Verlengd weekend! Dat brengt opties naar voor om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Wat dacht je van een daguitstap naar Luik? Wij verzamelden de leukste tips, van wandelen, must-sees afvinken, Luikse wafels eten op de foor, tot Magritte bewonderen in La Boverie. Inderdaad, in Luik valt er veel te beleven! Koop een Weekend Ticket en ga de trein op richting de Vurige Stede.

Must-sees rond de Luikse stations

Luik is een unieke stad, voornamelijk door de mooie samengang van verleden en heden. Ambachtelijke winkeltjes liggen er naast hippe cafés. Street art en moderne architectuur leven er in harmonie met historische momenten. Kortom, een rijke stad! Wij helpen jou met deze 10 must-sees zodat je zeker alles gezien hebt!

De kunstenaar Daniel Buren transformeert Luik-Guillemins

Dompel je onder in het monumentale en tijdelijke werk van Daniel Buren, getiteld “Als uit de lucht gevallen, kleuren in situ en in beweging”. De beroemde Franse kunstenaar heeft het station van Luik-Guillemins getransformeerd in een gigantisch kleurenspel voor de bezoekers.

De foor van Luik

Tot en met 13 november kan je plezier maken op de grootste en oudste kermis van het land. De ideale uitstap voor een leuke namiddag samen met familie of vrienden! Leef je uit op meer dan 170 kermisattracties en proef de typische “lacquemants”, een unieke zoete en dunne wafel die enkel op de oktoberkermis verkrijgbaar is. Wedden dat je er niet genoeg van krijgt?

Tussen de heggen en tuinen van Luik

Luik is rijk aan mooie tuinen en parken. De straten zijn getooid met goed onderhouden, rustige ontspanningsplekjes. Het parcours laat je kennismaken met deze juweeltjes, echte groene longen pal in het stadscentrum!

check2-anim