De voorbije examenperiode was zwaar, tijd dus om je te ontspannen en dat liefst met je maten.
Ben je op zoek naar een leuke en originele activiteit? Of heb je meer zin in iets klassiek? Vind hier 8 ideeën om je batterijen opnieuw op te laden!

1. Doe mee aan een hippe DIY-workshop

Je eigen sneakers customizen? Schilderen op keramiek? Een sjaal breien onder het genot van een lekker theetje? Een overheerlijke cocktail leren maken met gin? Natuurlijk kan je dit alles vinden op Youtube, maar niets kan de uitleg van een deskundige of de sfeer van een gezellig atelier vervangen, toch?

2. Ga eens naar de bioscoop en pik een filmpje mee

Niets beter dan een goede film om je eens lekker te relaxen zonder je moe te maken. Vind hier een paar locaties in de buurt van een station met een klassieke of alternatieve programmering… aan jou de keuze!

3. Maak een wandeling in de natuur of in de stad

Heb je zin om je batterijen terug op te laden midden in de natuur? Of om een boom te knuffelen en je hier en nu te aarden? Of is streetart meer je dada? Wij hebben tientallen wandelingen in de aanbieding die allemaal vertrekken aan een station. Even ertussenuit en 10.000 stappen gegarandeerd!

4. Een wedstrijdje biljart onder vrienden

Geniet van de gezellige sfeer van een snookerbar en daag je vrienden uit rond de biljarttafel. Wie van jullie kan Luca Brecel evenaren?
 • Pool Gate in Brussel (station: Brussel-Luxemburg)
 • Downtown Jack in Leuven (station: Leuven)
 • O'Leary's in Gent, waar je ook karaoke, bowling of arcadegames kan doen (station: Gent-Dampoort)
 • Pool Fiction in Namen (station: Jambes)
jongeren spelen snooker

5. Ga iets drinken in een café en speel een gezelschapsspel of game in een eSport-bar

Niet zolang geleden hield je van een spelletje Monopoly,… Trouwens, wedden dat je er nog steeds van houdt? In deze bars staan gezelschapsspellen op het menu, genoeg voor urenlang spelplezier met je vrienden. Ook fans van gaming komen aan hun trekken met de eSports-bars.
 • E-sport bij Hyperion in Brussel (station: Brussel-Centraal) of Nexus in Boussu (station: Boussu)
 • Café- en gezelschapsspelletjes in The Playground in Antwerpen (station: Antwerpen-Centraal)
 • Spelletjes en gezond eten in Het Strand in Leuven (station: Leuven)
 • all-you-can-play in La Luck in Elsene (station: Brussel-Zuid)
 • En nog veel meer ideeën!

6. Skiën op een indoor skipiste

Vind jij het leuk om een middagje op de piste door te brengen en je ziet het niet zitten om 12 uur in de auto te zitten om naar de Alpen te rijden? Geen nood, de trein bezorgt jou instant sneeuwpret in België!

7. Een adrenalinestoot door te bungeejumpen

Steek de grens over en trakteer jezelf op een buitengewoon dagje uit door te bungeejumpen in een adembenemende omgeving! In slechts 2u30 reis je met de trein van Brussel naar Den Haag voor een bungeejump op het beroemde strand van Scheveningen!
 • Bungee Jump Holland (station: Den Haag)
 • Wil je wat langer in Den Haag blijven of je dagprogramma verder aanvullen? Combineer je uitstap met een bezoek aan het Mauritshuis om het beroemde schilderij Meisje met de parel van Vermeer te bekijken.
bungee jump in den Haag

8. Neem het op tegen je vrienden op een e-kartbaan

Hou je van autorijden en racen? Waarom dan geen rondje e-karting met vrienden?
 • Battlekart in Tours & Taxis (station: Brussel-Noord) of in Antwerpen (station: Antwerpen-Centraal) dompelt je rechtstreeks onder in de wereld van Mario Kart voor een unieke gamified ervaring
 • Ekart in Gent (station: Gent-Dampoort)
jongeren amuseren zich op een ekart piste
check2-anim