Ontdek onze selectie van 11 bijzondere bars om met je vrienden, familie, collegas, te ontdekken, op een steenworp afstand van een treinstation. Reis per trein en ontdek deze “onbekende pareltjes” in België.

In Vlaanderen

The Playground, Antwerpen

Mensen spelen gezelschapsspelletjes en drinken een glas in The Playground in Antwerpen

Wablief? Treintickets kosten de helft van vrijdagavond t.e.m. zondag? Ja, ik wil mee profiteren!

Stap uit de trein en start een gezelschapsspelletje met z’n twee, met familie of vrienden. En waarom niet met collega’s na een lange werkdag? Het doet deugd om te relaxen en te lachen bij een lekker drankje.

  • Adres: Pelikaanstraat 3/1270 te 2018 Antwerpen. In het station van Antwerpen-Centraal.
  • Goed om te weten: The Playground heeft ook een tweede vestiging in het centrum van de stad: Hoofdkerkstraat 7. Je kan het niet missen tijdens je uitstapje in Antwerpen!
  • Meer info: www.the-playground.be

Het Strand, Leuven

Links: bar van Het Strand in Leuven / Rechts: Mooi gedresseerd bord bij Het Strand in Leuven

Het Strand combineert gezelschapsspelletjes en een betaalbare, hoofdzakelijk vegetarische en veganistische, keuken. Plezier en gezond tafelen gaan hier hand in hand. Alles gesitueerd op één plaats en je schuift er aan op oude schoolbanken. Bovendien is het Strand gelegen naast Cinema Zed. Je maaltijd eindigen met een gezond achterafje, geen goed idee?

  • Adres: Tiensestraat 138, 3000 Leuven. Op enkele minuten stappen van het station van Leuven.
  • Goed om te weten: het brunchbuffet is de hoofdschotel op zondag. Veel plezier!
  • Meer info: www.hetstrand.xyz

Le Bal Infernal, used book café in Gent

Interieur van leesbar Le Bal Infernal in Gent

Er is een tijd om te ontspannen, om een heerlijk kopje koffie te drinken en te genieten … van een goed boek! Laat je fantasie hier de vrije loop en dompel je onder in de ontspannen sfeer van deze leesbar. Leen een boek, alle wanden staan vol met tweedehandsboeken. De ruimte is gezellig en trendy. Als bonus, charmant en attentvol personeel.

Adres: Kammerstraat 6, 9000 Gent op 1 km van het station van Gent-Dampoort.
Goed om te weten: Heb je thuis zelf een boek? Je kan het gratis omruilen wanneer je er een persoonlijke boodschap inschrijft voor de volgende lezer. Sympathiek niet?
Meer info: www.facebook.com/lebalinfernal

Eva’s Grand Café, station van Bissegem

Interieur van Eva's Grand Café in Bissegem

Op de spoorlijn Kortrijk – Poperinge, werd het oude station van Bissegem gerenoveerd tot een prachtige taverne: Eva’s Grand Café. In een uniek kader kan je er terecht voor een hapje en een drankje. Eva, de uitbaatster, is gekend om haar dynamische en energieke karakter. Ze opende het etablissement in 2014 en sindsdien is het er altijd volle bak.

  • Adres: Vlaswaagplein 1, 8501 Bissegem. Je hoeft maar uit de trein te stappen in het station van Bissegem en je stapt recht Eva’s Grand Café binnen.
  • Meer info: www.evasgrandcafe.be

In Brussel

La Pharmacie Anglaise (De Engelse Apotheek), Brussel-Centraal

Interieur van La Pharmacie Anglaise in Brussel

La Pharmacie Anglaise is een buitengewone cocktailbar, vol met bezienswaardigheden en te bezoeken als een museum. Eenmaal binnen wordt de tijd teruggedraaid. Ontdek een waardig interieur van een apotheek uit de vorige eeuw. De kelners zijn er gekleed als gekke wetenschappers en de barman heeft er een ongebreidelde fantasie. Kom en geniet er van een mengsel rechtstreeks uit een boek van een oude tovenaar.

Adres: Coudenbergstraat 66, 1000 Brussel op enkele meters van het station van Brussel-Centraal.
Goed om te weten: Het huis biedt ook een gamma van mocktails, hapjes en andere foodpairings aan.
Meer info: www.lapharmacieanglaise.com

La Luck, Elsene

Mensen spelen gezelschapsspelletjes en drinken een glas in La Luck in Elsene

La Luck is een ludieke brasserie. Hun slogan zegt al genoeg: “Een drankje. Iets om te eten. Een spelletje.” Ga binnen in deze resto-bar voor bordspellen die een keuken aanbiedt met heerlijke en stevige gerechten. Je zult aangenaam verrast zijn! Met de keuze tussen brunches in de ochtend, heerlijke hamburges en kleurrijke desserts, zal je volledig verzadigd zijn. En voor 5 euro per persoon, kan je op de bovenverdieping gedurende de hele avond een bordspel spelen. Je kan er een keuze maken uit een hele stapel om dan gezellig met vrienden of familie, met een drankje of een maaltijd enkele gezellige momenten door te brengen.

