De afgelopen jaren kon je terugvallen op Train Map om je te voorzien van realtime informatie. We willen je echter op de hoogte brengen van onze beslissing om deze dienst binnenkort stop te zetten.

Wat is Train Map?

Train Map is een platform dat informatie toont over de NMBS-treinen die momenteel aan het rijden zijn op het spoornet en deze weergeeft op een kaart van België. De positie van de treinen wordt berekend op basis van de dienstregeling, realtime informatie en voorspellingen. Via dit platform kan je ook de samenstelling van onze treinen zien.

Op naar maximale efficiëntie!

We merken dat er weinig reizigers gebruikmaken van het platform, waardoor de opheffing ervan maar een klein aantal van onze reizigers zal treffen. Maar we vinden het belangrijk dat al onze reizigers tevreden zijn. Daarom werken we momenteel aan een efficiëntere en betrouwbaardere oplossing voor de toekomst.

Zijn er alternatieven?

In afwachting van deze oplossing kan je onze LabApp gebruiken. Via deze app kan je nieuwe functionaliteiten ontdekken en evalueren, voordat ze (misschien) in de officiële NMBS-app worden opgenomen.

Er bestaan ook andere alternatieve tools voor Train Map zoals de dienstregeling per treinnummer die beschikbaar is op onze website en binnenkort in onze app, net als de samenstelling van onze treinen, die beschikbaar is in onze LabApp en binnenkort in onze NMBS-app en op onze website.

We optimaliseren onze belangrijkste kanalen

We richten ons op de optimalisatie van onze belangrijkste communicatiekanalen: onze website en app. Zodra de treinsamenstelling beschikbaar is op onze website, zal Train Map worden stopgezet. We verheugen ons erop om je terug te zien op onze website en in onze app.

check2-anim