Het schooljaar zit erop en dus is het tijd voor allerlei activiteiten in openlucht. Onze keuze voor vandaag, onder de stralende zon: Pairi Daiza in Cambron-Casteau.

Met de kids per trein naar Pairi Daiza 

 

Een uitstap met de kinderen: dat betekent avontuur en ontdekking per trein! Dit is dubbel voordelig: de kinderen ontdekken een ander vervoermiddel dan de wagen en dit, dankzij de B-Dagtrip Pairi Daiza die de treinreis en de toegang tot het park combineert, aan een voordelig tarief. Voordelen troef!

Goed om te weten: als je een abonnement hebt voor Pairi Daiza, dan bestaat Free 4Kids en mogen 4 kinderen (van 0 tot 12 jaar) gratis met je meereizen. In het weekend reis je aan een nog voordeliger tarief dan tijdens de week.

De trein, een avontuur op zich! 

Aan het loket in het station van Jurbeke, ons vertrekstation, krijgen Sohan, Kilian en Louane, de drie avonturiers van de dag, een Kids Pack cadeau. Ze zijn heel nieuwsgierig en willen al op het perron eens piepen wat er allemaal in zit. De trein is er snel en aan boord barst het feest los: het cadeau bestaat uit spelletjes, gadgets en ballonnen. Meer is er niet nodig om hen bezig te houden tijdens de treinreis. Louane laat haar ballon niet los voor we aan park zijn.

Pairi Daiza, anders bekeken 

Hoewel ik Pairi Daiza al eerder heb bezocht, blijft het park me verbazen. Elk jaar worden er nieuwe animaties aan het publiek voorgesteld. Het park evolueert steeds en is meer dan zomaar een dierentuin: het is een weelderige, gigantische, prachtig gedecoreerde omgeving die zichzelf steeds opnieuw uitvindt.

Dieren eerst 

Er is meer dan avontuur: de nieuwsgierigheid van de kinderen wordt geprikkeld door de vele dieren. Louane heeft een zwak voor de giraffen met hun lange, elegante nek. Door de warmte hebben ze eerder dorst dan honger. Sohan is onder de indruk van de buffels, die krachtig en tegelijk rustig zijn terwijl ze een bad nemen. En je kan ze geen ongelijk geven: het kwik is vandaag gestegen tot 30 graden.

De jongens zijn heel verbaasd als ze zien hoe twee reuzentoekans een druif met elkaar delen alsof ze geliefden zijn. Wauw!

In de kijker: de Wereld van de dinosauriërs!  

Er zijn dieren uit een vervlogen tijdperk een seizoen lang neergestreken in Pairi Daiza: dinosauriërs!

De dino’s slagen erin om de aandacht van mijn twee onderzoekende jongens een groot deel van de voormiddag vast te houden. Ze zijn verbaasd over hoe echt de modellen wel lijken, die grommen en bewegen in een schitterend weergegeven prehistorische sfeer. Er is er zelfs een bij die water spuwt. Opgelet, want zo wordt de kinderwagen nat! Louane is pas tweeënhalf jaar en voelt zich niet helemaal op haar gemak. Ze houdt de grote dieren in de gaten, maar komt liever niet te dicht in de buurt: stel dat een van de dinosauriërs haar grijpt...

Na een lekkere huisgemaakte lunch veranderen de jongens in archeologen die op zoek gaan naar fossielen en de hut over paleontologie gaan ontdekken.

Goed om te weten: je kan de Wereld van de Dinosauriërs bewonderen tot 4 november. De kleine amateurpaleontologen hoeven dit niet te missen: de terugkeer naar het tijdperk van de Jura is gegarandeerd.

Het stoomtreintje van het Park 

Het stoomtreintje, dat nostalgie en charme oproept, doorkruist bijna het hele park. Het zorgt voor een nieuwe ervaring met de trein en toont je in het voorbijrijden nog een aantal dieren; De kinderen zijn in de zevende hemel!

Goed om te weten: de tocht met de stoomtrein is niet inbegrepen in de toegangsprijs voor het Park.

Pairi Daiza, ook een wereld van belevenis! 

Tentoonstellingen, culturele dorpen, tochten via hangbruggen... het park heeft de kinderen meer te bieden dan alleen de dieren. Tijdens de hele wandeling zijn er decors te vinden, al dan niet interactief.

De speelpleinen, waarvan er een uitgewerkt is met zand, spreken heel erg tot de verbeelding. De kids kunnen er spelen met leeftijdgenootjes en hun fantasie helemaal de vrije loop laten. En net als op het strand komen ze terug met haren vol zand.

Op naar het volgende avontuur ... met de trein! 

En zo staan we terug op het perron in Cambron-Casteau, waar we de trein terug nemen naar Jurbeke, op weg naar een ander avontuur. Deze keer gaan we de culinaire weg op!

Bovendien stempelt de treinbegeleider onze tickets uit het Kids Pack af. Het bevat namelijk een Kids Ticket om te interageren met het boordpersoneel. De kinderen tonen spontaan hun ‘vervoerbewijs’ aan ‘Meneer de controleur’. En ze kunnen het natuurlijk niet laten om vragen te stellen als ‘wanneer komen we aan?

O Bois Régal, een restaurant waar kinderen koning zijn 

Eenmaal terug in Jurbeke gaan we op weg naar restaurant ‘O Bois Régal’. Het ligt vlakbij het station (nauwelijks 900 meter) en kinderen zijn er meer dan welkom.

Het restaurant heeft een origineel concept: overal binnenin is er hout gebruikt, en er staan voornamelijk drie specialiteiten op het menu: brochettes ‘Arrosticini’ uit de Abruzzen in Italië, vlees op grill en huisgemaakte burgers.

Bestellen doe je met je ogen! 

Het personeel is heel kindvriendelijk en er heerst een familiale sfeer. Met dit goede weer kiezen we voor een plaats op het terras, waar zich een prachtige tuin uitstrekt. De kaart laat ons onmiddellijk het water in de mond lopen. Er staan foto’s naast de gerechten, het ene al lekkerder dan het andere.

Je kan al spelend wachten tot je bestelling klaar is: buiten staat een springkasteel en binnen kan je spelen in een houten hut.

De kinderen laten zich gaan op het springkasteel: ze springen, glijden, ravotten, lachen. De mooie dag is nog niet ten einde. Ook voor mij is dit leuk: ik kan wat ontspannen zonder dat ik de kinderen aan tafel bezig hoef te houden. In andere restaurants gaat de tijd voor hen vaak traag voorbij, hier amuseren ze zich kostelijk.

Als het weer niet goed genoeg is om buiten te spelen, kunnen de kids zich amuseren in een hut, met spelletjes, boeken, puzzels, tv, een schrijfbord, bankjes enz. Zoiets heb ik nog nooit gezien! Hier is ‘kind is koning’ meer dan een holle slogan.

Mijn burger met truffelsaus wordt opgediend. Hopelijk hebben de kinderen nog een gaatje om dit alles op te kunnen eten.

Huisgemaakt ijs 

Ik sluit dit copieuze maal af met een heerlijk sorbet. De smaken zijn origineel, vooral die met rabarber en abrikoos. Een echte ontdekking. De kinderen hebben vandaag nieuwe dingen leren kennen, en dat geldt ook voor mij!

Adres: Route d'Ath 139, 7050 Jurbeke. Het restaurant ligt op zo’n 12 minuten wandelen van het station van Jurbeke.

Bezoek Pairi Daiza en geniet van een korting met de B-Dagtrip Pairi Daiza!