1. Derdebetalerovereenkomst voor abonnementen

Via een derdebetalerovereenkomst wordt uw verplichte werkgeversbijdrage in de abonnementen van uw medewerkers maandelijks aan u gefactureerd.

Uw wettelijke werkgeversbijdrage is afhankelijk van de afstand. Bekijk hier de wettelijke werkgeversbijdragen.

Medewerkers van werkgevers uit de private sector die hun werkgeversbijdrage optrekken naar 80% van de abonnementsprijs, reizen – dankzij de overheidstussenkomst van 20% - volledig gratis in tweede klas. Dezelfde 80/20-regeling geldt ook voor gecombineerde treinabonnement met MIVB, maar niet voor combinaties met De Lijn en TEC. Een upgrade naar eerste klas, door u betaald of door uw medewerker, is uiteraard mogelijk.

Vraag online een derdebetalersovereenkomst aan.

 • U mag met elk abonnement (behalve het Halftijds abonnement), tijdens de geldigheidsperiode, zowel op week- als weekenddagen onbeperkt reizen op het traject en in de klas die u gekozen hebt. Als uw vertrek- en/of bestemmingsstation deel uitmaakt van een (stads)zone, dan kunt u de hele dag onbeperkt rijden binnen de zone(s) zonder deze te verlaten.
 • Met een Halftijds abonnement kunt u 5 keer eenzelfde traject (heen en terug) afleggen tijdens een periode van 15 dagen.
 • U kunt uw treinabonnement combineren met een abonnement op de bus, tram of metro van De Lijn/TEC/MIVB. De geldigheid van het supplement loopt gelijk aan die van je treinabonnement. U heeft hiervoor een attest van de werkgever nodig. Abonnementen en gecombineerde abonnementen (behalve halftijdse) kunnen op één en dezelfde MOBIB-kaart worden geladen. Verlengen kan online via MyNMBS, via de automaten of aan de loketten.
 • Treinabonnees genieten van voordelige tarieven voor de betalende NMBS-parkings aan de stations. Uw parkingabonnement dient u tegelijk met het treinabonnement te activeren aan het loket. U heeft hiervoor een attest van uw werkgever nodig.
 • Meer comfort? U kunt zelf of via uw werkgever een upgrade naar eerste klasse doen van uw abonnement. Dit doet u aan het loket met een attest van uw werkgever.
 • Huur een Blue Bike deelfiets aan het station en krijg als NMBS-abonnee twee gratis ritten bij uw inschrijving.
 • Plan uw reis via de routeplanner of download de NMBS-app voor realtime informatie over uw trein.

2. Railease in combinatie met bedrijfswagen

Formule met 20, 40 of 60 reisdagen die uw medewerker met bedrijfswagen gedurende één jaar vrij opneemt. Eén reisdag is goed voor een hele dag onbeperkt reizen op het hele NMBS-net en, mits een meerprijs, op de vervoersnetten van De Lijn, TEC en de MIVB. Kan ook gecombineerd worden met een parkingformule.

 • heel voordelige formule
 • uw medewerker combineert de vrijheid van een bedrijfswagen met het comfort van de trein en bij uitbreiding met het andere openbaar vervoer
 • daling leasingkost mogelijk omdat er minder kilometers worden afgelegd met de bedrijfswagen
 • vanaf € 13,40 een hele dag onbeperkt reizen met de trein. Voor meer info in verband met de verschillende formules en tarieven kunt u terecht bij ons Business Center.

Contacteer ons

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aanbiedingen? Contacteer gerust ons Business Center op werkdagen van 9 tot 17 uur via