1. Roofvogels spotten in Lessen

Welkom in Faunessence! Hier ontmoet je roofvogels, nachtvogels en boerderijdieren. Ga op pad in het natuurgebied met de natuurgids en leer alles over de dieren. Je maakt best op voorhand een afspraak. Er zijn ook educatieve activiteiten mogelijk met de verschillende dieren op het terrein.

2. Verken de Hobokense polder

Ga op verkenning in de Hobokense polder! Je wandelt er tussen de koeien, paarden, schapen en nog zoveel meer dieren. Daarnaast aanschouw je ook prachtige panorama's op de Schelde. Een aanrader dus!

3. Op stap in de Luikse natuur

Wandeling van 7 km in de Heid des Gattes (natuurreservaat) met kliffen Op 11 km van het treinstation van Aywaille. Pas op voor jachtperiodes

4. Eekhoorntjes spotten in het Zoniënwoud

1/Zonienwoud: heel veel eekhoorntjes te spotten in het Arboretum van Groenendael + Schotse hooglanders 2/ Prehistomuseum waar je kan "boogschieten" op beren, mammoeth, enz. Is misschien ook een leuke en aparte activiteit.

5. Park van Mariemont

Parc de Mariemont: historisch, landschappelijk park en arboretum van 45 ha. Met moestuin en rozentuin. Op 2,5 km van het treinstation Een van de mooiste parken van België en geklasseerd als vogelreservaat. Rijke biodiversiteit in de bossen van Mariemont. Ingedeeld in Natura 2000. De CRIE van Mariemont organiseert regelmatig bezoeken aan het park voor groepen.

loader