De Westhoek is een heel speciaal stukje België. Niet alleen kom je er het oorlogsverleden tegen, je kan er ook genieten van mooie natuur en prachtige stadjes. Neem de trein en laat je verrassen door de historische sfeer die er hangt, de typische West-Vlaamse cultuur en de prachtige locaties in Bachtn de kupe.

Diksmuide, waterrijk Westhoekstadje

Het centrum van Diksmuide biedt een prachtig stadhuis, de Grote Markt en een pittoresk begijnhof. Bezoek zeker ook de Dodengang, het enige bewaarde Belgische loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog. Uiteraard staat de stad bekend om de Ijzertoren waarin het Museum aan de Ijzer zich bevindt. Vlak daarnaast ligt de IJzerboomgaard, een groen gebied vol leuke activiteiten voor kinderen en ideaal als pauze tijdens de daguitstap!

Daguitstap in Ieper

Een perfect staycation tripje bestaat uit een mix van cultuur, natuur en ontspanning. Ieper blijkt te voldoen aan al die zaken! De stad wordt gekenmerkt door sporen uit het verleden en is dus een hoogmis voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Op de Vesten is het heerlijk wandelen in het groen, en ook shoppen kan je hier doen. Vanop de historische Grote Markt ben je direct in de winkelstraat waar je enkele grote ketens terugvindt.

Veurne, een authentiek stukje Westhoek

Welkom in Bachten de Kupe! Op de Grote Markt van Veurne keer je terug in de tijd. Bewonder de prachtige gebouwen en ga zeker eens binnen in de prachtige Sint-Walburgakerk. Deze stadswandeling brengt je langs alle hoogtepunten van het vredige stadje. Op zoek naar oorlogsverhalen? Bezoek dan het museum Vrij Vaderland en kom alles te weten over het kleine laatste stukje België dat standhield tegen de Duitse bezetter.

Historische wandeling door Ieper

In Ieper kan je gezellig keuvelen tussen de historische gebouwen en onderweg genieten van een van de vele streekproducten. Deze wandeling vanaf het station van Ieper neemt je mee langs de mooiste plekjes in en rondom de stad. Volg de route en lees de interessante weetjes. Maar vergeet geen pauze in te lassen in een van de vele gezellige cafeetjes onderweg! Blijf je plakken tot 20u, pik dan zeker de Last Post onder de Menenpoort mee!

Op stap in Poperinge

Ontdek het kleine stadje Poperinge! Laat je verleiden door het streekbier Hommelbier, de bittere aperitief Picon en het authentieke spelletje Boltra. Via deze stadswandeling passeer je langs alle bezienswaardigheden. Uiteraard mogen enkele bekende oorlogsgraven niet ontbreken, deze zijn op wandelafstand bereikbaar: Poperinghe New Military Cemetery, Poperinghe Old Military Cemetery, Nine Elms Military Cemetery en Gwalia Cemetery.

check2-anim