1. Derdebetalerovereenkomst treinabonnementen
Via een derdebetalerovereenkomst wordt uw verplichte werkgeversbijdrage in de abonnementen van uw medewerkers maandelijks aan u gefactureerd.
 • minder administratie: geen terugbetalingen aan medewerkers
 • abonnementen beheren via onze NMBS Business Portal 
 • vrijgesteld van belastingen én rsz als uw werknemer bij de belastingaangifte opteert voor de forfaitaire aftrek van de beroepskosten
 • u ontvangt een maandelijkse globale factuur (incl. 6% btw)

Uw wettelijke werkgeversbijdrage is afhankelijk van de afstand. Bekijk hier de wettelijke werkgeversbijdragen.

Medewerkers van werkgevers uit de private sector die hun werkgeversbijdrage optrekken naar 80% van de abonnementsprijs, reizen – dankzij de overheidstussenkomst van 20% - volledig gratis in tweede klas. Dezelfde 80/20-regeling geldt ook voor gecombineerde treinabonnement met MIVB. Een upgrade naar eerste klas, door u betaald of door uw medewerker, is uiteraard mogelijk.

Vraag online een overeenkomst woon-werkverkeer aan.

Bent u werkgever en wenst u de van deur-tot-deurreis van uw werknemers met treinabonnement te vergemakkelijken? Biedt hen dan eveneens een parkingabonnement aan het station. Vereenvoudig uw administratie via een derdebetalerovereenkomst voor parkingabonnementen met NMBS.

Patronale bijdragen worden gebundeld en rechtstreeks aan u gefactureerd: de werkgeversbijdrage is altijd 100% voor parkingabonnementen.

Meer weten? Neem contact op met het Business Center van NMBS op het nummer 02/528.25.28 (op werkdagen tussen 9u en 17u) of via het online formulier.

2. Railease: trein in combinatie met bedrijfswagen

Formule met 20, 40 of 60 reisdagen die uw medewerker met bedrijfswagen gedurende één jaar vrij opneemt. Eén reisdag is goed voor een hele dag onbeperkt reizen op het hele NMBS-net en, mits een meerprijs, op de vervoersnetten van De Lijn, TEC en de MIVB. Kan ook gecombineerd worden met een parkingformule.

 • heel voordelige formule
 • uw medewerker combineert de vrijheid van een bedrijfswagen met het comfort van de trein en bij uitbreiding met het andere openbaar vervoer
 • daling leasingkost mogelijk omdat er minder kilometers worden afgelegd met de bedrijfswagen
 • vanaf € 13,55 een hele dag onbeperkt reizen met de trein. Voor meer info in verband met de verschillende formules en tarieven kunt u terecht bij ons Business Center.

3. Business E-ticketing

Met Business E-Ticketing kunt u zelf biljetten kopen voor uw werknemers of klanten.

 • keuze uit uitgebreid gamma aan vervoersbewijzen
 • bestelling en opvolging via onze NMBS Business Portal 
 • medewerkers of klanten kunnen onmiddellijk reizen
 • u ontvangt een maandelijkse globale factuur (incl. 6% btw)

Boek internationale treinbiljetten


Reis met Thalys, Eurostar, TGV®, ICE en IC

Een vraag of info nodig?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze mobiliteitsoplossingen? Contacteer gerust ons Business Center op werkdagen van 9 tot 17 uur via 02 528 25 28 of het online formulier.