Je bent 65+ en je wil ten volle genieten van het leven? Ontdek ons mooie landje tegen een zacht prijsje! De stad Bergen is de ideale plek voor een rijkgevuld dagje uit vol met ontdekkingen.

Heb jij zin om de architectonische parels, de uitstekende restaurants en andere bezienswaardigheden te ontdekken tijdens een daguitstapje of een miniverblijf? De Stad van de Doudou is een must see voor de liefhebbers van oude gebouwen en andere ontdekkingen.

 

Genieten van het uitzicht over de Stad 

Bergen vloeit over van prachtige geplaveide straatjes. Zoek het hoger op en bereik het hoogste punt van de stad via het Belfort, het enige in barokstijl in België. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad. Onlangs gerestaureerd, werd het majestueuze gebouw, sinds 1999 erkend door de Unesco, weer opengesteld voor bezoekers. Eénmaal per maand is er op zondag een beiaardconcert.
Bereikbaarheid: het Belfort is gelegen in het Kasteelpark, op 10 min. wandelen van het station van Bergen. 
Meer info: www.beffroi.mons.be

 

Het kopje van het Aapje van Bergen (du Grand Garde) strelen 

Wanneer je Bergen bezoekt, kijk dan goed naar de details van het portaal van het stadhuis en laat je verleiden door de architectuur van de Grand Place. Geniet van een lokaal biertje op een gezellig terras. Maar vergeet vooral niet het kopje van het aapje te strelen met je linkerhand, want dit zou je geluk brengen voor minstens één jaar!
Bereikbaarheid: Grand Place en zijn symbolische aapje bevinden zich op 11 min. wandelen van het station van Bergen.
Meer info: www.mons.be

 

Het Museum van de Doudou bezoeken 

Ware folklore erkend door Unesco, de Doudou is de legendarische rituele Ducasse van Bergen. Het museum streeft ernaar deze eeuwenoude traditie op verschillende manieren in de kijker te zetten: historisch, antropologisch, wetenschappelijk, artistiek, vrijzinnig en religieus. Na je bezoek aan het Museum, kan je een wandeling maken in de Tuin van Mayeur, een oase van rust en kalmte.
Bereikbaarheid: het Museum van de Doudou en de Tuin van Mayeur bevinden zich op 12 min. stappen van het station van Bergen.
Adres: Grand-Place 27, 7000 Bergen
Meer info: www.museedudoudou.mons.be
Info over de Tuin van Mayeur: www.mons.be

 

Je onderdompelen in de geschiedenis van Sint-Waltrudis 

Bewonder de imposante collegiale Sint-Waltrudiskerk, in Brabantse gotiekstijl, met haar rijkdom aan architectonische schatten. Van de Gouden Koets tot de mooie 16de eeuwse glasramen, de Schrijn van Sint-Waltrudis met de relieken van de patroonheilige van Bergen, je zal niet teleurgesteld worden door de historische en decoratieve rijkdommen van dit religieus heiligdom!
Bereikbaarheid: de Collegiale Sint-Waltrudiskerk is makkelijk te voet bereikbaar (5 min.) vanaf het station van Bergen.
Meer info: www.waudru.be

 

Ludo en zijn Triobalade: Laat je rijden! 

Wil je een totaal nieuwe ervaring beleven? Ludovic zal je tijdens een bijzonder originele rondleiding door de stad paf doen staan met zijn anekdotes over de stad aan het stuur van zijn sympathieke driewieler. Hij kent Bergen als zijn broekzak en bestuurt zijn Italiaanse triporteur met brio. Vind alle thema-uitstapjes op www.triobalade.be. Aan jou la Dolce Vita!

Afspraak voor een uitstapje met Ludo? Grand Place van Bergen: reservering verplicht: 0490 11 13 33
Bereikbaarheid: de Grand Place bevindt zich op 11 min te voet vanaf het station van Bergen.

