Een zonnig terrasje, samen met vrienden, is de beste plek om de wereld te verbeteren. Ontdek deze niet te missen en zonovergoten plekjes in de nabijheid van een station.

Pssst... Ontdek hier nóg meer tips!

In Vlaanderen

1. De langste toog in Leuven

Afspraak op de Oude Markt. Je vindt er zoveel cafés en restaurants bij elkaar dat het niet voor niets de bijnaam “de langste toog van Europa” heeft gekregen.

Wij houden van: de levendige sfeer van deze universiteitsstad.

Waar? Op 1,4 km van het station van Leuven.

2. Gent

“Bij Sint-Jacobs” is een populair plein in Gent (en in juli is het het episch centrum van de Gentse Feesten). Op de Vrijdagmarkt kan je prachtige huizen met trapgevels en het standbeeld van Jacob Van Artevelde bewonderen.

Wij houden van: genieten op een gezellig terrasje met op de achtergrond de Sint-Jacobskerk. En van het beroemde ritueel om een schoen in te leveren voor een glas bier.

Waar? Op 1,1 km van het station van Gent-Dampoort.

3. Antwerpen

In Zurenborg, de mooiste wijk van Antwerpen, is het heerlijk vertoeven op de Dageraad- en de Draakplaats. In de restaurants kan je proeven van een internationale keuken en op het terras is het volop genieten van livemuziek.

Wij houden van: de mooie facades in art-nouveau en neo-classicistische bouwstijl.

Waar? Op 1 km van het station van Antwerpen-Berchem.

In Brussel

4. Sint-Goriksplein en de buurt rond de Beurs

Dit plein in het centrum van Brussel is een echte aanrader. Je vindt er vooral Aziatische restaurants, maar ook cocktailbars, concertcafés, …

Wij houden van: de oude overdekte markt in het midden op het plein. Ze doet dienst als tijdelijke tentoonstellingsruimte en elke eerste zondag van de maand wordt er een vintagemarkt georganiseerd.

Waar? Op 900 m van het station Brussel-Centraal.

5. Het Jourdanplein en zijn beroemde frieten

In het midden op het plein, vind je frituur “Maison Antoine”. Een waar fenomeen! De friet is er waanzinnig lekker!

Wij houden van: de omliggende restaurants die het ok vinden dat je op hun terras zit om te smullen van deze overheerlijke frieten.

Waar? Op 600 m van het station Brussel-Schuman.

6. Het Sint-Gillisvoorplein

Een populaire plek die bruist van het leven. Het is een hotspot met bars met grote terrassen en er hangt een gemoedelijke sfeer.

Wij houden van: de liveconcerten die in sommige cafés doorgaan. Je kunt er eens lekker je beentjes uitslaan!

Waar? Op 1 km van het station van Brussel-Zuid.

In Wallonië

7. Dinant

Maak een wandeling langs de oevers van de Maas en neem een pauze op één van de vele sfeervolle terrasjes en restaurants. Een echte aanrader!

Wij houden van: nippen van een cocktail terwijl je kijkt naar de boten die voorbij varen of de prachtige kleurrijke huizen bewonderen. Da’s pas genieten!

Waar? Op 500 m van het station van Dinant.

8. Historische ambiance in Doornik

De Grote Markt van Doornik met zijn oude huizen met trapgevels en zijn historische architectuur in zeker een bezoekje waard.

Wij houden van: de warme bistrosfeer.

Waar? Op 1,5 km van het station van Doornik.

Op zoek naar nog meer inspiratie?


Ontdek onze selectie van mooiste steden in België!

check2-anim