Een wandeling om Gent te beleven

Dompel je onder in de prachtige historische binnenstad van Gent. Bewonder de gebouwen, slenter in de gezellige winkelstraatjes en kijk je ogen uit op enkele mooie uitzichtplekjes. Proef van de typische Neuzekes of een Gents biertje en maak er een geslaagde uitstap van!
Vertrek- en aankomststation Gent-Sint-Pieters
Aantal kilometer 8 km
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Aard van de wandeling Stad – Cultuur

Download de wandeling

Enkele interessante plekken langs het parcours

  • Het Citadelpark: deze groene long is de lievelingsplek van menig Gentenaar. De rijke historie die het park met zich meebrengt, de brede straten om te wandelen, joggen en fietsen en de prachtige musea maken dat het Citadelpark niet mag ontbreken bij je bezoek aan Gent.
  • Sint-Pietersabdij: de abdij ligt op het hoogste punt van de stad. Achter de imposante gevels schuilt een groene oase. Je vindt er namelijk een tuin met wijngaard! 
  • Gravensteen: ondanks de gruwelijke foltertuigen die tentoongesteld staan in de mystieke burcht, is het Gravensteen een fier symbool van Gent. Zeker de moeite waard om de torens te beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. 
  • Korenlei en Graslei: op deze oevers in het hart van de stad komen studenten samen om te aperitieven en te picknicken. Op het water dobberen de kano’s en toeristenbootjes. Welkom in de oude haven van de binnenstad van Gent.
Korenlei, graffitistraat, Vrijdagmarkt en Graslei in Gent in de zomer
check2-anim
loader