Laat je leiden door je zintuigen in Hasselt

Hasselt, de stad van het geluk en de smaak heet je van harte welkom. Ontdek en beleef de bruisende Limburgse hoofdstad. Flaneer door haar historische, autoluwe binnenstad, dool door steegjes en pleintjes en maak kennis met haar musea. Geniet van ambachtelijke lekkernijen of neem een pauze op één van de vele terrasjes.
Vertrek- en aankomststation Hasselt
Aantal kilometer 7,7 km
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Aard van de wandeling Cultuur en historie

Download de wandeling

Enkele interessante plekken langs het parcours

  • De Virga Jessebasiliek en de Virga Jessefeesten: fier rechtop pronkt de Virga Jessebasiliek in de Kapelstraat. Haar grootste schat is het 14e eeuwse beeld van Virga Jesse, de beschermvrouwe van de stad. Om de zeven jaar trekt de Virga Jesse-ommegang door de feestelijk versierde straten.
  • De Sint-Quintinuskathedraal, van kerk tot kathedraal: deze gotische kerk doorliep door de eeuwen heen verscheidene bouwstadia, van een oud romaans kerkje in de 11e eeuw tot een monumentale kathedraal in de 20e eeuw. Zij herbergt ook het Beiaardmuseum.
  • Een borrel in het Jenevermuseum: kom alles te weten over het productieproces van de Belgische jenever. Ontdek hoe je hem schenkt, bewaart en vooral hoe hij smaakt.
  • Helemaal zen in de Japanse Tuin: kom tot rust in deze 25.000 m² grote tuin, de grootste authentieke Japanse Tuin van West-Europa.
Bloeiende esdoorns, rotsen en een brug in de Japanse tuin, een glazen distilleerkolf in het Jenevermuseum en de apotheek 't Sweert in Hasselt.
check2-anim