Al eeuwenlang op de agenda, en vandaag is het zover, op naar Pairi Daiza. Ik heb zin om samen met de kinderen eens goed uit de bol te gaan. En het overtrof mijn stoutste dromen. Niet minder dan 9 hoogtepunten hebben onze dag gemaakt. We hebben een magische dag beleefd, zowel in de trein als in Pairi Daiza met vele en gevariëerde ontmoetingen. Een overzicht: volg Sohan, je gids voor één dag.

Kids in de trein naar Pairi Daiza

 Links: een bord wijst een kortere weg aan voor voetgangers. Rechts: een oude stenen tempel.

Op stap gaan met de kids, staat voor mij gelijk aan avontuur en ontdekking per trein! Je geniet een dubbel voordeel: de kinderen ontdekken een ander transportmiddel dan de auto en ik betaal een super voordelige prijs dankzij het Discovery TicketAlleen maar winst!

Pairi Daiza met de trein, gemakkelijker kan niet! 

Aan het loket van het station Jurbeke, ons vertrekstation, staan de drie avonturiers van de dag Sohan, Kilian en Louane te trappelen van opwinding voor de geweldige dag die eraan komt. De trein die komt er ook aan en onmiddellijk is het feest aan boord!

Links: een jongen houdt zich bezig in de trein met spelletjes. Rechts: wachtende kinderen op het perron.
Pssssst… Wist je dat de trein gratis is voor kinderen onder 12 jaar? Vertel me meer! 

Pairi Daiza, voortdurend in verandering 

In het verleden heb ik Pairi Daiza al meermaals bezocht, maar ik moet toegeven het park blijft voortdurend veranderen en vernieuwen. Er komen elk jaar nieuwe animaties bij. Het is uitgegroeid van een eenvoudig vogel- en dierenpark tot zoveel meer. Het is een gigantische ruimte, ingericht met smaak en aandacht voor detail, een speeltuin opnieuw uitgevonden voor jong en oud. Elk seizoen wil deze dierentuin zich nog verder ontwikkelen, groeien en nieuwe projecten voorstellen. Dit heeft hun al meerdere prijzen opgeleverd, o.a. Mooiste dierenpark van België en Nederland maar onlangs ook voor de tweede maal tot Beste zoo van Europa.

Drie kinderen in een groot wilgentenen ei.
En als we nu eens op gezinsuitstap gingen? De allerbeste uitjes van de maand: langs hier!

Tuin der werelden, verandering gegarandeerd 

In Pairi Daiza reis je van de ene wereld naar de andere. Deze dierenwerelden zijn architecturale en culturele hoogstandjes en breiden elk jaar uit. Zij zijn gebaseerd op de Chinese en Indonesische werelden.

Goed om te weten: in 2019, voor de 25ste verjaardag van Pairi Daiza, werd een nieuwe wereld geboren. Deze achtste wereld van 8 ha heet “The Last Frontier” en is geïnspireerd op Brits-Columbia. Je wandelt er tussen beren, wolven, poema’s, elanden, bevers,… In het hartje van deze wereld vind je Pairi Daiza’s eerste hotel. Het idee om dodo te doen tussen de dieren maakt Kilian heel enthousiast. Hij is dol op zich verkleden als indiaan of cowboy. Een hele belevenis. Zeker doen!

Een groot beeld van een rechtopstaande goudbruine beer.

De vogels, de faam van het park 

Voor de goede orde, Pairi Daiza (vroeger bekend onder de naam Paradisio) was aanvankelijk een vogeltuin, uitsluitend bewoond door vogels. En vandaag nemen zij nog steeds een essentiële plaats in, met o.a. de roofvogelshow, de vele volières en niet te vergeten de grote vijver in het midden van het domein met de vele soorten watervogels. Wij besluiten om hen te begroeten.

Kinderen kijken naar de eenden op het water in Pairi Daiza.

De jongens zijn zeer verrast wanneer ze twee toekans zien die een druif delen zoals geliefden. Wow! roept Louane: “Oh, de verliefden”!

We mogen er zelfs een paar voederen en er zijn er die willekeurig ons pad kruisen. In Pairi Daiza zijn de vogels koning en verschillende van hen vliegen er vrij rond.

Twee verliefde toekans.
Links: een bontgekleurde vogel. Rechts: een pelikaan op wandel in het park.

Herinner je nog? Het oude logo en de mascotte van Pairi Daiza is een pelikaan in volle vlucht met op zijn rug een jongetje met een pet op.

De dieren van de savanne, je kijkt je ogen uit 

Louane heeft een voorliefde voor giraffen met hun elegante lange nek. Sohan bewondert meer de zachte, stille kracht van de buffels die een bad nemen.

