Stap uit de trein, rechtstreeks binnen in ZOO Antwerpen. Breng een bezoek aan deze best bewaarde 19de-eeuwse landschapstuin in Franse stijl, vlak naast het station Antwerpen-Centraal. Handig voor een uitstap met de kids, toch?! Kan je er alle elf must-sees van dit jaar afvinken?

Flamingo’s: vertederend én uniek!

Niet twee, niet drie, maar wel vier flamingokuikens maken ZOO Antwerpen pluiziger dan ooit. Niet lang nadat Vega en Vida zich een weg doorheen hun ei pikten, kregen de kleine steltenlopers het gezelschap van twee nieuwe kuikens: Vista en Viento. Vier grijsjes op een rij in een zee van rozerood. Ze kwetteren je vrolijk tegemoet.

Links: een baby flamingo met zijn moeder / Rechts: 2 neushoorns in de modder.

Neushoorns: bulldozers op de nieuwe Savanne!

De nieuwe, witte neushoorns Timbo en Amiri genieten volop van hun verblijf. Een modderbad nemen is de favoriete bezigheid van deze zware jongens die tot wel 3.600 kilogram kunnen wegen. Wist je dat ze in het gerestaureerde en beschermde Rundergebouw wonen? De deuren werden sterker en breder voor hen.

Gorilla’s: baby en peuter gekoesterd!

Bij de gorilla’s in de nieuwe Mensapenvallei smelt je weg van kleine Vizazi met haar schattige punkkapsel. Zus Thandie groeit als kool en zit vol speelse deugnieterij. Buitelen, klimmen, papa zilverrug plagen,… Unieke momenten die je echt niet mag missen!

Links: baby gorilla’s spelen met hun moeder /Rechts: een baby gorilla slaapt in de armen van zijn moeder.

Nog meer aapjes: jong leven in het Kleinapengebouw!

In het Kleinapengebouw zijn er drie kleintjes van kwetsbare en bedreigde diersoorten te spotten. Een slingeraapje, een uilenkopmeerkat en een springtamarin leren er apengedrag van hun familie. Heb je ook zo’n levendige kroost?

Spelen in de Berenvallei en op het Leeuwenpad!

De kleinsten onder ons zijn dolgelukkig, want er lopen twee nieuwe speelroutes door ZOO Antwerpen. Erop, eronder, erlangs: kindjes kunnen naar hartenlust genieten van het evenwichtsparcours richting het verblijf van de leeuwen. Het brilberenverblijf werd tijdelijk ingericht als avonturenroute. Beleef er een spannend avontuur in open lucht terwijl de brilberen in Planckendael op vakantie zijn!

2 kindjes wandelen op een dik touw in de speeltuin.

Reptielen: nieuwkomers in het vernieuwde Reptielengebouw!

Heb je de indrukwekkende, nieuwe gasten al gezien? Komodovaraan Pintar en de drie stoere Mississippi-alligators van wel 2,5 meter lang stelen de show in het Reptielengebouw. Wist je dat het er zelfs regelmatig onweert met donder en bliksem? See you later, alligator!

Okapi’s: welkom Semuliki en Zaïre!

De okapi’s met hun gestreepte billen zitten in het DNA van ZOO Antwerpen verweven. Als beheerder van het internationaal stamboek en het Europese kweekprogramma neemt de ZOO de leidersrol in het voortbestaan van de soort op. Zo verwelkomen ze Semuliki als nieuwe kweekman en Zaïre als toekomstig kweekvrouwtje. Laat iedereen maar een mooi poepie ruiken!

Close-up van 2 okapi’s.

Vosmangoestjes: schattig, vinnig en snel!

Kijk eens naar de boomstam! Wie goed zoekt in het gloednieuwe verblijf van de vosmangoesten, naast de neushoorns, kan kleintjes vinden. Eén van hen kwam nieuwsgierig naar onze fotograaf kijken. Ben je ook benieuwd? Kom snel, want ze groeien als kool.

Ara’s vliegen rond in de Historische Volière

Het oudste gebouw van de ZOO, uit 1856, werd gerestaureerd en teruggeplaatst. Onze gevederde vrienden maken de Historische Volière helemaal levendig. Mexicaanse soldatenara’s, zonparkieten, blauwkopara’s, … ze geven kleur aan ons leven. Wist je dat ZOO Antwerpen Europees stamboekhouder van de Mexicaanse soldatenara’s is?

Links: zonparkieten op een tak/ Rechts: gekleurde ara’s spelen met elkaar.

Buffelsavanne: overal wat te zien!

In de Buffelsavanne leven de Kaapse buffels vredig samen met tientallen vogelsoorten die deze zomer ijverig nestelden. Gevolg: nog meer leven in de brouwerij! Fantastisch gewoon om al die bedrijvigheid en interactie te observeren. Uren ben je hier zoet tussen het zalige gekwetter. Wist je dat de nieuwe Afrikaanse nimmerzatten familie van de ooievaar zijn?

Vernieuwd rundergebouw in de buffelsavanne

Veilig, én met voorzorgsmaatregelen

Dé ZOO is de groene long middenin de Stad, en die hebben we nu nodig, meer dan ooit. Stap uit de trein en geniet meteen van ZOO Antwerpen, in je eigen bubbel, in de openlucht en met de nodige veiligheidsmaatregelen, net als elders. #ZOOsamen. Verplichte reservatie via de website van ZOO Antwerpen!

check2-anim