Niets heerlijker om het perfecte lampje, leuke koffietassen of een nostalgische CD te vinden op de rommelmarkt. Combineer dit met een comfortabele treinreis aan 50%* korting met het Weekend Ticket, en een koffietje achteraf, en je hebt het recept van een perfecte zondag. Wij lijsten met plezier enkele brocantemarkten op in België.

Vlaanderen

Tongeren

Maar liefst 40 gerenommeerde antiekshops en zo’n 350 standhouders pakken er uit met de meest originele spullen.

Wanneer? Op zondag van 7u tot 13u. Ga ook naar de Tweedaagse antiek- en brocantemarkt met nocturne op 3 & 4 juni.
Waar? Leopoldwal, Veemarkt, Maastrichterstraat, Schiervelstraat en Clarissenstraat
Afstand vanaf station Tongeren: 300m

Gent

Liefhebbers van antiek en snuisterijen kunnen winter en zomer komen rondneuzen op de tweedehands- en antiekmarkt aan het Beverhoutplein en Bij Sint-Jacobs. Je vindt hier verschillende kunstgalerieën, antiek- en interieurwinkels terug en tijdens de Gentse Feesten kan je hier zelfs elke dag terecht om dat ene unieke stuk te vinden.

Wanneer? Vrijdag, zaterdag en zondag, van 8u tot 14u
Waar? Beverhoutplein en Bij Sint-Jacobs
Afstand vanaf station Gent-Dampoort: 1km

Antwerpen

In de lente en zomer wordt elke maand BrocAntwerpen georganiseerd, dé plek voor tweedehandskoopjes. Op de Vrijdagmarkt vind je vooral kledij, meubels en andere mooie spullen, maar voor de echte antieke spullen moet je op de Grote Markt zijn. In de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwetoren worden hier echte pareltjes aangeboden.

Wanneer? Van april tot september, op elke laatste woensdag van de maand van 10u tot 18u
Waar? Grote Markt en Vrijdagmarkt
Afstand vanaf station Antwerpen-Centraal: 2km

Mechelen

De Curiosamarkt is een rommelmarkt die tijdens de zomermaanden plaatsvindt in het centrum van Mechelen.

Wanneer? Van eind mei tot de laatste zondag van september, van 11u tot 17u
Waar? Veemarkt
Afstand tot station Mechelen: 1,5km

Brussel

Marollen

Wie Marollen zegt, zegt vlooienmarkt! Je vindt er allerlei snuisterijen, vintage meubels, tweedehandskledij, noem maar op. Rondom het plein zijn er leuke, authentieke Brusselse cafés en restaurants om de dorst te lessen en de honger te stillen.

Wanneer? Van maandag tot vrijdag van 9u tot 14u, op zaterdag en zondag van 9u tot 15u
Waar? Vossenplein
Afstand tot station Brussel-Zuid: 800m

Anderlecht

Het vroegere slachthuis van Anderlecht wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt, weliswaar niet meer als slachthuis. Het 19de-eeuwse industriële gebouw doet nu dienst als overdekte markthal waar je elke week van vrijdag tot zondag de leukste antieke spulletjes kan terugvinden om je interieur wat op te smukken!

Wanneer? Vrijdag, zaterdag en zondag van 7u tot 13u
Waar? Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Anderlecht
Afstand tot station Brussel-Zuid: 1km

Brussels Vintage Market in Elsene

Elke eerste zondag van de maand kan je op zoek gaan naar die ene verborgen schat op de Brussels Vintage Market in de gebouwen van See U in Etterbeek. Je kan er niet alleen mooie koopjes doen, maar ook gewoon een aangename zondag doorbrengen met een hapje en een drankje en een streepje muziek.

Wanneer? Elke eerste zondag van de maand, van 10u tot 18u
Waar? Kroonlaan 227, Elsene
Afstand tot station Etterbeek: 250 m

Oudergem

Onder het viaduct van Oudergem vindt elke eerste en laatste zondag van de maand een grootse brocantemarkt plaats. Ben je meer geïnteresseerd in tweedehandskledij? Kom dan langs op zondag 23 juli of zondag 22 oktober en breidt je kleerkast uit aan spotprijzen.

Wanneer? Elke zondag van 7u tot 13u
Waar? Viaduct Herrmann-Debroux
Afstand tot station Watermaal: 2km

Wallonië

Luik

De brocantemarkt van Saint-Pholien staat bekend om de hoge kwaliteit van de antieke schatten die er te vinden zijn. Elke vrijdag kan je hier komen grasduinen en je laten adviseren door de echte ‘connaisseurs’ van de brocante.

Wanneer? Elke vrijdag van 6u tot 13u
Waar? Boulevard de la Constitution en Place Jehan-le-Bel
Afstand vanaf het station Luik-Sint-Lambertus: 1km

Bergen

Elke zondag staan antiquairs en verzamelaars klaar om je te ontvangen in Bergen. Boeken voor verzamelaars, mijnlampen, soldatenhelmen, beeldjes tot antieke meubelen... Allerlei bijzondere voorwerpen op één plaats, perfect om op schattenjacht te gaan.

Wanneer? Elke zondag van 8u tot 14u
Waar? Place Charles Simonet
Afstand vanaf het station Bergen: 650m

Welkenraedt

Geniet je van een weekendje in de buurt van Welkenraedt? Breng dan zeker een bezoekje aan de vlooienmarkt. Elke zondag stellen de marktkramers hun mooiste en zeldzaamste voorwerpen tentoon. Misschien vind je wel dat ene stuk dat je al zo lang zoekt.

Wanneer? Elke zondag van 7u tot 13u
Waar? Place des Combattants
Afstand vanaf het station Welkenraedt: 300m

Spa

In de schaduw van Galérie Léopold II gaat elke zondag de rommelmarkt van Spa door in het Parc de Sept Heures. Combineer je zoektocht naar antiquiteiten met een rustige wandeling door het park en geniet van een mooie zondag.

Wanneer? Elke zondag van 8u tot 14u
Waar? Parc de Sept Heures
Afstand vanaf het station Spa: 500m

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,2923 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,6800(minder dan 37km) of € 1,8092 (37km - 51km) of € 1,9901 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim
loader