Pittoreske badsteden, zalig uitwaaien en zinderende activiteiten: onze Belgische kust heeft alles in huis om zowel jong als oud te vermaken, vier seizoenen lang. Wij schreven er blogartikels over die je zin geven om ook op stap te gaan. Met de trein uiteraard!  

Heerlijk uitwaaien in Oostende

Oostende barst van culturele attracties en culinaire hoogstandjes, terwijl de verrukkelijke stranden en Koninklijke Gaanderijen uitnodigen tot eindeloos geslenter. Met onze tips verveel je je geen minuut in de 'Koningin der Badsteden'.

Beleef pret met deze originele activiteiten

Ben je dol op strandwandelingen, maar hou je ook wel eens van meer vindingrijke kustactiviteiten? Zet de komende zee-uitstap zeker ook een bezoek aan Moeder Babelutte of het Huisje van Majutte op de planning. Of doorkruis de Duinse Polders of het Oostende van Marvin Gaye. Schoenen aan, rugzak dicht en de trein op!

 

Avontuurlijke to-do's met de kinderen

Of je nu gaat voor een strandvakantie, spetterend watersportplezier, een dagje adrenalinekicks in Plopsaland of ravotten in een kinderspeeldorp: aan de Belgische kust zit je goed voor een fijne (dag)uitstap met je kroost. Sla je slag met deze 13 tips!

Blankenberge: parel aan de kust

Met eindeloze actieve of charmante mogelijkheden hoef je in Blankenberge niet de hele dag op het strand te blijven liggen. Goed dat je hier ook interessante musea en nostalgische wijken bezoekt, heerlijk tafelt en heel het jaar door met je hond op het strand ravot. 

Mis deze evenementen niet

Is de Belgische kust alleen geschikt om zandkastelen te bouwen en in de zee te spetteren? Tuurlijk niet! Met een evenementenagenda die uitpuilt van de festivals, demonstraties, live-uitzendingen en feesten is het hier heerlijk genieten van de lokale folklore & gastvrijheid.

Een jodiumrijke uitstap naar De Panne

De Panne is getransformeerd van een authentiek vissersdorp naar een geliefde strandbestemming, waar je het hele jaar door plezier beleeft. Reis met de trein en laat ons je door de meest zuidelijke badplaats aan onze kust leiden.

Naar zee met je hond

Je trouwe viervoeter meenemen naar de Belgische kust? Veel badplaatsen hebben speciale hondenstranden en losloopweides. En met zo'n kilometers aan leuke (strand)wandelingen is de zee een fijne plek om te ravotten met je pluizige vriend(en)! Wij beleefden woef-tastische momenten in Blankenberge. En ook op de trein! 

check2-anim