Luik, de Vurige Stad (Cité Ardente), heeft zijn naam niet gestolen. Luik bruist! Deze gastronomische stad is een smeltkroes waar moderniteit en geschiedenis feilloos samenkomen.

Luikse wafels eten

Wafels. Je vindt ze op bijna elke straathoek in het centrum van de stad. Heel moeilijk dus om te kiezen waar je er eentje zal kopen. Mijn absolute favoriet? Die van Eggenols, vlak bij het station van Luik-Guillemins. Hun wafels zijn heerlijk: gekarameliseerd aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. De bediening is echt top en de eigenaar is ontzettend vriendelijk.

Gekarameliseerde Luikse wafels liggen te pronken in de vitrine van Bakkerij Eggenols

Een Curtius drinken

De Buerenberg zit daarbij ook nog vol schatten, zoals Brasserie C. Verstopt in een klein straatje onderaan de trappen van de Buerenberg, wacht er in het midden van het centrum een prachtige tuin. Bovenop het groene decor worden er ter plaatse gebrouwen bieren geserveerd, waaronder Curtius, een beroemd bier uit Luik. Een licht, blond bier dat heel verfrissend is tijdens warme zomerdagen. In de zomer zijn de plaatsen op het terras snel ingenomen, dus als je graag ‘s avonds op het terras wil eten dan raad ik je aan om op voorhand te reserveren.

Een glas Curtius bier met nootjes op een terras

Proef de Luikse balletjes

Vraag aan eender welke Luikenaar waar je moet gaan om Luikse balletjes te eten en ze zullen je bij Café Lequet antwoorden! Laat je niet misleiden door het ouderwetse uitzicht van het restaurant: het is een echte aanrader in Luik waar je de beste balletjes van de stad kan proeven in een warme en vriendelijke sfeer.

Een bord met Luikse ballekes in jagersaus en frietjes

Marché de la Batte

Als je op zondag in Luik bent is de oudste markt van het land, op de linkeroever van de Maas, met zijn typisch Luikse sfeer met een kosmopolitisch randje een absolute must-go.

Andere adressen

(reserveren gewenst)

  • MAD Café: gezellig en hip adres met terras - Parc d'Avroy 1, 4000 Luik
  • Chez Maxime: gezonde broodjes en ontbijt - Rue des Guillemins 109, 4000 Luik
  • Sushi Nagoya: lekker Japans restaurant vlak bij het station Luik-Guillemins - Rue des Guillemins 105, 4000 Luik
  • L’Atelier Pâtes: verse pasta en gegrilde groeten - Rue des Guillemins 76, 4000 Luik
check2-anim