Tijdens de zomer valt er veel te beleven aan de kust. Buiten zandkastelen bouwen en zwemmen in de zee, kan je ook deelnemen aan verschillende evenementen in onze badsteden. Dus verblijf je deze zomer aan de kust? Bezoek dan zeker een van volgende evenementen. Of maak er gewoon een leuke daguitstap van

Maatjeshappening in Blankenberge

Op 15 juni gaat het nieuwe maatjesseizoen van start. De verse maatjes worden aan de erfgoedtrap in de haven aan wal gebracht, waarna iedereen ze naar hartenlust kan degusteren. Een waar volksfeest met muzikale animatie.

Vliegerfestival in Westende

Op 15 en 16 juni heeft er een heus vliegerfestival plaats in Westende. Vanaf 11u wordt het strand ingepalmd door spectaculaire vliegers met de mooiste en indrukwekkendste zwevers. Jong en oud zal genieten van de gedemonstreerde zweefkunsten.

Géant! Reuze! in De Panne

Samen met Bray-Dunes organiseert De Panne ‘Géant! Reuze!’, een feestelijk weekend waarin de reuzen uit de twee grensgemeenten hun vriendschap vieren met theater en muziek. Op 15 juni vinden de feestelijkheden vooral plaats in Bray-Dunes. Op 16 juni trekken de reuzen in een kleurrijke tocht naar De Panne, waar de Visschersfeeste plaats vinden en de reuzen een ‘battle de chansons’ uitvechten.

Reuzendag in Blankenberge

Op 16 juni nodigen de Blankenbergse reuzen Korno, Collette en Seven hun vrienden vanuit heel Vlaanderen uit om samen door de stad te paraderen. Vanaf 15u15 wandelen en dansen ze door het centrum.

L'Ostendaise - North Sea Food Fest

Op 22 en 23 juni wordt het Zeeheldenplein in Oostende omgetoverd tot een seafoodwalhalla. 27 lokale chefs verwennen je smaakpapillen met de lekkerste gerechten met Noordzeevis en andere lokale producten. De toegang is gratis. Per bordje betaal je €8.

Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Naar jaarlijkse gewoonte strijkt het Zandsculpturenfestival van 28 juni t.e.m. 8 september neer op het strand van Middelkerke. Dit jaar word je meegenomen op een denkbeeldige wereldreis langs de sfinxen in Egypte, via Japanse tempels naar de Golden Gate Bridge in San Fransisco.

Wist je dat je met het Discovery Ticket 50% korting krijgt op je reis heen-en-terug naar het Zandsculpturenfestival?

Q-beach house in Oostende

Geniet van 29 juni t.e.m. 1 september van een hapje en een drankje in het Q-Beach House op de zeedijk in Oostende. In de schaduw van Casino Kursaal geven de Q-DJ’s het beste van zichzelf tijdens live-uitzendingen op Q-Music en treden talloze artiesten op tijdens de sunset concerts.

Navy Days in Zeebrugge

Op 6 en 7 juli opent de Belgische Marine haar deuren voor het grote publiek. Bezoek de marineschepen die in Zeebrugge voor anker liggen, woon spectaculaire demonstraties bij of doe mee aan een roeiwedstrijd.

Met het Weekend Ticket reis je tegen -50% H/T naar de kust.

Cartoonfestival in Knokke-Heist

Fan van cartoons? Van 6 juli t.e.m. 1 september kan je tijdens het Cartoonfestival het beste werk van Belgische en internationale cartoonisten bewonderen tijdens 3 tentoonstellingen in Knokke-Heist. Daarnaast vinden er ook signeersessies en tekenbattles plaats. De toegang is gratis.

Paravangfeesten in Blankenberge

Op 4 augustus ademt Blankenberge vissersfolklore. Rondom de Paravang, het windscherm aan de haven, worden de Paravangfeesten georganiseerd met demonstraties van oude ambachten en volksspelen en optredens van volksdansgroepen.

Bloemencorso in Blankenberge

Op 25 augustus trekken meer dan 20 grote praalwagens versierd met bloemen onder begeleiding van muziekkorpsen, showorkesten en dansgroepen door de straten van de badstad tijdens de jaarlijkse Bloemencorso. Het thema van dit jaar is ‘Press Play’, geïnspireerd op de gamingwereld. Slaag jij erin om alle games te herkennen?

check2-anim