Niets heerlijker om het perfecte lampje, leuke koffietassen of een nostalgische CD te vinden op de rommelmarkt. Combineer dit met een comfortabele treinreis aan 50%* korting met het Weekend Ticket, en een koffietje achteraf, en je hebt het recept van een perfecte zondag. Wij lijsten met plezier enkele brocantemarkten op in België.

Vlaanderen

Tongeren

Maar liefst 40 gerenommeerde antiekshops en zo’n 350 standhouders pakken er uit met de meest originele spullen.

Wanneer? Op zondag van 7u tot 13u. Ga ook naar de Tweedaagse antiek- en brocantemarkt met nocturne op 1 & 2 juni 2024.
Waar? Leopoldwal, Veemarkt, Maastrichterstraat, Schiervelstraat en Clarissenstraat
Afstand vanaf station Tongeren: 300 m

Gent

Liefhebbers van antiek en snuisterijen kunnen winter en zomer komen rondneuzen op de tweedehands- en antiekmarkt aan het Beverhoutplein en Bij Sint-Jacobs. Je vindt hier verschillende kunstgalerieën, antiek- en interieurwinkels terug en tijdens de Gentse Feesten kan je hier zelfs elke dag terecht om dat ene unieke stuk te vinden.

Wanneer? Vrijdag, zaterdag en zondag, van 8u tot 14u
Waar? Beverhoutplein en Bij Sint-Jacobs
Afstand vanaf station Gent-Dampoort: 1 km

Antwerpen

In de lente en zomer wordt elke maand BrocAntwerpen georganiseerd, dé plek voor tweedehandskoopjes. Op de Vrijdagmarkt vind je vooral kledij, meubels en andere mooie spullen, maar voor de echte antieke spullen moet je op de Grote Markt zijn. In de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwetoren worden hier echte pareltjes aangeboden.

Wanneer? Van april tot september, op elke laatste woensdag van de maand van 10u tot 18u
Waar? Grote Markt en Vrijdagmarkt
Afstand vanaf station Antwerpen-Centraal: 2 km

Brugge

Elk jaar tijdens de zomermaanden vinden in Brugge de Zandfeesten plaats. Op de eerste zondag in juni, juli en augustus en op de vierde zondag in september worden de parken en pleinen rond 't Zand in Brugge overspoeld door allerlei kraampjes met allerlei antiek, rommelmarkten en andere curiosa. Een absolute aanrader, met een drankje en een hapje op een van de mooie terrassen van 't Zand.

Wanneer ? 2 juni, 7 juli, 4 augustus en 22 september 2024
Waar ? Langs de Begijnenvest, in het Albert I-Park, rond 't Zand
Afstand vanaf station Brugge : 800 m

Brussel

Marollen

Wie Marollen zegt, zegt vlooienmarkt! Je vindt er allerlei snuisterijen, vintage meubels, tweedehandskledij, noem maar op. Rondom het plein zijn er leuke, authentieke Brusselse cafés en restaurants om de dorst te lessen en de honger te stillen.

Wanneer? Van maandag tot vrijdag van 9u tot 14u, op zaterdag en zondag van 9u tot 15u
Waar? Vossenplein
Afstand tot station Brussel-Zuid: 800 m

Brocantemet in Anderlecht

Het vroegere slachthuis van Anderlecht wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt, weliswaar niet meer als slachthuis. Het 19de-eeuwse industriële gebouw doet nu dienst als overdekte markthal waar je elke zondag de leukste antieke spulletjes kan terugvinden om je interieur wat op te smukken!

Wanneer? Zondag van 7u tot 14u
Waar? Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Anderlecht
Afstand tot station Brussel-Zuid: 1 km

Brussels Vintage Market

Elke eerste zondag van de maand kan je op zoek gaan naar die ene verborgen schat op de Brussels Vintage Market. Je kan er niet alleen mooie koopjes doen, maar ook gewoon een aangename zondag doorbrengen met een hapje en een drankje en een streepje muziek.

Wanneer? Elke eerste zondag van de maand, van 10u tot 18u
Waar? De Lignestraat, 1000 Brussel
Afstand tot station Brussel-Centraal: 650 m

Oudergem

Onder het viaduct van Oudergem vindt elke eerste en laatste zondag van de maand een grootse brocantemarkt plaats.

Wanneer? Elke zondag van 7u tot 13u
Waar? Viaduct Herrmann-Debroux
Afstand tot station Watermaal: 2 km

Wallonië

Luik

De brocantemarkt van Saint-Pholien staat bekend om de hoge kwaliteit van de antieke schatten die er te vinden zijn. Elke vrijdag kan je hier komen grasduinen en je laten adviseren door de echte ‘connaisseurs’ van de brocante.

Wanneer? Elke vrijdag van 6u tot 13u
Waar? Boulevard de la Constitution en Place Jehan-le-Bel
Afstand vanaf het station Luik-Sint-Lambertus: 1 km

Bergen

Elke zondag staan antiquairs en verzamelaars klaar om je te ontvangen in Bergen. Boeken voor verzamelaars, mijnlampen, soldatenhelmen, beeldjes tot antieke meubelen... Allerlei bijzondere voorwerpen op één plaats, perfect om op schattenjacht te gaan.

Wanneer? Elke zondag van 8u tot 14u
Waar? Place Charles Simonet
Afstand vanaf het station Bergen: 650 m

Welkenraedt

Geniet je van een weekendje in de buurt van Welkenraedt? Breng dan zeker een bezoekje aan de vlooienmarkt. Elke zondag van juni tot december stellen de marktkramers hun mooiste en zeldzaamste voorwerpen tentoon. Misschien vind je wel dat ene stuk dat je al zo lang zoekt.

Wanneer? Elke zondag van juni tot december, van 7u tot 13u
Waar? Place des Combattants
Afstand vanaf het station Welkenraedt: 300 m

Spa

In de schaduw van Galérie Léopold II gaat elke zondag de rommelmarkt van Spa door in het Parc de Sept Heures. Combineer je zoektocht naar antiquiteiten met een rustige wandeling door het park en geniet van een mooie zondag.

Wanneer? Elke zondag van 7u tot 14u
Waar? Parc de Sept Heures
Afstand vanaf het station Spa: 500 m

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim