FAQ

De parking staat permanent in verbinding met de centrale meldkamer. De meldkamer kan de  parking van op een afstand beheren en de oproepen via de intercom beantwoorden. 

Om de meldkamer op te roepen, dien je op de knop met het telefoonsymbool te drukken. Deze knop bevindt zich aan iedere ingang of uitgang op de deurlezers. Na enkele seconden word je in verbinding gebracht met de meldkamer.

Zonder je Mobib kaart, kan je de parking niet betreden. Dit om te vermijden dat personen zonder een geldig abonnement de parking kunnen betreden.

Om een abonnement te bekomen dien je de volgende stappen te doorlopen:

 • Kopen van MoBIB-kaart: 
  • Vooraleer je een parkeerabonnement kan gebruiken, dien je in het bezit te zijn van een MoBIB kaart.  
  • Je kan deze kaart aankopen aan het loket van het station naar keuze. 
  • Je betaalt hiervoor eenmalig € 6. 
 • Abonnementskaart laten valideren voor een gekozen periode:
  • Bij het valideren wordt een abonnementsperiode op je MoBIB-kaart geplaatst.
  • Het valideren gebeurt aan het stationsloket of aan een ticketautomaat van NMBS voor een door jou gekozen periode.

Indien je parkeerabonnement bijna ten einde loopt, kan je een nieuwe validatie aankopen via het stationsloket of een ticketautomaat. Je kan dit doen vanaf een maand voor het einde van de lopende geldigheidsperiode. Hiervoor moet je uiteraard nog steeds in het bezit zijn van een geldig treinabonnement gedurende de hele periode dat je gebruik maakt van de fietsenparking.
 • Actieve personeelsleden hebben toegang tot de bewaakte fietsenstalling onder bepaalde voorwaarden. De voorwaarden zijn gepubliceerd op het intranet.
 • Niet actieve personeelsleden dienen een parkeerabonnement aan te kopen.

Even checken bij Fietspunt

Indien jouw station over een Fietspunt beschikt, zou het kunnen dat de medewerkers jouw fiets hebben verwijderd omdat hij niet goed gesloten was of fout geparkeerd was.
Meer info: www.fietsenwerk.be/nl/

Doe aangifte

Doe bij diefstal steeds zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Aangifte kun je zowel bij het plaatselijk politiekantoor doen als via het internet. Het e-loket van de politie vind je terug op www.police-on-web.be of via de site van jouw lokale politie. Fietsdieven rekenen erop dat je geen aangifte doet en kunnen zo hun gang blijven gaan.

Gevondenfietsen.be

De fietsen die worden gevonden door fietspunten, gemeenschapswachten of stadsdiensten, komen op de website www.gevondenfietsen.be terecht. Op de website kan je jouw fiets beschrijven aan de hand van enkele kenmerken en hem vervolgens opzoeken in een selectie foto’s van de gevonden fietsen.

Tip

Noteer de opvallendste kenmerken van jouw fiets, zodat je hem nauwkeurig kan beschrijven indien hij toch wordt gestolen. Voorbeelden: merk, model, type, kleur, fabricagenummer, stickers, mandje of fietszakken, versiering… Probeer te onthouden waar je fiets geparkeerd staat aan de hand van bijvoorbeeld het nummer van het rek.

Bel Securail op het noodnummer: 0800/30 230.

Download hier het huishoudelijk reglement (pdf)

check2-anim