Kom op 26/06 terug om jouw Event Train Ticket te verkrijgen voor Dour Festival 2024.

Neem de trein naar het Dour Festival!

Met de NMBS-code op je festivalticket kan je je Event Train Ticket naar Dour Festival kopen.

 • Geldig voor een heen- en terugreis tegen -50% tussen eender welk Belgisch station en Saint-Ghislain 
 • Geldig van 17 t.e.m. 22 juli 
 • Gratis shuttlebus tussen station Saint-Ghislain en het festival / camping
 • NMBS voorziet extra capaciteit op woensdag en donderdag, en extra treinen op maandag 

Mijn treinticket

 • De NMBS-code om je treinticket te kopen staat op je festivalticket (boven de QR-code).
 • Deze code begint met het cijfer 0, en de hoofdletters "IFB"
 • met je NMBS-code koop je je Treinticket Dour Festival op deze pagina
 • print het treinticket uit of bewaar de PDF op je smartphone.
 • Ja, als je vertrekt vanuit station Brussels Airport - Zaventem, moet je nog twee Brussels Airport Supplementen kopen: 1 voor je heen- en 1 voor je terugreis. Deze supplementen zijn automatisch inbegrepen in je aankoop indien je Brussels Airport - Zaventem als vertrekpunt kiest.

  Je kan een Treinticket Dour Festival kopen:

  • als aansluiting op een internationale reis met Thalys of Eurostar: Treinticket Dour Festival met Antwerpen-Centraal of Brussel-Zuid als vertrekstation.
  • als je landt op Brussels Airport: Treinticket Dour Festival met Brussels Airport - Zaventem als vertrekstation. Je moet wel nog twee Brussels Airport Supplementen kopen: 1 voor je heen- en 1 voor je terugreis. Deze supplementen zijn automatisch inbegrepen in je aankoop indien je Brussels Airport - Zaventem als vertrekpunt kiest.
  • als je landt op Brussels South Charleroi Airport: Treinticket Dour Festival met Charleroi-Centraal als vertrekstation. Je hebt een Bus TEC Charleroi Airport Ticket nodig voor je reis naar en van station Charleroi-Centraal.
  • in combinatie met een vervoersbewijs (H/T) dat geldig is op het buitenlandse spoorwegnet tot de Belgische grens. Van daar is het Treinticket Dour Festival geldig naar het station Saint-Ghislain. Bij de aankoop van je treinticket vul je als vertrekstation een van de volgende eerste Belgische stations in:
   • vanuit Nederland: Essen (via Roosendaal), Noorderkempen (via Breda) of Visé (via Maastricht – Eijsden)
   • vanuit Duitsland: Hergenrath
   • vanuit het Groothertogdom Luxemburg: Arlon, Athus of Gouvy
   • vanuit Frankrijk: Mouscron, Froyennes, Quiévrain, Quévy of Erquelinnes

  De NMBS-code om je treinticket te kopen staat op je festivalticket (boven de QR-code). Deze code begint met het cijfer nul, en de hoofdletters "IFB". Gebruik deze NMBS-code om je Event Train Ticket op deze pagina te kopen.

  Als de organisator van het festival je deze code niet heeft gestuurd, neem dan rechtstreeks contact met hem op.

  De NMBS-code om je treinticket te kopen staat op je festivalticket (boven de QR-code). Deze code begint met het cijfer nul, en de hoofdletters "IFB". Gebruik deze NMBS-code om je Event Train Ticket op deze pagina te kopen.

  Om elk probleem te vermijden, nodigen wij je uit om de juiste karakters van je code te coderen (bijvoorbeeld: "0" in plaats van "o"), of om ze rechtstreeks te kopiëren en te plakken.

  Werkt jouw code niet of krijg je een foutmelding? Neem contact op met onze Chatbot via Messenger of Whatsapp om een nieuwe code aan te vragen.

  Event Train Tickets staan op naam, je kan ze dus niet doorgeven of doorverkopen.
  Deze tickets kunnen niet worden omgewisseld, geannuleerd of terugbetaald.

  Voor meer informatie kan je rechtstreeks contact opnemen met onze klantendienst via dit formulier.

  Reizen met de trein van/naar het festival

  Nee, je festivalticket is niet geldig als treinticket. Met de NMBS-code op je festivalticket kan je op deze pagina een Event Train Ticket kopen. Deze code begint met het cijfer 0, en de hoofdletters "IFB".
  Tijdens het festival zijn er extra controles van de vervoerbewijzen in de treinen naar en van Saint-Ghislain. 
  Omdat Treintickets Dour Festival op naam staan, moet je bij de controles naast je treinticket ook je identiteitskaart tonen.
  Neen, de shuttlebus van station Saint-Ghislain naar en van de festivalsite en de camping is gratis voor iedereen met een festivalticket.

  Dour Festival

  Dit jaar is het Dour Festival voor de 34ste keer terug, en dat van 17 tot en met 21 juli 2024. Dour staat bekend om zijn unieke, vernieuwende en alternatieve line-up en is een van de grootste festivals van Europa en een belangrijk evenement voor de Federatie Wallonië-Brussel.

  Het festival staat echter niet alleen bekend om zijn muzikale selectie, maar ook om zijn publiek en gezelligheid. Met 7 podia, talrijke projectruimtes zoals Le Square, Le Rockamadour, de groene zones, de bar met speciaalbieren, enz. is Dour veel meer dan een muzikale bijeenkomst. Het is vooral een moment om ervaringen te delen, nieuwe mensen te ontmoeten, en straffe en onverwachte momenten te beleven.

  Eenmaal je Dour hebt beleefd, kan je er onmogelijk wegblijven!

  Meer info: www.dourfestival.eu
  check2-anim