Adres: Rue Washington 74, 1050 Elsene op 30 minuten stappen van het station van Etterbeek. Neem vanaf het station van Brussel-Zuid tram 81 tot de halte Trinité.
Goed om te weten: Wanneer het niet te druk is, komt de “bordspel sommelier” je de spelregels uitleggen en speelt een spelletje mee.
Meer info: www.la-luck.com/bruxelles

Chez ta mère, Brussel

Bar van Chez Ta Mère in Brussel

Chez ta mère is de naam van een cocktailbar die originele creaties aanbiedt met verse en seizoensgebonden ingrediënten. Mocktails en andere niet-alcoholische dranken of dranken met een laag alcoholgehalte staan op de kaart. Zo kan je toch een crazytijd doorbrengen en ’s morgens zonder kater wakker worden.

Adres: Elsenesteenweg 181, 1050 Brussel op 10 minuten wandelen van het station van Brussel-Luxemburg.
Meer info en openingsuren: www.facebook.com/cheztamerebxl

In Wallonië

Complètement Félin, kattencafé in La Louvière

Schilderij van een tijger en een kat in een hangmat in het kattencafé Complètement Félin in La Louvière

Kattencafés duiken overal op en het concept lijkt meer en meer aanhangers te krijgen. Ook in Wallonië. Het idee om een pluizige haarbal te strelen of ermee te spelen, terwijl je geniet van een lekker gebakje en nipt van een warme chocolademelk is ronduit trendy. Laat je marsmallowhart hier zachtjes smelten in deze “miauw-miauw” omgeving. Complètement Félin gebruikt voornamelijk lokale en bioproducten, en gaat voor zero afval. Bonus, je wordt er ontvangen met een warm welkom.

Adres: Rue Kéramis 75, 7100 La Louvière. Op enkele minuten stappen van het station van La Louvière-Centrum.
Goed om te weten: De katten die de klanten gezelschap houden kunnen ook worden geadopteerd, dit gebeurt in samenwerking met het SPA van La Louvière. De ontmoeting gebeurt met respect voor de dieren en in alle zachtheid. Zal jij vallen voor zo’n wollige pluizenbal?
Meer info en openingsuren : www.facebook.com/completementfelin

Spawn bar, Charleroi

Gamende jongeren bij Spawn Bar in Charleroi

De Spawn Bar is een eSport-bar en biedt gratis toegang tot spelcomputers en consoles. Bordspellen maken het aanbod compleet. Met het behoud van een loungesfeer worden er regelmatig toernooien en internationale kampioenschappen op alle beschikbare media georganiseerd. Daarnaast maken de Cosplay- en thema-avonden van deze plek er een ware “entertainment” bar van.

Adres: Avenue de l’Europe 58, 6000 Charleroi op 10 minuten stappen van het station van Charleroi-Zuid.
Goed om te weten: De barman stelt cocktails samen op basis van verschillende universums van de geekcultuur. Plezier en ontspanning zijn verzekerd!
Meer info: www.facebook.com/SPAWNCharleroi

In Namen, Botanical By Alfonse en Le Drakkar Rouge

Bij Botanical By Alfonse beleef je een andere manier van consumeren. Deze cocktailbar biedt een mixologie op basis van planten. Geniet van de kruidige mengsels en de bloemige accenten in je glas. Bovendien geeft deze plek een prominente plaats aan vloeibare gastronomie! Smakelijk!

Adres: Rue des Brasseurs 46, 5000 Namen, 10 minuten ver van het station van Namen.
Meer info: www.facebook.com/botanicalbyalfonse

Le Drakkar Rouge in vikingsfeer, volledig ingericht met houtelementen, vult zijn eerder klassieke kaart aan met middeleeuwse schatten. Mede en Gallo-Romeinse wijnen zullen je nieuwsgierigheid naar de verschillende smaken prikkelen! De aantrekkingskracht van deze bar ligt trouwens in het bijlwerpen. Warm je spieren alvast op!

Adres: Rue Patenier 14, 5000 Namen, op 15 minuten wandelen van het station van Namen. 
Meer infowww.facebook.com/LeDrakkarRouge

Salon Fragrances, Luik

Diverse voorwerpen in theebar Fragrance in Luik

Fragrances is een zeer originele thee- en koffiebar, vol van geurige aroma’s en smaken in diverse soorten. Een waar thee- en koffiehuis, dat je uitnodigt op een wereldreis van smaken en geuren. In de vitrine van Fragrances hangen kopjes en theepotten in een zalige kakofonie, die je ook terugvindt in de winkel. Laat je bedwelmen door de geuren en smaken in deze magische sfeer. It’s teatime!

Adres: En Neuvice 56, 4000 Luik op 600 m van het station van Luik-Saint-Lambert.
Meer info en openingsuren: www.slowinliege.be/fragrances-the-cafe-vrac

Extra reisideeën

check2-anim
loader