Antwerpen heeft, net zoals een geslepen diamant, vele facetten. Deze kosmopolitische stad weet hoe ze cultuurfans, shopaholics en gezinnen die op zoek zijn naar kindvriendelijke activiteiten tevreden moet stellen! Boek jij alvast een weekendje Antwerpen? Koop je Weekend Ticket en neem de trein naar 't Stad!

 

Antwerp on Air, luchtkunst festival

Van 31 mei t.e.m. 2 juni vindt voor de eerste keer Antwerp on Air  plaats. Kuier over de Meir en kijk eens omhoog i.p.v. opzij naar de vele etalages. Ontdek jij de 8 kleurrijke luchtsculpturen?

Wandel van noord naar zuid Antwerpen

Maak een stadstour langs alle hoeken van de stad, van bekende monumenten tot meer onbekende plaatsen. Een originele wandeling van het authentieke Eilandje naar de trendy wijk Zuid, via het historische centrum en de groene Linkeroever.

Shopping trip

Antwerpen staat bekend als de modehoofdstad van België. Van grote ketens en luxemerken, tot boetieks en conceptwinkels, er is voor elke fashionista wat wils.
Maar ook duurzame shoppers vinden hier hun gading. Biologische dakboerderijen, tweedehandsboetieks, vegan resto’s, … allemaal hebben ze hun plekje gevonden in deze metropool.
Bovendien bevinden onze aanbevolen winkels zich op wandelafstand van het station!

Zoo Antwerpen

Naast het station van Antwerpen-Centraal kan je in ZOO Antwerpen talloze diersoorten leren kennen. Leeuwen, gorilla’s, zebra’s, giraffen, maar ook pinquïns en koala’s vinden een thuis in deze prachtige dierentuin.

De andere kant van Antwerpen

Antwerpen heeft, net als de diamanten die er geslepen worden, heel wat verschillende facetten. Bewonder street art, wandel door de Zurenborgwijk met haar prachtige neoclassicistische huizen of ga even uitrusten in het Groen Kwartier en daarna een frietje steken bij de gekende Frituur Jan.

Plopsa Station Antwerp

In het stationsgebouw van Antwerpen kun je je favoriete Belgische stripfiguren en Studio 100-helden vinden in het Plopsa Station. Niet minder dan 15 spectaculaire attracties zullen kinderen van 2 tot 10 jaar een leuke dag bezorgen. Mis de dagelijkse Bumba Show en andere verrassingen niet!

check2-anim
loader