Op stap in Gent? Neem de trein naar Gent-Sint-Pieters en daar tram 1 richting Evergem. Stap af aan de Kouter en ga op pad, alles ligt er op wandelafstand van elkaar. Wat ook een aanrader is in fietsstad Gent, is een Blue-bike lenen. Deze fietsen vind je aan de stations Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort en zijn gemakkelijk en goedkoop te ontlenen.

Ga gezellig ontbijten 

Gent barst van de gezellige, hippe ontbijtplekjes. Is het mooi weer, ga dan zeker naar Pain Perdu (Walpoortstraat 9). Hun verschillende heerlijke ontbijt- en brunchopties kan je zowel in hun hemelse tuin verorberen als op hun terras.

Huize Colette (Belfortstraat 6) is ook steeds een aanrader, zeker voor fans van chocola en boeken. Dit huiselijke adresje staat gekend om z’n ruime aanbod aan heerlijk verse chocolademelk en de tweedehandsboeken die je er zowel kan lezen als kan aanschaffen. Naast de lekkere dranken kan je er ook genieten van een simpel of uitgebreid ontbijt met kwaliteitsproducten.
Huize Colette is tijdelijk gesloten wegens corona.

Een royaal ontbijt met yoghurt, fruitsap, ontbijtkoeken en een ei

Bezoek een museum

Overal in Gent kom je musea tegen over de meest diverse onderwerpen. De meeste zijn ook open op zondag. Ideaal dus voor een weekendje uit. STAM (Godshuizenlaan 2), Stadsmuseum Gent, is een vaste waarde in de stad van de Buffalo’s. Je krijgt er op een boeiende manier het heden, verleden en de toekomst van Gent uitgelegd.
Opgelet: mondmasker verplicht. Het is aanbevolen je tickets vooraf online of telefonisch 09 210 10 75 (van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u) te boeken.
Mensen kijken naar een reuze digitale wegenkaart van Gent
Liever iets alternatievers? Breng dan eens een bezoekje aan het Museum Dr. Guislain ( Jozef Guislainstraat 43). Je ontdekt er alles over de geschiedenis van de psychiatrie terwijl je rondwandelt in een gesticht uit 1857.
Opgelet: reserveren wordt tijdelijk aangeraden. Uitsluitend contactloos betalen mogelijk ter plaatse. Mondmasker verplicht.
Oude ziekenhuisbedden in het Museum Dr. Guislain

Drink een koffietje

Koffiebars hebben een felle opleving gekend en die is Gent niet bespaard. Op elke hoek vind je dan ook een plekje om van een lekkere warme drank te genieten. Toch willen we je enkele aanraders meegeven: OR en Mokabon. 

OR (Sint-Pietersnieuwstraat 126A): hier is het soms erg moeilijk om een plekje te bemachtigen. De verschillende koffiesoorten die ze zelf branden en op verschillende manieren bereiden, zijn bekend bij het Gentse volk.

Een jonge vrouw geniet van een kopje koffie met haar vriend
Mokabon (Donkersteeg 35) is gekend als de oudste koffiezaak van de stad. Je neemt er plaats in een echte retrosetting en kan er onder andere genieten van een cappuccino met vers geklopte slagroom.
Retro-interieur van een café

Ontdek street art

Ga op verkenning door Gent met de Street Art Map en ontdek de stad op een andere manier. Langs deze route vind je een 100-tal graffitikunstwerken die overal in Gent verspreid zijn. Het is de beste manier om de stad te leren kennen. Op de route vind je ook het befaamde ‘Graffitistraatje’, ook bekend als de Werregarenstraat, waar street artists hun vrije gang kunnen gaan. Safe to say dat dit straatje er elke dag anders uitziet.

Ga lekker eten

Er zijn talloze restaurants in Gent waar het heerlijk eten en vertoeven is. Binnen het pittoreske wijkje Patershol kunnen we alvast enkele favorieten geven. In Casa de las Tapas (Corduwaniersstraat 41) kan je heerlijke huisgemaakte tapas eten voor een prikje en word je op je wenken bediend. Eerder zin in Belgische kost? Dan raden we je graag De Stokerij (Tichelrei 2A) aan. Je vindt er klassieke brasseriegerechten en een originele vegetarische keuken in de mooie setting van een oude gerenoveerde jeneverstokerij.

Mensen genieten van hun diner bij kaarslicht in een gezellig restaurant