Op naar de Vurige Stad Luik! Benieuwd wat de stad nog allemaal te bieden heeft, naast het meesterwerk in het station... Met een Weekend Ticket reis je aan de helft van de prijs naar Luik!

TIP: Tot en met 11 november kan je plezier maken op de oktoberfoor, de grootste en oudste kermis van het land. Op wandelafstand van het station Luik-Guillemins.

Luikse wafels eten bij Eggenols 

Wafels. Je vindt ze op bijna elke straathoek in het centrum van de stad. Heel moeilijk dus om te kiezen waar je er eentje zal kopen.

Mijn absolute favoriet? Die van EggeNols, vlak bij het station van Luik-Guillemins. Hun wafels zijn heerlijk: gekarameliseerd aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. De bediening is echt top en de eigenaar is ontzettend vriendelijk.

Wandelen op de kades en de voetgangersbrug La Belle Liégeoise

 

Passeer zeker via de nieuwe voetgangersbrug - La Belle Liégeoise - om van het station naar het centrum te wandelen. Want via deze brug kan je volop genieten van het groen dat Luik te bieden heeft in het Boverie park.

Ben je met de fiets? Dan zijn de kades van de Maas een echte aanrader, zeker tijdens de zomermaanden! Onlangs werden er leuke banken geïnstalleerd zodat je op elk moment even kan rusten.

De trappen van de Buerenberg beklimmen

Aan de voet van de berg lijkt het misschien mission impossible, maar na 374 treden bereik je de top en zal je beseffen dat het echt de moeite waard is! Je hebt er een ongelooflijk uitzicht op de hele stad.

Tweemaal per jaar zijn de trappen versierd: met bloemen tijdens Bueren in bloei en met kaarsen tijdens de Nocturne des Coteaux de la Citadelle.

Een Curtius drinken bij Brasserie C

De Buerenberg zit daarbij ook nog vol schatten, zoals Brasserie C. Verstopt in een klein straatje onderaan de trappen van de Buerenberg, wacht er in het midden van het centrum een prachtige tuin.

Bovenop het groene decor worden er ter plaatse gebrouwen bieren geserveerd, waaronder Curtius, een beroemd bier uit Luik. Een licht, blond bier dat heel verfrissend is tijdens warme zomerdagen. In de zomer zijn de plaatsen op het terras snel ingenomen, dus als je graag ‘s avonds op het terras wil eten dan raad ik je aan om op voorhand te reserveren.


Opgelet: de brasserie is op maandag en dinsdag gesloten.

Proef de Luikse balletjes van Café Lequet 

Vraag aan eender welke Luikenaar waar je moet gaan om Luikse balletjes te eten en ze zullen je bij “Café Lequet” antwoorden! Laat je niet misleiden door het ouderwetse uitzicht van het restaurant:het is een echte aabrader in Luik waar je de beste balletjes van de stad kan proeven in een warme en vriendelijke sfeer.

Afspraak in Luik met 50%* korting dankzij het Weekend Ticket!

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,1574 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,5046 (minder dan 37km) of € 1,6204 (37km - 51km) of € 1,7824 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,20 in 1e klas.

loader