Helaas. Dit testproject is afgelopen.
Was jij één van de testers? Deel dan hier je mening over het project en help ons evalueren of er toekomst zit in deze manier van reizen.

Ervaar als eerste het reizen van de toekomst met FTQ-Lab: een innovatief pilootproject dat jouw reizen makkelijker, vlotter en zorgelozer maakt. Jij checkt in en uit aan het station, FTQ-Lab doet de rest: uitzoeken welke reis je maakt en wat het voordeligste beschikbare ticket is. Na je trip brengen we de betaling automatisch in orde via de methode die jij hebt gekozen. That’s it!

Reis naar de toekomst in 5 stappen:

  1. Download en installeer FTQ-Lab op je iPhone of Android-toestel (gebruik ENKEL deze links, zodat je zeker de Belgische versie van FTQ-Lab hebt).
  2. Open de app en registreer je gsm-nummer, persoonlijke gegevens (met het e-mailadres waarop je de uitnodigingsmail kreeg) en een betaalmiddel. Om Bancontact in te stellen, moet je een overschrijving van € 1 goedkeuren. Maak je geen zorgen, dit geld gaat niet van je rekening.
  3. Vul de code SNCB2022 in.
  4. Klaar! Veeg de grote knop naar rechts om in te checken en je reis aan te vatten.
  5. Check uit op je bestemming. Het meest voordelige ticket gaat automatisch van je rekening.

Hoeveel kost een ticket in de "FTQ-Lab"-app?

"FTQ-Lab"-app werkt met deze 4 tickets:

  • Standard Ticket: de meest flexibele formule. De prijs is afhankelijk van de afstand.
  • Weekend Ticket: een heen- en terugticket dat ongeveer de helft goedkoper is dan een Standard Ticket. Alleen van toepassing vanaf vrijdag 19.00 uur tot zondag.
  • Youth Ticket: voor iedereen jonger dan 26. Vaste prijs van € 6,60 per traject.
  • Senior Ticket: voor iedereen ouder dan 65. Vaste prijs van € 7,20 voor een heen- en terugreis.

Nadat je je reis beëindigd hebt, berekent "FTQ-Lab"-app welk van deze 4 tickets het best past bij je reis. Afhankelijk van je leeftijd, het tijdstip en de dag van de week, en of je een enkele reis of een heen- en terugreis hebt gemaakt, zal "FTQ-Lab"-app je de goedkoopste optie aanrekenen.

Nog vragen over de werking of het hele project?
Bekijk de FAQ
check2-anim