Via je werkgever geniet je van een voordelig treinabonnement om naar je werk te reizen. 

  • Je mag met elk abonnement (behalve het Halftijds abonnement), tijdens de geldigheidsperiode, zowel op week- als weekenddagen onbeperkt reizen op het traject en in de klas die je gekozen hebt. Als je vertrek- en/of bestemmingsstation deel uitmaakt van een (stads)zone, dan kan je de hele dag onbeperkt rijden binnen de zone(s) zonder deze te verlaten.
  • Met een Halftijds abonnement kan je 5 keer eenzelfde traject (heen en terug) afleggen tijdens een periode van 15 dagen.
  • Je kan je treinabonnement combineren met een abonnement op de bus, tram of metro van De Lijn/TEC/MIVB. De geldigheid van het supplement loopt gelijk aan die van je treinabonnement. Je hebt hiervoor een attest van de werkgever nodig. Abonnementen en gecombineerde abonnementen (behalve halftijdse) kunnen op één en dezelfde MOBIB-kaart worden geladen. Verlengen kan online via MyNMBS, via de automaten of aan de loketten.
  • Treinabonnees genieten van voordelige tarieven voor de betalende NMBS-parkings aan de stations. Je parkingabonnement dien je tegelijk met het treinabonnement te activeren aan het loket. Je hebt hiervoor een attest van je werkgever nodig.
  • Meer comfort? Je kan zelf of via je werkgever een upgrade naar eerste klasse doen van je abonnement. Dit doe je aan het loket met een attest van je werkgever.
  • Huur een Blue Bike deelfiets aan het station.
  • Plan je reis via de routeplanner of download de NMBS-app voor realtime informatie over je trein.
Voor meer informatie over je woon-werkverkeer met de trein neem je best contact op met je HR- of Mobiliteitsverantwoordelijke.

Ontdek onze engagementen voor het milieu


Duurzaam rijden, duurzaam werken