Sinds jaar en dag draagt Hasselt de titel “Hoofdstad van de Smaak” en dat is niet voor niks. In deze hippe en trendy stad vind je talrijke leuke plekjes om te tafelen na een vermoeid dagje shoppen of wandelen. Wij helpen jou alvast met kiezen en pikten er 8 resto-hotspots uit!

1. Amigos, heerlijk Latin-American food

In het hartje van Hasselt, op het Kolonel Dusartplein, vind je het Latijns-Amerikaanse restaurant Amigos van twee Limburgse jeugdvrienden met een hart voor streetfood. Hou je van de mediterraanse keuken? Dan is dit de plek voor jou! Je kan er genieten van taco’s, burritos en overheerlijke American style gourmet burgers en hotdogs of gewoon van een heerlijk drankje met Zuiderse tapas. En dit alles in een stijlvol en charmant interieur met ontspannende sfeermuziek.

Adres: Kolonel Dusartplein 48, op 1,3 km wandelen van het station.
Info: www.amigoshasselt.be 

2. Apéro Boules, een combinatie van food, drink en een spelletje jeu-de-boul

In het Quartier Bleu, in het centrum van Hasselt, ligt de supergezellige bistro Apéro Boules. Onder het genot van een drankje en hapje kan je hier een spelletje jeu-de-boul spelen. Ideaal voor een gezellig dagje uit met familie of vrienden.

Adres: Slachthuiskaai 1, op 1 km wandelen van het station.
Info: www.aperoboules.be/hasselt/ 

3. Esaki Sushi, place to be voor sushi-liefhebbers

Liefhebbers van de Aziatische keuken komen hier zeker aan hun trekken. Hier wordt de beste sushi van Hasselt en omstreken geserveerd, in een volledig Aziatische stijl, samengesteld met kwaliteitsvolle en verse ingrediënten. Kraakverse handgerolde sushi’s, heerlijke teriyaki, woks en salades, maar ook warme gerechten. Ook voor een Japans geïnspireerde cocktail of mocktail is dit the place to be.

Adres: Maasstrichterstraat 98, op 1 km stappen van het station.
Info: www.esakihasselt.be 

4. Botanique, kleurig en funky junkfood

“Eat epic shit!” is het uithangbord van de winnaar van de Belgian vegan award 2020 in de categorie “Fast food”. In een hip en funky interieur opgefleurd met veel planten serveren zij unieke, heerlijke en gezonde gerechten. Naast de bijzonder smaakvolle en alom gekende burgers kan je er proeven van nieuwe streetfood bites zoals het Epic Kapsalon, de gezondere versie van de junkfood hype, of de K-Pop beef burger, een werkelijk roze hamburger, je gelooft je ogen niet.

Adres: Zuivelmarkt 11, op 1 km wandelen van het station.
Info: www.botaniquehasselt.be 

5. De Goei Goesting, een absolute must voor bistro-liefhebbers

Een snelle lunch, een uitgebreid diner of een lekker ontbijt tijdens het weekend? In De Goei Goesting vindt ieder zijn smaak. Na 15 jaar is deze stadsbistro een begrip geworden voor de mensen van Hasselt en daarbuiten. Je eet er à la carte of profiteert van het concept degustatiegerechten en bestelt 2, 3 of zelfs 4 minigerechtjes. De keuken is Belgisch-Frans georiënteerd met een mediterraanse toets. In de namiddag is het tea-time en kan je smullen van pannenkoeken, ijs en gebak.

Adres: Zuivelmarkt 18, op 1 km wandelen van het station.
Info: www.degoeigoesting.be 

6. De Levensboom, 100% veggie en biologisch

Hier kan je in een rustige, huiselijke sfeer genieten van een duurzame, volledige vegetarische keuken. Dagelijks wordt er een 3-, 4- of 5-gangenmenu geserveerd met kraakverse, lokale en seizoensgebonden producten. Recht van het veld op het bord, met zeer veel liefde bereid door chefkok Simon. Zelfs als vleeseter mis je hier je stukje vlees niet.

Adres: Leopoldplein 44, op 550 m stappen van het station.
Info: www.restaurantdelevensboom.be 

7. Taste of India, pittige smaken uit het Verre Oosten

Dit is het eerste Indische restaurant van Limburg en the place to be voor wie kennis wil maken met de Indische keuken. Zij bieden een keuze aan pittige of iets mildere Indische schotels. Specialiteiten van het huis zijn de tandoori en curry gerechten. De tandoori worden bereid in een authentieke klei-oven (de tandoori). Proef zeker ook het overheerlijke naanbrood dat ter plaatse wordt gebakken.

Adres: Fruitmarkt 26, op 900 m stappen van het station.
Info: www.tasteofindia1.com 

8. Peas, handmade vegan cinnamonrolls

Geen tijd meer om uitgebreid te gaan tafelen in Hasselt na het shoppen? Geen nood, in de Minderbroedersstraat, in het centrum van Hasselt, vind je Peas. Dit is het uitgelezen adres voor een lekker dessertje onderweg. Je vindt er een heerlijk assortiment van verse en boterzachte handgemaakte cinnamonrolls. En… ze zijn 100% plantaardig.

Adres: Minderbroedersstraat 32, op 800 m stappen van het station.
Info: www.peashasselt.be

Wablief? Treintickets kosten de helft van vrijdagavond t.e.m. zondag? Ja, ik wil mee profiteren!

check2-anim