Maak je klaar voor een explosie van hedendaagse kunst! België herbergt enkele prachtige ruimtes gewijd aan moderne artistieke creaties. Wij hebben de 8 meest intrigerende plaatsen geselecteerd om kunst in al zijn vormen te bewonderen. Deze musea liggen allemaal dicht bij een treinstation en jouw heen- en terugreis kost je slechts 50%* van de prijs als je profiteert van het Weekend Ticket. Kunst is nog nooit zo toegankelijk geweest!

Vlaanderen

Antwerpen

Het M HKA is gewijd aan hedendaagse figuratieve kunst, film en beeldcultuur. Deze ontmoetingsplaats voor kunst heeft een indrukwekkende permanente collectie en heeft altijd interessante tijdelijke tentoonstellingen.

Waar? Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen
Afstand vanaf station Antwerpen-Zuid: 1,7km
Meer info op www.muhka.be

Gent

De collectie van het S.M.A.K. wordt beschouwd als de belangrijkste collectie hedendaagse kunst in Vlaanderen. Elke vier maanden presenteert het museum een selectie van werken uit de vaste collectie, die worden afgewisseld met originele en gedurfde tentoonstellingen.

Waar? Jan Hoetplein 1, 9000 Gent
Afstand vanaf station Gent-St.-Pieters: 1,1km
Meer info op www.smak.be

Oostende

Het Mu.ZEE is gehuisvest in een voormalig winkelcentrum en is gewijd aan moderne en hedendaagse Belgische kunst van 1830 tot nu. De collectie van het museum telt 8.000 kunstwerken en biedt een overzicht van de Belgische beeldende kunst.

Waar? Romestraat 11, 8400 Oostende
Afstand vanaf station Oostende: 900m
Meer info op www.muzee.be

Brussel

Vorst

Het centrum voor hedendaagse kunst is gevestigd in de voormalige brouwerij Wielemans-Coppens en biedt een programma dat gericht is op de beeldende kunsten. Wiels besteedt bijzondere aandacht aan de interactie met andere disciplines en wil de hedendaagse kunst in al haar diversiteit voorstellen.

Waar? Van Volxemlaan 354, 1190 Brussel
Afstand tot station Brussel-Zuid: 1,4km
Meer info op www.wiels.org

Molenbeek

MIMA is gevestigd in het opmerkelijke gebouw van de vroegere Belle-Vue brouwerij, gelegen aan het kanaal. Het is een jong museum van internationale omvang, gewijd aan hedendaagse creaties zoals straatkunst. De locatie biedt onderdak aan een permanente collectie en tijdelijke tentoonstellingen, maar ook aan bijeenkomsten, filmvertoningen, concerten en voorstellingen.

Waar? Henegouwenkaai 41, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Afstand tot station Brussel-Zuid: 1,9km
Meer info op www.mimamuseum.eu

Wallonië

Charleroi

De BPS22, een van de grootste kunstmusea van Wallonië, ontvangt u in een industrieel gebouw van glas en ijzer. Het museum stelt hedendaagse kunstenaars tentoon, maar mengt ook vakkundig stijlen en periodes dankzij de rijke kunstcollectie van de provincie Henegouwen.

Waar? Boulevard Solvay, 22, 6000 Charleroi
Afstand vanaf het station Charleroi-Zuid: 2km
Meer info op www.bps22.be

Luik

De Boverie herbergt de permanente collecties van het Musée des Beaux-Arts van Luik, maar ook een grote ruimte voor veelzijdige tijdelijke tentoonstellingen.

Waar? Parc de la Boverie, 4020 Luik
Afstand vanaf het station Luik-Guillemins: 950m
Meer info op www.laboverie.com

Bergen

Het Grand-Hornu is niet alleen van groot belang voor het erfgoed, maar is ook een van de belangrijkste etalages van de Belgische hedendaagse creatie. Het CID en het MACS, twee culturele structuren, bieden tentoonstellingen gewijd aan design, toegepaste kunst en hedendaagse kunst.

Waar? Rue Sainte-Louise 82, 7301 Hornu
Afstand vanaf het station St-Ghislain: 2,3km
Meer info op www.cid-grand-hornu.be

* De korting wordt alleen toegepast op het niet-vaste gedeelte van de prijs van het Standaardtarief. In 2e klas bedraagt het vaste gedeelte € 1,3709 per enkel traject. In 1e klas bedraagt het € 1,7822 (minder dan 37km) of € 1,9193 (37km - 51km) of € 2,1112 (52km en meer) per enkel traject. De minimumprijs per enkel traject bedraagt € 2,50 in 2e en € 3,30 in 1e klas.

check2-anim