Van al dat thuiszitten zou een mens op den duur de muren oplopen. Da’s een optie, maar wij hebben een veel beter idee: laat dat overschot aan energie de vrije loop op een hoogteparcours! Leuker, mooier en vooral, beter voor je muren. Deze 5 avonturenparken staan garant voor een pak plezier op hoogtes waar normaal enkel vogels, eekhoorns en slecht bestuurde luchtballons te vinden zijn. En het beste van al? Ze liggen allemaal in de buurt van een station. Zodat je met die natrillende benen niet meer op een gaspedaal moet duwen om thuis te geraken. ;-) Wij klommen alvast in onze pen om jullie op de hoogte te brengen van waar je moet zijn. Ahum. Karabiner gecheckt? Gordel strak? Oké, hier gaan we!

1. Aventure Parc in Waver

Wie dacht dat we rustig gingen beginnen, heeft het mis. Integendeel, we vliegen er meteen stevig in in het Waverse Aventure Parc, waar je maar liefst 24 parcours met 240 spelletjes vindt om je honger naar kicks te stillen: van boom tot boom fietsen, surfen, sleeën, skateboarden … Kan allemaal! En dat meters boven de grond. Ook voor een Tarzansprong en alle mogelijke soorten apenbruggen ben je hier op de gedroomde plek. Vertelden we trouwens al over de zotte ziplines van samen 1 kilometer met turns en al? Begin die Tarzanroep alvast te oefenen!

Adres: Rue Sainte Anne 152, 1300 Waver
Bereikbaarheid: 1 km van station Waver

Ontdek Aventure Parc

2. The Outsider in Aalst

De Koning van de Klimtorens? Dat moet de Blue Diamond in park The Outsider in Aalst zijn. Deze 16 meter hoge reus telt tientallen touwbruggen, trappen, balken ... Kortom, de ultieme droom voor iedereen die verzot is op klimmen en klauteren. Maar vergeet je evenwicht, lenigheid, kracht en een flinke portie lef niet mee te brengen. Je gaat ze nodig hebben voor de 3 verdiepingen van steeds moeilijkere obstakels.

Nog niet genoeg gehad? Dan is er nog de Black Tower. Test je klimskills op de Via Ferrata, ontdek de donkere gangen in de speleobox en laat je belonen door het fantastische uitzicht bovenop de toren. Maar de échte beloning moet toch wel zijn dat je terugkeert naar de begane grond door… van de bovenste verdieping te jumpen. Blijven ademen is de boodschap! ;-)

Adres: Kapellekensbaan 4, 9320 Aalst
Bereikbaarheid: 900 meter van station Erembodegem

Ontdek The Outsider

Tip: je vindt de Blue Diamond ook in avonturenpark The 7 Summits in Oudenaarde.

3. Coo Adventure in, ehm, Coo

Wie Coo hoort, denkt logischerwijs meteen aan watervallen. Maar het dorpje is ook de plek waar Coo Adventure avonturiers lokt met adrenalinerijke activiteiten. Wij houden het hier op het touwenparcours, maar grasduin zeker ook eens door de andere aangeboden avonturen.

Het touwenparcours in de bossen bestaat uit een vijftiental hindernissen. Het doel? De obstakels, en vooral je angsten, overwinnen. Dit alles in een gecontroleerde omgeving met een monitor die let op je veiligheid. Geen excuses om het niet te proberen dus! Tenzij je kleiner bent dan 1m40, want dat is de minimumgrootte die je moet hebben om het bomenrijk te betreden.

Adres: Petit-Coo 4, 4970 Stavelot
Bereikbaarheid: 500 meter van station Coo

Ontdek Coo Adventure

4. Intense in Boom

Klimmen in ‘Boom’ maar niet in de bomen? Verwarrend, maar het kan! We hebben het hier over avonturenpark Intense en hun 24 meter hoge avonturentoren, die je kan beklimmen in het prachtige recreatiedomein De Schorre in Boom. Dat je hier een fantastisch uitzicht krijgt na je klauterwerk, daar bestaat geen twijfel over. Om nog maar te zwijgen over de zipline, ook met adembenemend uitzicht (en even adembenemende snelheid)! Verder vind je bij Intense ook nog verschillende indoor hoogteparcours. Je hebt trouwens ook een afdeling van het park in Hoboken. Minstens even intens!

Adres: Schommelei 1, 2850 Boom
Bereikbaarheid: 1,7 km van station Boom

Ontdek Intense

5. Ecopark Adventures in Doornik

Voor ons laatste park reizen we naar Doornik. Daar ligt Ecopark Adventures, een park dat draait rond drie activiteiten: Adventures, Legends en Games. Wij blijven in thema en houden het hier bij de eerste categorie.

Ecopark Adventures laat je jezelf uitleven op 9 klimparcours met stijgende niveaus, allemaal tussen het bladerdek van de bomen. Alle klimmertjes zijn welkom vanaf 5 jaar. Klein en groot kunnen hier de uitdaging aangaan met meer dan 100 verschillende obstakels: lianen, apenbruggen, Tarzansprongen, klimmuren en, hou je vast, de langste deathride van België (330m), boven een meer!

Adres: Rue de l'Orient 1, 7500 Doornik
Bereikbaarheid: 2 km van station Doornik

Ontdek Ecopark Adventures

Je ziet het: plaatsen genoeg om iets anders te beklimmen dan de muren van je woonkamer. Nu alleen maar hopen dat je geen hoogtevrees hebt gekregen van deze blogpost. Of net wel, want niets zo heerlijk als je angsten overwinnen en zien hoe jij in staat bent om je eigen grenzen te verleggen. Maar je doet dat best stapje voor stapje. De eerste stap? Je treinticket kopen, natuurlijk! ;-)

check2-anim