Een buitengewone ‘underground’ wandeling

Charleroi is de hipste onder de Belgische industriesteden. Dit icoon van een roemrijk industrieel verleden toont met zijn stadstattoos resoluut de 21e eeuw te zijn ingestapt. Ontdek in de veelkleurige graffiti en verlaten gebouwen de gedeconstrueerde dichterlijke schoonheid van deze bijzondere metropool.
Vertrekststation Charleroi-Centraal
Aankomststation
Marchienne-au-Pont 
Aantal kilometer 8,6 km
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Aard van de wandeling Streetart, urban exploring, industrieel landschap

Download de wandeling

Enkele interessante plekken langs het parcours

  • De muurschildering van Zenith: op het oude jaagpad duiken langsheen de Ravel naar Marchienne-au-Pont gigantische, zinnenprikkelende muurschilderingen op. Een van deze urban kunstwerken is van de hand van Zenith, het pseudoniem dat de wereldvermaarde acteur Matthias Schoenaerts als street artist gebruikt.
  • La Tour Bleue: deze toren die ontworpen werd door Ateliers Jean Nouvel en MDW Architecture, een internationaal befaamde architectengroep, huisvest het politiekantoor van de stad. Het project werd in 2012 op de MIPIM Awards bekroond in de categorie ‘Best Futura Project’. Deze awards worden uitgereikt in het kader van de ‘Marché international des professionnels de l’immobilier’, een prestigieuze architectuur- en vastgoedbeurs.
  • Het Koningin Astridpark: in deze groene oase pal in het stadscentrum kan je een unieke rustieke houten kiosk ontdekken.
Binnenschip op de Samber, fresco El niño, standbeeld van handen, Robbedoes en Spip.
check2-anim
loader