Hoera, Lichtmis! Als je twijfelt over wat Lichtmis precies moet betekenen, denk dan gewoon: hoera, pannenkoeken eten! Niets zo lekker als een zoete flashback naar verjaardagsfeestjes uit je kindertijd. Wij vieren de 40ste dag na Kerstmis met een top 5 lijstje van de beste pannenkoekenhuisjes. Spring de trein op en proef eens iets nieuw!

Geen vrouwtje zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar pannetje warm.

1. Pannenkoekenhuisje De Lozen Boer in Lochristi

Dit pannenkoekenhuisje is een écht pannenkoekenhuisje, het is namelijk enkel open op zondagnamiddag. In het ouderlijk huis van de twee uitbaatsters geniet je van een karaktervolle pannenkoek. In de zomer kan je terecht in de mooie tuin en zit je rustig op het terras met prachtig nostalgisch servies om jouw pannenkoek en koffie naar een hoger niveau te tillen.

Adres: Lozen Boer 3-5, 9080 Lochristi - op 2 km wandelen van station Beervelde


2. La Crêperie Bretonne-La Mère Fillioux in Louvain-la-Neuve

Als je last hebt van keuzestress, gelieve dit pannenkoekenhuis te vermijden. Met meer dan 350 soorten pannenkoeken ben je wel even zoet om het eindeloze menu door te nemen! Bij mooi weer is het bij La Crêperie Bretonne heerlijk vertoeven op het gezellige terras in het centrum van de studentenstad Louvain-La-Neuve. Bovendien bieden ze een goede selectie van de beste Belgische bieren aan, dat is misschien eens iets anders dan een koffietje of chocomelk bij je pannenkoek?

Adres: Place des Brabançons 1A, 1348 Louvain-La-Neuve - op 180m wandelen van station Louvain-la-Neuve

Een stapel warme en smakelijke pannenkoeken

3. Leo Pancakes in Leuven

In de altijd welriekende Mechelsestraat in Leuven ligt dit lekkere hipsterplekje. De specialiteit van het huis? American pancakes! En het zou geen hipsterplek zijn zonder vegan pannenkoeken, hét uitgangbord van LEO Pancakes. Van zoete pannenkoeken met fruit en chocolade tot hartige met kaas, zalm of avocado, hier is er zeker voor elk wat wils te vinden!

Adres: Mechelsestraat 45, 3000 Leuven - op 1,2 km wandelen van station Leuven

4. La Maison des Desserts in Namen

 

Wanneer je in Namen een dagje gaat shoppen, koppel dan gewoon het nuttige aan het aangename en ga een pannenkoek eten in de dessertenhemel La Maison des Desserts. Ze hebben naast heerlijke taartjes en ijsjes ook de lekkerste pannenkoeken van de stad. Wat dacht je van een Crêpe frangipane, of een crêpe met een vleugje Cognac? Hier maak je sowieso steeds een goede keuze!

Adres: Rue Haute Marcelle 17, 5000 Namen - op 600 m van het station Namen
Twee opgerolde pannenkoeken met stukjes mandarijn

5. Capoue in Brussel

Doorheen heel Brussel vind je deze Capoue-pannenkoeken. Binnenzitten of on the go? Kan allebei! Ze hebben enkele van de zoetste bommetjes zoals de Dikkenek (pannenkoek met cookie-ijs, chocolade-ijs, brownies, chocolade en gekleurde suikerbolletjes) of de Henri (pannenkoek met gekarameliseerde pinda's, gesmolten chocolade, chocolademousse, vanille-ijs en gepofte rijst met chocolade). Je kan hier dus eten voor een week ver, met andere woorden!

Je vindt Capoue in Brussel aan het Jubelpark, Flagey, aan het Park van Laken, Elsene, Woluwe, etc.

Krijg je het water in de mond van al die lekkere pannenkoeken? Neem de trein en ga ze zelf proeven! Met een Weekend Ticket reis je aan 50%* tijdens het weekend.

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim