Wij hebben voor jou een lijstje samengesteld van 5 grote Belgische winkelcentra waar je jouw kleerkast kan vullen wanneer het minder mooi weer is. Kers op de taart: ze liggen maximaal op 1200 meter wandelen van een Belgisch station. Neem de shoppingtrein en tik alvast wat spulletjes op de kop.

Meer nog, met het Weekend Ticket, geniet je 50% korting op je heen- en terugrit met de trein tijdens het weekend!

Winkelen in Wallonië

L'Esplanade, Louvain-la-Neuve

Mededeling aan alle oud-studenten van Louvain-la-Neuve, deze stad is ongelooflijk veranderd! Ze is een shoppingparadijs geworden. Het shoppingcentrum is dé plaats waar studenten en inwoners van Louvain-la-Neuve komen ontspannen. L'Esplanade is niet alleen de thuisbasis van klassieke winkels, maar je vindt er ook meer specifieke boetiekjes en leuke plekjes om iets te eten... Maak bij mooi weer eens een ommetje in de omliggende straten, ook daar is het aangenaam shoppen. Je vindt er alles voor een geslaagd dagje shoppen.

Leuke weetjes:

 • L'Esplanade heeft een baby corner waar je even kunt uitrusten en zijn/haar maaltijd kan opwarmen.
 • Zaterdag is marktdag in Louvain-la-Neuve. Bij het verlaten van l'Esplanade vind je dus een verscheidenheid aan winkels.
 • Op amper 300 m van het station van Louvain-la-Neuve.
 • Meer info: Galerie L'Esplanade

  Belle-Ile in Luik, Angleur

  Dit winkelcentrum, dat op amper 400 meter van het station ligt, is beslist een omweg waard. Alleen al omdat het eruitziet als een schiereiland dat gevormd wordt door de Maas, de Ourthe en het kanaal van de Ourthe. Laat je verrassen door de 98 handelszaken en een prachtig uitzicht.

  Een zoete pauze: ga na het winkelen eens langs bij Darcis en koop een toetje voor later. Bij deze Luikse chocolatier vind je overheerlijke desserts.

  Meer infoBelle-Ile Liège

  Les Grand Prés, Bergen

  Les Grands Prés is een innoverende, levendige plek en ligt dicht bij een bioscoop, een Laser Game en een gloednieuwe Ikea.

  Leuke weetjes: 's middags kan je smullen van de beroemde kötbullar en daarna opnieuw gaan shoppen zonder naar buiten te hoeven want het winkelcentrum en de meubelgigant zijn met elkaar verbonden door een atrium.

  Op 1200 m van het station (uitgang via de avenue Mélina Mercouri).

  Meer info: Grands Prés Bergen

  Windowshoppen in stad Brussel

  Docks Bruxsel, Schaarbeek

  Nog niet gaan shoppen bij Docks Bruxsel? Dit winkelcentrum, in Westfield London-stijl (natuurlijk wel op Belgische schaal) heeft alles om jou te behagen: de sfeer is luchtig, licht en ontspannen. Met meer dan 110 winkels en restaurants, 8 bioscoopzalen, een evenementenruimte en een indoor- avonturenpark is Docks Bruxsel een originele manier om de stad te beleven. Shoppen, food, amusement: Docks Bruxsel vindt het opnieuw uit. Je vindt er de klassieke merken, maar ook iets luxueuzere boetiekjes. En voor een lekkere snack heb je keuze te over.

  Onze voorkeur:

 • Natuurlijk licht en grote ruimtes.
 • Kiabi: ideaal om nieuwe kleren voor je kinderen te kopen ook zonder dikke portemonnee.
 • Op 1100 m van het station van Schaarbeek.

  Meer info: Docks Bruxsel

  Zie het groots in Vlaanderen

  K in Kortrijk

  Om te kunnen vergelijken en een koopje te kunnen slaan, heb je veel winkels nodig. Winkelcentrum K-in-Kortrijk, in het midden van het stadscentrum, geeft je met zijn 34.000 m² keuze te over. Met alle promo’s en trends zou je de tijd zo uit het oog verliezen. Mis je trein dus niet!

  Gelukkig ligt het winkelcentrum op slechts 450 m van het station.

  Culturele pauze: door zijn perfecte ligging is het makkelijk shoppen en cultuur te combineren.

  Meer info: K-in-Kortrijk

  Van plan om te gaan shoppen tijdens het weekend? Dat komt goed uit, want de treintickets zijn dan aan halve prijs!
  check2-anim