De aanpassingen aan de tarieven zijn gebaseerd op de bepalingen zoals vervat in het openbaredienstcontract. Zoals voorzien in het beheerscontract werd het advies van het Raadgevend Comité van de Treinreizigers ingewonnen.

Sinds 01/02/2024 zijn de nieuwe tarieven van toepassing.

  • De aanpassing van de prijs voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen, waarvan de evolutie deels berust op de consumentenprijsindex, bedraagt 5,89%.
  • De gemiddelde tariefaanpassing voor het 2e Klasse Standaard Ticket, waarvan de prijs gebaseerd is op de afstand, is in lijn met de consumentenprijsindex (+5,90%). De tarieven voor andere afstandsgebaseerde tickets (Weekend Ticket, Group Ticket, enz.) zullen daarom in lijn met dit tarief stijgen.

Je moet soms een supplement betalen bovenop de prijs van je ticket als:

  • je een ticket koopt in de trein. In dit geval is het Boordtarief van toepassing (ticket + € 9).
  • je reist van of naar Brussels Airport-Zaventem. In dit geval betaal je de Brussels Airport Supplement (+ € 6,70 per enkele reis) bovenop je biljet.
  • je een biljet hebt voor in 2e klas, maar je graag in 1e klas wil reizen. Koop daarvoor een biljet Klasverhoging via de website, de automaat of aan het loket.
  • je je abonnement op je MoBIB-kaart wil zetten, maar je nog geen MoBIB-kaart hebt. De aanmaakkost van een MoBIB-kaart bedraagt € 6 en de kaart is 5 jaar geldig.
De NMBS-klantendienst helpt je graag telefonisch verder, elke dag van 7 tot 21.30 uur op het nummer 02 528 28 28.
check2-anim
loader