Kinderen onder 12 jaar reizen gratis indien ze vergezeld worden door een betalende reiziger. Maximaal 4 kinderen kunnen gratis mee per betalende reiziger. Zijn er meer dan 4 kinderen per betalende reiziger? Koop dan een Kids Ticket (Biljet Kind) voor de extra kinderen.

Tijdens een groepsreis (vanaf 15 reizigers) zijn er zitplaatsen aan 1 euro per traject gereserveerd voor kinderen jonger dan 12 jaar. Het Groepstarief is de enige formule die gereserveerde zitplaatsen garandeert en korting geeft op de prijs. In de meeste gevallen is de prijs per reiziger lager dan bij welke andere kortingsformule.

Enkel een Group Ticket geeft recht op gereserveerde plaatsen.

Als je moeilijkheden hebt om te lopen of staan, dan geeft het Ticket Voorrang op een zitplaats recht op een gegarandeerde zitplaats.

Wil je graag meer comfort? Denk dan aan Klasverhoging en reis in 1e klas!

Om zeker te zijn dat je het nodige aantal zitplaatsen krijgt, reserveer je best zo snel mogelijk je groepsreis.

Het online reservatieformulier is 24/7 toegankelijk. Je ontvangt ook een kopie van je aanvraag en het Contact Center is telefonisch bereikbaar op 02 528 28 28 (daglijks van 7:00 tot 21:30 uur).

De dealine voor het aanvragen van een groepsreis hangt af van hoe je de Group Tickets wil ontvangen:

 • ophaling aan het loket: doe je aanvraag uiterlijk 7 werkdagen voor de vertrekdatum
 • verzending per post: doe je aanvraag uiterlijk 12 dagen voor de vertrekdatum

 

Het is mogelijk om de samenstelling van de groep te wijzigen:

 • voordat de tickets aan de groep bezorgd zijn

  De verantwoordelijke van de groep vraag een wijziging aan via het Contact Center. De wijziging zal in de mate van het mogelijke uitgevoerd worden.

  - Een verhoging van het aantal deelnemers is mogelijk indien er genoeg zitplaatsen beschikbaar zijn in de trein.

  - Een verlaging van het aantal deelnemers is mogelijk (uiterlijk 5 werkdagen voor de vertrekdatum aanvragen).

 • nadat de tickets aan de groep bezorgd zijn

De verantwoordelijke van de groep vraagt de wijziging aan aan het loket. De samenstelling van de groep kan met maximaal 10 personen verhoogd of verlaagd worden. De groep moet wel altijd minstens uit 15 personen bestaan.

  - Een verhoging van het aantal deelnemers kan tot uiterlijk 30 minuten voor het vertrek van de trein, op voorlegging van je reservering. Voor de bijkomende deelnemers kunnen wij geen zitplaatsen garanderen.

  - Een verlaging van het aantal deelnemers kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de vertrekdatum. Bij terugbetaling worden administratieve kosten aangerekend voor de groep en per enkele reis.

 Het is mogelijk om een groepsreservatie te annuleren:

De verantwoordelijke van de groep moet de annulering uiterlijk 5 werkdagen voor de vertrekdatum aanvragen.

 • Contacteer het Contact Center indien de tickets nog niet aan de groep bezorgd zijn
 • Ga naar het loket indien de tickets al aan de groep bezorgd zijn. Bij terugbetaling worden administratieve kosten aangerekend voor de groep en per enkele reis.

Een Group Ticket is niet terugbetaalbaar

 • indien het helemaal of gedeeltelijk gekocht is met een voucher of eco-cheque
 • indien de aanvraag om de reservatie te weizigen of annulering minder dan 5 werkdagen voor vertrek ingediend werd
 • in geval van gedeeltelijk gebruikte tickets
 • in geval van verlies of diefstal

De betaalmethode voor je Group Tickets varieert naargelang je keuze hoe je de tickets wil ontvangen. Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, moet je reserveren:

 • uiterlijk 12 werkdagen voor de vertrekdatum als de betaling via overschrijving verloopt. Het bedrag moet uiterlijk 7 werkdagen voor het vertrek op de rekening ontvangen zijn. Tickets worden uiterlijk 5 werkdagen voor de vertrekdatum verstuurd.
 • uiterlijk 7 werkdagen voor de vertrekdatum als de tickets worden opgehaald en betaald aan een afgesproken loket (uiterlijk 5 werkdagen voor de vertrekdatum).