Via je werkgever geniet je van een voordelig treinabonnement om naar je werk te reizen. 

 • Je mag met elk abonnement (behalve het Halftijds abonnement en het Flex Abonnement), tijdens de geldigheidsperiode, zowel op week- als weekenddagen onbeperkt reizen op het traject en in de klas die je gekozen hebt. Als je vertrek- en/of bestemmingsstation deel uitmaakt van een (stads)zone, dan kan je de hele dag onbeperkt rijden binnen de zone(s) zonder deze te verlaten.
 • Met een Halftijds abonnement kan je 5 keer eenzelfde traject (heen en terug) afleggen tijdens een periode van 15 dagen.
 • Met een Flex Abonnement beschik je over een bepaald aantal reisdagen, die je mag gebruiken wanneer je wilt tijdens de geldigheidsperiode van je Flex Abonnement. p de dagen waarop je met de trein reist moet je in de NMBS-app telkens een reisdag valideren.  
 • Je kan je treinabonnement combineren met een abonnement op de bus, tram of metro van De Lijn/TEC/MIVB. De geldigheid van het supplement loopt gelijk aan die van je treinabonnement. Je hebt hiervoor een attest van de werkgever nodig. Abonnementen en gecombineerde abonnementen (behalve halftijdse) kunnen op één en dezelfde MOBIB-kaart worden geladen. Verlengen kan online via MyNMBS, via de automaten of aan de loketten.
 • Treinabonnees genieten van voordelige tarieven voor de betalende NMBS-parkings aan de stations. Je parkingabonnement dien je tegelijk met het treinabonnement te activeren aan het loket. Je hebt hiervoor een attest van je werkgever nodig.
 • Meer comfort? Je kan zelf of via je werkgever een upgrade naar eerste klasse doen van je abonnement. Dit doe je aan het loket met een attest van je werkgever.
 • Huur een Blue Bike deelfiets aan het station.
 • Plan je reis via de routeplanner of download de NMBS-app voor realtime informatie over je trein.
 • het merendeel van je treinabonnement (gemiddeld 59,57% voor een abonnement in 2e klasse) en van je supplement (gemiddeld 71,8%) wordt wettelijk verplicht terugbetaald werkgevers uit de privé-sector. Je kunt zo dus onbeperkt treinen tussen huis en kantoor voor gemiddeld 40,43% van de kostprijs van een abonnement in 2e klas. Als je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor woon-werkverkeer met NMBS afsluit hoef je bij aankoop bovendien enkel nog jouw eigen gedeelte te betalen en niet meer het volledige bedrag voor te schieten.
 • gratis naar werk reizen? Voor werknemers uit privésector bestaat de mogelijkheid van een gratis treinabonnement, eventueel aangevuld met een gratis supplement MIVB. Dit is afhankelijk van wat je werkgever aanbiedt. Voor gratis woon-werkverkeer is het nodig dat je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor woon-werkverkeer met NMBS afsluit. Werknemers bij de Federale Overheid kunnen overigens ook een beroep doen op een gratis treinabonnement, eventueel aangevuld met een gratis supplement MIVB.
 • indien je werkgever een derdebetalerovereenkomst voor B-parking met NMBS heeft afgesloten, dan kun je bovendien volledig gratis parkeren op betaalparkings van B-Parking aan het station (in functie van de beschikbaarheid). Parkeren aan (kleinere) stations doe je trouwens vaak gratis.
 • contacteer je HR- of mobiliteitsverantwoordelijke voor de mogelijkheden.
Voor meer informatie over je woon-werkverkeer met de trein neem je best contact op met je HR- of Mobiliteitsverantwoordelijke.

Ontdek onze engagementen voor het milieu


Duurzaam rijden, duurzaam werken

check2-anim
loader