Zeg je 15 augustus, dan zeg je feesten in Luik! Tijdens meerdere dagen komen duizenden Luikenaars samen om te feesten aan de Outremeuse. Als rasechte Luikse kan ik enkel aanraden om langs te komen en deel te nemen aan dit staaltje folklore in Luik! 

Naast de verschillende activiteiten die georganiseerd worden op 15 augustus zijn er nog enkele plekken de moeite waard om te bezoeken tijdens je verblijf in De Vurige Stede.

Daarbovenop is het Weekendbiljet geldig vanaf dinsdag 14 augustus om 19u tot 15 augustus. Hierdoor reis je aan de helft van de prijs naar de festiviteiten! 


Luikse wafels eten bij Eggenols 

Wafels. Je vindt ze op bijna elke straathoek in het centrum van de stad. Heel moeilijk dus om te kiezen waar je er eentje zal kopen.

Mijn absolute favoriet? Die van EggeNols, vlak bij het station van Luik-Guillemins. Hun wafels zijn heerlijk: gekarameliseerd aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. De bediening is echt top en de eigenaar is ontzettend vriendelijk.

Wandelen op de kades en de voetgangersbrug La Belle Liégeoise

 

Passeer zeker via de nieuwe voetgangersbrug - La Belle Liégeoise - om van het station naar het centrum te wandelen. Want via deze brug kan je volop genieten van het groen dat Luik te bieden heeft in het Boverie park.

Ben je met de fiets? Dan zijn de kades van de Maas een echte aanrader, zeker tijdens de zomermaanden! Onlangs werden er leuke banken geïnstalleerd zodat je op elk moment even kan rusten.

De trappen van de Buerenberg beklimmen

Aan de voet van de berg lijkt het misschien mission impossible, maar na 374 treden bereik je de top en zal je beseffen dat het echt de moeite waard is! Je hebt er een ongelooflijk uitzicht op de hele stad.

Tweemaal per jaar zijn de trappen versierd: met bloemen tijdens Bueren in bloei en met kaarsen tijdens de Nocturne des Coteaux de la Citadelle.

Een Curtius drinken bij Brasserie C

De Buerenberg zit daarbij ook nog vol schatten, zoals Brasserie C. Verstopt in een klein straatje onderaan de trappen van de Buerenberg, wacht er in het midden van het centrum een prachtige tuin.

Bovenop het groene decor worden er ter plaatse gebrouwen bieren geserveerd, waaronder Curtius, een beroemd bier uit Luik. Een licht, blond bier dat heel verfrissend is tijdens warme zomerdagen. In de zomer zijn de plaatsen op het terras snel ingenomen, dus als je graag ‘s avonds op het terras wil eten dan raad ik je aan om op voorhand te reserveren.


Opgelet: de brasserie is op maandag en dinsdag gesloten.

Proef de Luikse balletjes van Café Lequet 

Vraag aan eender welke Luikenaar waar je moet gaan om Luikse balletjes te eten en ze zullen je bij “Café Lequet” antwoorden! Laat je niet misleiden door het ouderwetse uitzicht van het restaurant:het is een echte aabrader in Luik waar je de beste balletjes van de stad kan proeven in een warme en vriendelijke sfeer.

Afspraak in Luik met 50%* korting dankzij het Weekendbiljet!

*De 50% korting is alleen van toepassing op het gedeelte van het Standaardtarief dat de vaste vergoeding van € 1,0402 in 2e klas en € 1,6019 in 1e klas per traject overtreft. Bovendien geldt er een minimumprijs van € 2,30 in 2e klas en € 3,50 in 1e klas, per traject. De maximale tarifaire afstand is beperkt tot 150 km per traject.