Het weer is prima! Tijd dus om te relaxen op de daken van de meest bruisende steden van België. Zoek het hogerop en ontdek onze top 7 van de meest gezellige en trendy dakterrassen in de buurt van een station.

1. The Rooftop by the 1040, Jourdanplein in Brussel

Gelegen op de 7de verdieping van de Sofitel, biedt dit hippe terras een adembenemend zicht op het levendige Jourdanplein. Een moderne brasserie waar fijnproevers en levensgenieters komen toasten met champagne of nippen aan een cocktail onder het genot van een aperitiefplank, verfijnde hapjes…

Onze favoriet: de wijnformules all-in, champagne en aperitiefhapjes. De afterworks op donderdag en de dj die zorgt voor ambiance op vrijdag en zaterdag. 

Openingsuren en bereikbaarheid: van donderdag tot en met zondag van 17 u. tot 23 u., op 800 m van het station van Brussel-Schuman.

2. Rooftop van de Crosly Bowling in Brussel

Hier, op de top van de Crosly Bowling, kan je genieten van een cocktail na een partijtje bowlen of na een vermoeiende werkdag. Je hebt er een schitterend 180°-zicht op het bruisende Brussel.

Onze favoriet: de glazen lift en het prachtige uitzicht op de trapdaken van de Rollebeekstraat. De toegang is gratis en je kan er vrijblijvend een potje bowlen.

Openingsuren en bereikbaarheid: alle dagen open van 13 u. tot 24 u., op 800 m van het station van Brussel-Centraal.

3. Vooruit Café voor muziekliefhebbers in Gent

Dit terras, op het dak van het Kunstencentrum Vooruit, is de ultrahippe en meest populaire plek van heel Gent. Kom langs na een concert of een show om er te chillen onder het genot van een biologisch biertje of een kom soep. 

Onze favoriet: alle dagen open, de speciale bieren, de huisgemaakte ice tea en hun spaghetti.

Openingsuren en bereikbaarheid: alle dagen van 12 u. tot 1 u., op 1,5 km van het station van Gent-Dampoort.

4. Black Smoke voor vleesliefhebbers in Antwerpen

Voor een lokaal biertje of een bekroonde cocktail is de Black Smoke de place to be, maar hij staat vooral bekend voor zijn barbecue in Amerikaanse stijl. Vanop het terras heb je ook een prachtig zicht op Antwerpen.

Onze favoriet: de barbecue en de beste barkeepers van België.

Openingsuren en bereikbaarheid: van woensdag tot en met zondag, van 15 u. tot 1 u., op 1,3 km van het station van Antwerpen-Berchem.

5. De Selys-rooftop op het dak van het Hotel Van Der Valk in Luik

Ben je op zoek naar een buitengewone plek om je partner mee naartoe te nemen of om indruk te maken? Dan is dit the place to be! De Selys, bovenop het Hotel Van Der Valk serveert cocktails en heerlijke tapas.

Onze favoriet: de inrichting van het terras, het fantastische uitzicht op Luik, de Vurige Stede en de kwaliteitscocktails.

Bereikbaarheid: op 350 m van het station van Luik-Saint-Lambert.

6. Yust, de rooftopbar met zijn terras van 300 m2 in Luik

Dit gloednieuwe dakterras van 300 m2, pas geopend op 16 mei 2022, biedt een fenomenaal zicht op het Guillemins-station en is de ideale zomerplek om te genieten van de zon. Vakantiestemming gegarandeerd!

Onze favoriet: het terras van 300 m2, de ligstoelen, de burgers en het uitzicht op het station van de beroemde architect Calatrava.

Openingsuren en bereikbaarheid: van woensdag tot en met zondag van 16 u. tot  22 u. en op vrijdag van 12 u. tot 22 u., in de nabijheid van het station van Luik-Guillemins.

7. Panorama in Namen

Dit terras, geopend in mei 2022, heeft een 360° uitzicht op Namen en is ronduit schitterend. Je kunt er gewoon komen borrelen of een ijsje eten, maar ook proeven van de wereldkeuken van tweesterrenchef Yves Mattagne.

Onze favoriet: het adembenemend zicht op de Maas, toegang via de kabelbaan en de keuken van Yves Mattagne.

Openingsuren en bereikbaarheid: alle dagen van 11 u. tot 23 u., op 2 km van het station van Namen of per kabelbaan.

check2-anim