 1,9901 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

Waar kopen?

check2-anim