Ontmoet de hoofdstad van Wallonië

Ga mee op stap door oude stadswijken en groene tuinen. Flaneer langs de rivier. Geniet van de rust aan de top van de Citadel. Laat je verleiden door het adembenemend uitzicht op de stad en maak kennis met haar rijke historische patrimonium. Voor één dag op bezoek in de hoofdstad van het Waalse Gewest.
Vertrek- en aankomststation Namen
Aantal kilometer 10 km
Moeilijkheidsgraad Hoofdzakelijk verharde wegen, ook trappen (citadel)
Aard van de wandeling Cultuur en natuur

Download de wandeling

Enkele interessante plekken langs het parcours

  • De Citadel, waakt over de stad: van hieruit kan je genieten van een fenomenaal uitzicht op de stad en haar rivieren.
  • Het Louise-Mariepark: een oase van rust dicht bij het station van Namen. Een park op twee verschillende niveaus, met in het midden de Hollandse brug.
  • Sint-Albanuskathedraal: bouwkundige parel van Namen, dit is de hoofdkerk van het bisdom Namen en behoort tot het uitzonderlijke erfgoed van Wallonië. Eén van de meest in het oogspringende kenmerken van de kathedraal is haar groene koepel die van ver in de omgeving is te zien.
  • Belfort van Namen, Unesco Werelderfgoed: nog een staaltje van mooi bouwkundig erfgoed is het Belfort van Namen of de Tour Saint-Jacques zoals hij ook wordt genoemd. Ook hij bepaalt mee het stedelijk silhouet van de stad. 
  • Museum Félicien Rops: een klein, maar fijn museum gevestigd in een herenhuis in de oude wijken van de stad. Het geeft een mooi overzicht van het leven en het werk van deze kunstenaar.
De Sint-Albanuskathedraal, standbeelden Searching for Utopia en Djoseph & Françwès, barokke gevel van de Saint-Loupkerk in Namen.
check2-anim