Zin om een dagje te spenderen met Plop, Maya de Bij of Wickie de Viking ? In Plopsaland beleef je samen met hen en vele anderen de leukste attracties en shows.

Dit jaar is de Discovery Combi naar Plopsaland nog voordeliger, dus gebruikten we die met veel plezier om vanuit Brussel-Zuid naar De Panne te vertrekken. We delen graag het verhaal van onze familiedag waarbij onze 3 meiden - en laten we eerlijk zijn, ook wij – van elke seconde genoten. Het dutje tijdens de treinrit terug was meer dan verdiend.

Op weg ! 

Om de kinderen onderweg bezig te houden kozen we voor het Kids Pack. Dat is een pakket vol spelletjes en ontdekkingen. Je kan dit gratis afhalen aan het loket in het station. Een ideale manier om al vanaf het begin van de trip samen leuke momenten te beleven.

Onze 5 favoriete momenten in Plopsaland De Panne

Het ontmoeten van de personages 

Na een korte wandeling van het station van De Panne naar het park worden we begroet door Heidi en Peter. Dat zorgt direct voor een enorme glimlach op het gezicht van de meisjes. Een high five en een foto later gaan we verder op ontdekkingstocht door het grote park. We beseffen dat we waarschijnlijk nog heel vaak halt zullen moeten houden voor andere Studio 100-figuren die we doorheen de dag zullen ontmoeten.

De Bumba Show 

Na een ochtend rondrennen en een heerlijke lunch was de Bumba Show een perfect dessertje! De show waarin Bumba en zijn kompaan Bumbalu in komische situaties terechtkomen, is gericht op de allerkleinsten. Middelpunt van de belangstelling? Babilu, de baby waar de 2 clowns zich moeten om bekommeren. Ook hun trouwe vrienden Kiwi, Tumbi en Poppa zijn van de partij. Een geweldige show voor jonge Plopsa-bezoekers.

Rox-Flyer 

Zichtbaar vanuit zowat het hele park, deze Rox-flyer. We popelden dan ook om de hoogte in te gaan en het park te ontdekken vanop 70 m hoogte. Deze molen met vliegende stoeltjes is echt indrukwekkend. Je kan zelfs de zee zien!

Voor de allerkleinsten:Mayaland en de Boerderij van Big & Betsy 

Voor de allerkleinsten is het indoor Mayaland de ideale plek! Net als “de groten” kunnen ze zich uitleven op spannende attracties die op hun maat zijn. De klimboom, de valtoren, het spinnenweb, … Onze kleine tweejarige Théa rende er vrolijk rond en stopte niet met lachen. Mayaland is een echt pluspunt wanneer het regent of buiten net te warm is.

Onze meisjes zijn gek op dieren dus waren we zeer aangenaam verrast dat er in Plopsaland De Panne een kleine kinderboerderij is: de Boerderij van Big & Betsy. Geiten, kippen en andere dieren die allemaal heel aaibaar zijn.

Anubis the ride en andere sensaties 

In 2 seconden word je aan 90 km/u tot 34 meter hoog gekatapulteerd. Anubis the ride is een must voor alle waaghalzen groter dan 1m25. Naast deze rollercoaster zijn er ook nog heel wat andere sensationele attracties die we met plezier bezochten. De volledig houten Heidi the ride, De grote golf recht uit de wereld van Wickie de Viking of de Supersplash.

Andere sensationele attracties zijn zelfs aangepast aan de jongere bezoekers. Zo kon de 7-jarige Manon zonder problemen genieten van de Piratenboot, de Boomstammetjes of de Rollerskater.

Bonus : de Plopsaland De Panne app 

Om de dag zo vlot mogelijk te laten verlopen, installeerden we de app van het park op onze smartphones. In een oogopslag zie je alle uren waarop je de personages kan ontmoeten, wanneer de shows doorgaan, hoe groot je moet zijn voor bepaalde attracties en wat de wachttijden zijn. Echt heel handig!

Wanneer gaan we terug?

Je ticket en treinrit naar Plopsaland echt goedkoper? Dat kan via onze Discovery Combi!

loader