Plan je een citytrip of daguitstap naar Brugge met de kinderen? Zeker doen! Verscholen tussen de historie vind je belevenissen - binnen én buiten - die te ongelooflijk zijn om te negeren. Jong of oud, maakt niet uit. Stap op de trein en laat je innerlijke avonturier vrij! 

1. Fladder tussen de Vlaamse Meesters in het Groeningemuseum

Geef toe, bij een museum boordevol schilderijen en beeldende kunst denkt een mens niet spontaan aan een kind- en familievriendelijk bezoek. Toch heeft het Groeningemuseum heel wat troeven in petto om de kroost mee te krijgen. Denk aan zoek-, kijk- en doe-opdrachten die de kinderen op ontdekking sturen, in het gezelschap van de halsbandparkiet van Jan van Eyck bijvoorbeeld. Vraag de gratis zoektochten aan de kassa. Zijn de kinderen jonger dan 13 jaar? Dan mogen ze ook nog eens gratis binnen!

2. Smullen in het Sanseveria Bagelsalon

Een jongen eet een bagel in Bagelsalon Sanseveria
Voor een kickstart van je dag, een heerlijke lunch of gewoon om een klein hongertje te stillen: bij het Sanseveria Bagelsalon kan je terecht voor bagels, salades, quiches en zoetigheden in een gezellige vintage huiskamer. Kiezen wordt moeilijk, maar wat dacht je van een ontbijtbagel met Nutella & banaan of een veggiebagel met avocado, pesto en tomaatjes? Ook de vers geperste sapjes zijn zeker de moeite waard. Sanseveria is een heuse trekpleister voor lekkerbekken van alle leeftijden, dus reserveren is aangeraden.

3. Stap het verleden in: het Volkskundemuseum

Mag er nog een vleugje nostalgie bij? Stippel dan een bezoekje uit naar het Volkskundemuseum. Koperen potten, oude strijkijzers, klompen en schoolbanken tot tijdelijke tentoonstellingen: in de gerestaureerde arbeidershuisjes ontdek je voorwerpen die je meevoeren naar het dagelijkse leven in Brugge (en omgeving) in de 19e en 20ste eeuw. Weg met smartphones, Pokémon kaarten of cornflakes dus. Hallo nostalgische blik op de snoet van mama, bompa of tante. Was het vroeger allemaal beter? Laat de kinderen zelf oordelen!
Bij mooi weer amuseren zowel jong als oud zich met volksspelen en andere spelletjes uit de speelkoffer: van hinkelen en bikkelen tot tekenen met stoepkrijt. En twee keer per maand volg je de zoete geur van ambachtelijke snoepjes naar het atelier van de spekkenbakker. OPGELET: Het Volkskundemuseum is gesloten voor renovatiewerkzaamheden van 15 april 2024 tot en met 14 augustus 2024. Heropening op 15 augustus 2024.
Een banketbakker in het Volkskundemuseum in Brugge

4. Schip ahoi!

Of je tijdens je daguitstap of citytrip met het gezin in een bootje wil stappen? Ja, joak! Een boottochtje op de Brugse reien is een must voor jong en oud. Scheep in op de Rozenhoedkaai of één van de andere vier aanlegplaatsen in hartje Brugge. Wat de schipper je vertelt is altijd leerzaam en ook de fantastische uitzichten en tonnen avontuur zijn sowieso gegarandeerd. 

5. Ravotten in het groen

Op een uitstap met kinderen ga je graag 100 procent voor dat spontane-speelvogel-gevoel. Elk Brugs museum heeft zijn eigen charme, maar je kan er zeker van zijn dat ook de stadsparken speelparadijzen zijn. Dus op naar de speeltuin in het Koningin Astridpark. Slenter ook langs de rand van het water en bewonder de iconische Brugse zwanen vooraleer je opnieuw de trein opstapt voor een comfortabele rit naar huis. Ps. Wist je dat jij maximaal 4 kinderen (jonger dan 12 jaar) gratis met je mee kan nemen in de trein?

 
Een kind op een glijbaan in het Koningin Astridpark

Met de NMBS Kids-app amuseren kinderen zich in de trein... of thuis


check2-anim