Cultuurliefhebber? De Carolo-stad is een coole en trendy bestemming die barst van culturele bezienswaardigheden en theaters! Laat je verleiden door onze favorieten! Genoeg activiteiten om je vrije tijd meer glans te geven!

Afspraak in het Paradijs

Eden, het voormalige theater in het stadscentrum, is een plek voor jong en oud. Er is plaats voor concerten, kunsttentoonstellingen, debatten, theatervoorstellingen, … Het is een must-see voor de fans van cultuur, een plaats van diversiteit en culturele vermenging, toegankelijk voor iedereen en alle vormen van cultuur.
 • Bezoek: als gevolg van de coronacrisis zijn de shows tijdelijk opgeschort.
 • Bereikbaarheid: vanaf het station Charleroi-Centraal is het 13 min. wandelen. Stap je uit in het station Charleroi-Ouest, van hieruit is het 5 min. stappen tot het Cultureel Centrum.

Ontdek het Museum voor Schone Kunsten

Het Museum voor Schone Kunsten van Charleroi bewaart een uitgebreide verzameling van meer dan 3.000 stukken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, installaties, etsen, tekeningen, foto’s en keramiek van oude, moderne en hedendaagse kunst.
 • Goed om te weten: het museum is momenteel gesloten wegens verhuis. Het verhuist naar de voormalige Stallen van de Defeld-kazerne in het centrum van de stad.
 • Bereikbaarheid: nieuw adres: vanaf het station Charleroi-Centraal is het 16 min. wandelen.

Maak een wandeling in het Bois du Cazier

Mijnschacht bij zonsondergang
Het Bois du Cazier, helaas bekend geworden door de mijnramp van Marcinelle die het leven kostte aan 262 mijnwerkers, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst als één van de belangrijkste mijnsites van Wallonië. Maak een toer in dit museum, gewijd aan kolen, staal en glas.
 • Goed om te weten: de site is opgedeeld in 3 locaties: de herdenkingsplaats 8 augustus 1956, het Industriemuseum en het Glasmuseum. Elke eerste zondag van de maand is het Bois du Cazier gratis toegankelijk.
 • Bezoek: wegens de coronacrisis dien je je bezoek vooraf te reserveren. Dit kan online, via mail op [email protected] of telefonisch 071 88 08 56.
 • Bereikbaarheid: stap uit in het station Charleroi-Centraal en neem bus 1 tot aan de halte “Bois du Cazier”.

Maak plezier in de Quai 10

Zetels in een cinemazaal of theater.
Quai 10 is een centrum, gewijd aan het geanimeerde en interactieve beeld, gehuisvest in de voormalige Nationale Bank, in het hartje van Charleroi. Naast film en videogames, is er ruimte voor uitwisseling van ideeën en gedachten die gecreëerd worden door het beeld.
 • Goed om te weten: het centrum omvat 5 bioscoopzalen, een gamingafdeling en een café.
 • Bereikbaarheid: Quai 10 bevindt zich op 3 min. wandelen van het station van Charleroi-Centraal.

Bezoek het Fotografiemuseum

Het Museum voor Fotografie van Charleroi is één van de belangrijkste musea over fotografie in Europa. Het heeft een collectie van 80.000 foto’s waarvan er meer dan 800 behoren tot de permanente tentoonstelling en er worden meer dan 3 miljoen negatieven bewaard.

 • Bezoek: openingsuren: alle dagen, behalve op maandag, van 10 tot 18 u. Wegens corona is reserveren verplicht: online of telefonisch op 071 43 58 10.
 • Bereikbaarheid: stap uit in het station van Charleroi-Centraal en neem bus 70, 71 of 170 tot “Place deEssarts de Mont-sur-Marchienne”.
Bezoekers bewonderen een kunstwerk in het Fotografiemuseum in Charleroi.
check2-anim