Trotseren uw werknemers dagelijks de files om tot kantoor te geraken? Het woon-werktraject kan ook ecologisch en ontspannend zijn! NMBS biedt (gratis) treinabonnementen voor werknemers, eventueel in combinatie met de tram, bus en metro. Zo kunnen uw werknemers vlot van deur-tot-deur reizen en winnen zij aan tijd en rust voor henzelf. Door in te zetten op openbaar vervoer versterkt u uw imago als werkgever.

Nieuw: vanaf de eerste helft van 2023 bieden we het het Flex Abonnement aan, om gemiddeld 2 tot 3 keer per week op hetzelfde traject te reizen. Hier vind je meer info over het Flex Abonnement t.a.v. je werknemers.  

Derdebetalerovereenkomst treinabonnementen

Via een derdebetalerovereenkomst wordt uw verplichte werkgeversbijdrage in de abonnementen van uw medewerkers maandelijks aan u gefactureerd.
  • minder administratie: geen terugbetalingen aan medewerkers
  • abonnementen beheren via onze NMBS Business Portal 
  • vrijgesteld van belastingen én rsz als uw werknemer bij de belastingaangifte opteert voor de forfaitaire aftrek van de beroepskosten
  • u ontvangt een maandelijkse globale factuur (incl. 6% btw)
  • Een upgrade naar eerste klas, door u of door uw medewerker betaald, is uiteraard ook mogelijk.

Uw wettelijke werkgeversbijdrage is afhankelijk van de afstand. Bekijk hier de wettelijke werkgeversbijdragen.

De wettelijke werkgeversbijdrage voor werkgevers uit de private sector is gemiddeld 59,57% van de prijs van een abonnement voor 2e klas. Werkgevers kunnen hun werkgeversbijdrage optrekken van 59,57% naar 80% van de abonnementsprijs. Dit kan via een NMBS Mobility Pack, waarbij de overige 20% van de abonnementsprijs in 2e klasse vergoed wordt door de overheid. Uw werknemers kunnen dankzij deze 80/20-regeling gratis reizen in 2e klas met NMBS. Uw werknemers kunnen aanvullend gratis reizen met MIVB wanneer het 80/20-principe daarnaast óók voor MIVB wordt toegepast, namelijk: de werkgever betaalt 80% van het MIVB-abonnement en de overheid vergoedt de overige 20%. Sommige CAO's geven automatisch recht op gratis woon-werkverkeer via een 80/20-regeling. Kijk op deze website welke CAO's dit voorzien.

Vraag een Mobility Pack aan

Makkelijk parkeren aan een station

Bent u werkgever en wenst u de van deur-tot-deurreis van uw werknemers met treinabonnement te vergemakkelijken? Biedt hen dan eveneens een parkingabonnement aan het station. Vereenvoudig uw administratie via een NMBS Mobility Pack. Patronale bijdragen worden gebundeld en rechtstreeks aan u gefactureerd: de werkgeversbijdrage is altijd 100% voor parkingabonnementen. Meer weten? Neem contact op met het Business Center.

Een vraag of info nodig?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze mobiliteitsoplossingen? Ons Business Center is bereikbaar van maandag tot donderdag van 9 tot 17 uur, op vrijdag tot 16 uur via telefoon of het online formulier.

check2-anim
loader