 

"El Cayau Montois" proeven in het theesalon Exception

Theepauze! Het theesalon Exception onthaalt je in een verfijnd kader waar je de beroemde chocolade lekkernijen typisch voor de regio, El Cayau Montois kan proeven.
Adres: Grand Place 30, 7000 Bergen
Bereikbaarheid: makkelijk bereikbaar vanaf het station van Bergen (11 min. te voet). 
Meer weten?  www.mons.be

 

Ga op bezoek bij de beroemde Vincent Van Gogh

Wist je dat Vincent Van Gogh hier in de buurt woonde? Onder de vele plaatsen waar de befaamde schilder heeft geleefd, zijn er twee huizen uit de Borinage die het artistieke lot van Van Gogh hebben gehuisvest. Ga binnen bij de artiest zonder te kloppen!
Bereikbaarheid: stap uit in het station van Bergen en neem de TEC-bus, lijn 6 Mons-Flénu-Mons. Het Huis van Van Gogh ligt op 6 min. stappen van de bushalte “Cuesmes Grand Marais”.

Maison Van Gogh de Colfontaine: Centre Culturel de Colfontaine (065/ 88 74 88).
Bereikbaarheid: stap uit in het station van Saint-Ghislain en neem de TEC-bus, lijn 1 Mons SNCB, tot de halte “Wasmes Place”.

Nog een origineel alternatief: stap uit in het station van Jemappes en kies voor de particuliere en lokale sociaal-collectieve taxi van “Miss Deb a la solution”. Déborah Garcia, een jonge inwoonster van Jemappes heeft in de regio een taxidienst opgericht op maat van humanitaire hulp tegen concurrerende prijzen. Info en tarieven: 0478/82 33 27.

Maison Van Gogh de Cuesmes : www.maisonvangogh.mons.be

 

Ga aan tafel bij Jean-Phi

Of je nu een bistronoom bent of een gastronoom bent, Jean-Phi zal je smaakpapillen zeker in verrukking brengen. Deze echte Bergenaar, finalist van het vierde seizoen van de populaire show “Top Chef”, brengt een traditionele tafel met een moderne touch en smaak. Tip: gezien de reputatie van de chef en het succes van zijn keuken, boek ruim van tevoren!
Adres: « Le Bistrot de Jean-Phi », Rue des Fripiers 22b, 7000 Bergen
Reserveringen: 065/87 57 87.
Bereikbaarheid: het bistro ligt op 10 min. wandelen van het station van Bergen.

« iCook ! » : Avenue Reine Astrid 31 à 7000 Bergen. Reserveringen: 065/33 40 33.
Meer info: www.restaurant-icook.be
Bereikbaarheid: stap uit in het station van Bergen en neem de TEC-bus, lijn 15 Soignies Gare tot de halte “Mons Place de Flandre”. Het restaurant bevindt zich op 4 min. te voet van de halte.

 

Winkelen bij Grands Prés

Zin om in de winkels te flaneren? Les Grands Prés is een innovatieve winkelruimte met meer dan honderd bekende merken, zoals een gloednieuwe beroemde Zweedse meubelzaak en een supermarkt die behoort tot één van de modernste van het land.
Bereikbaarheid: stap uit in het station van Bergen en neem de TEC-bus, lijn 60 Grands Prés.
Meer info: www.lesgrandspres.be

 

Dromen onder de gewelven van een oude gotische kapel in het Hôtel Dream ****

Wil jij een heerlijk nachtje doorbrengen in deze prachtige stad? Dream, is een oude neo-gotische kapel uit de 19e eeuw, met stijl gerestaureerd in een luxe hotel dat moderniteit en verleden combineert.
Bereikbaarheid: het hotel Dream bevindt zich in de Rue de la Grande Triperie 17 in Bergen op 13 min. stappen vanaf het station van Bergen.
Meer info: www.dream-mons.be

 

Stel jezelf vragen over de wereldoorlogen in het Mons Memorial Museum

Ontdek een unieke historische plaats die de bezoeker vragen stelt over de complexe fenomenen zoals de wereldoorlogen. Een permanente tentoonstelling schetst de militaire geschiedenis van de stad Bergen van het oude regime aan de hand van getuigenissen en tentoongestelde voorwerpen.
Adres: Boulevard Dolez 51, 7000 Bergen
Zin in een rondleiding? Reservering verplicht: Office du Tourisme op 065 40 53 48 
Bereikbaarheid: stap uit in het station van Bergen en neem de TEC-bus, lijn City0 Mons SNCB tot de halte “Mons Hôpital Saint-Joseph”. Het Museum bevindt zich op 2 min. wandelen van de halte.
Meer info: www.monsmemorialmuseum.mons.be

Wist je dat? Je je Senior Ticket ook online kan kopen? Makkelijk en praktisch!

loader