De autoriteiten hebben zojuist de verplichting om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer afgeschaft. We kijken ernaar uit om opnieuw de lachende gezichten van onze reizigers en het treinpersoneel te zien.

In de praktijk

  • Vanaf 23/05 is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen aan boord van onze treinen. Sinds 07/03/2022 hoefde dat niet meer in de stations en op de perrons.
  • Iedereen is vrij om het op elk moment al dan niet te dragen, maar het blijft aangeraden voor kwetsbare personen
  • Voor internationale reizen blijven de specifieke maatregelen van elke vervoerder van kracht.

Dit is goed nieuws voor de reizigers van NMBS en het openbaar vervoer in het algemeen. Deze maatregel volgt op de daling van de meeste covid-indicatoren, en het besluit dat werd genomen door het Overlegcomité is weer een stap naar een normale reiservaring.

We danken alle reizigers, die de maatregel over het algemeen goed hebben gerespecteerd, voor hun geduld en begrip, maar ook ons treinpersoneel dat sinds het begin van de gezondheidscrisis de maatregel heeft moeten handhaven.

De trein biedt een duurzame, veilige en comfortabele reiservaring voor iedereen. De trein is een sociaal netwerk op zich; het is een plaats waar alle mensen, die samen onze maatschappij vormen, samenkomen. Nu we geen mondmasker meer hoeven te dragen is er weer ruimte voor interactie en wordt het meest milieuvriendelijk vervoermiddel opnieuw het meest aangename. Dit brengt opnieuw een glimlach op onze gezichten en geeft ons nog meer energie om op een positieve manier onze toekomstplannen uit te werken en jullie reiservaring te verbeteren. Onderweg. Naar beter.

check2-anim
loader