Links: een giraf buigt zich voorover om te drinken. Rechts: waterbuffels genieten van een heerlijk bad in de zon.
Het terrein van de hyena’s.

Kilian wilde absoluut de hyena’s zien. Hij probeert hun karakteristieke spotlach te imiteren. We stonden krom van het lachen!

In de schijnwerpers: de reuzenpanda’s 

De reuzenpanda, de WWF-mascotte, is het symbool geworden van de bedreigde diersoorten. Persoonlijk word ik gewoon gaga van dit beest. Ik ben grote fan en verzamel ook alles van deze aantrekkelijke zwart-wit teddybeer.

Links: een vrouw poseert voor een gegraveerd beeld met een panda. Rechts: een panda in zijn buitenhok.

In 2014, had Pairi Daiza het uitstekende idee om als eerste Belgische dierentuin samen te werken met China in het kader van een zoölogisch programma voor de reuzenpanda’s over de hele wereld. België is het 17de land dat deelneemt aan dit project en mag dus een koppel panda’s (mannetje en vrouwtje) verwelkomen. Zij worden uitgeleend door China voor een periode van 15 jaar. Daarom moeten we er ook onmiddellijk gebruik van maken.

De crème de la crème van uitstapjes in België? Ontdek de leukste vrijetijdsbestemmingen in België bij onze Reisideeën. 

Op het moment dat wij passeren, laat Xing Hui zich juist zien. Ik kijk mijn ogen uit! Ik kan al voorstellen hoe mijn drie schatjes, die bij me zijn zich moeten voelen. De vragen laten dus ook niet lang op zich wachten. De nieuwsgierigheid van de kinderen is onverzadigbaar. Gelukkig is mijn kennis over dit prachtige schepsel onuitputtelijk!

Goed om te weten: de panda’s zijn de sterren van het park! Soms kost het heel veel geduld om een glimp van hen op te vangen, maar zij zijn zeker het wachten waard!

Wist je dat? Van 2016 tot 2019, hebben Hao Hao en Xing Hui samen al 3 baby's gekregen. Zeker weten, als je hen ziet smelt je, net als wij.

Waarschuwingsborden vol humor 

Sohan amuseert zich met het lezen van de borden die langs de verschillende paden staan. Hij is 8 en toont graag zijn leesvaardigheid. Bij elk bord barst hij in lachen uit. Inderdaad, om de bezoeker te waarschuwen voor gevaren of om te verbieden dieren te voederen, heeft Pairi Daiza gekozen voor humor. Zeker lezen! Ontdek ze allemaal.

Borden met humoristische waarschuwingen.

Goed om te weten: je hebt niet het hele park gezien in één dag? Geen zorg, het park is zo groot dat je het steeds opnieuw kunt ontdekken en herontdekken.

De stoomtrein van het park 

Vol nostalgie en charme rijdt dit treintje dwars door het park. Het is magnifiek en bezorgt je nog een nieuwe treinervaring op dezelfde dag. Vanuit het treintje kan je de dieren bewonderen. De kinderen zijn laaiend enthousiast.

Goed om te weten: de treinrit is een supplement te betalen op de toegangsprijs.

Het stoomtreintje in Pairi Daiza.

Een bloemenpauze in deze hectische race 

Een oase van rust was onze lunchpauze op een magisch plekje: het Monnikenkerkhof.

Deze zeer serene en bloemrijke plek nodigt je uit tot ontspanning. Ideaal om tot rust te komen en even weg te zijn van alle drukte. Op deze heilige plaats zijn 700 monniken begraven en de plaats is intact gelaten in respect met de tradities van de plaats en de abdij van weleer. Als bonus, werd er een prachtige Zen-bloementuin ingericht waar je helemaal tot rust kan komen.

Het oude monnikenkerkhof.
Bloementuin

Pairi Daiza, een wereld van belevenissen 

Tentoonstellingen, ongewone activiteiten, cursussen, … het zijn hier niet alleen de dieren die de kinderen bezig houden. Er zijn tal van belevenissen, zo ontmoet je tijdens je wandeling ook prachtige decors, interactief of niet.

 Links: 2 jongetjes op een bank kijken bewonderd naar een fontein met uitgehouwen dieren. Rechts: 2 beelden die draaien in de wind.
Kinderen spelen in het witte zand in de speeltuin.

De speeltuinen, waarvan de speeltuigen interactief zijn met zand. Echt indrukwekkend! De kinderen kunnen hun verbeeldingskracht de vrije loop laten en het zorgt ook voor leuke interactieve momenten met de andere kinderen, net zoals op het strand verlaten ze de speeltuin met zand in haar en oren!

De terugreis

We staan op het perron van het station Cambron-Casteau, waar we de trein terug naar huis nemen... 😊

Bezoek Pairi Daiza en geniet van een korting met het Discovery Ticket !

check2-anim