Wat is er heerlijker dan een citytrip in eigen land? Neem de trein samen met je vrienden of familie en ga genieten van een dagje uit. Ontdek de mooiste musea, monumenten, gebouwen en gezellige plekjes in deze kleine maar fijne Belgische steden.
kunstwerk “Lucie et les Papillons” van David Mesquich

1. Met de trein naar Bergen: levendiger dan ooit

In 2015 was Bergen Culturele Hoofdstad van Europa. Op een elan van modernisering en creativiteit onderging de oude stad in de Borinage een ware metamorfose. En dat laat vandaag zinnenprikkelende culturele en artistieke sporen na. En de vernieuwingen blijven maar komen. Trek een hele dag uit om het hedendaagse Bergen te ontdekken. Maak van onbekend, bekend en … bemind!

2. Een tripje naar Louvain-la-Neuve

De studentenstad is een aangename verrassing! Het gezellige autovrije centrum, de gemoedelijke sfeer, de kleine straatjes vol kleurrijke streetart… Er valt heel wat te doen en te zien!

Graffiti op de muren van het station van Louvain-la-Neuve
Het Flanders Fields Museum te Ieper

3. Ieper: ontdek de Kattenstad

Een perfect staycation tripje bestaat uit een mix van cultuur, natuur en ontspanning. En welke stad anders dan Ieper voldoet aan al die wensen? Hop op de trein richting de Westhoek met je mondmaskers en wandelschoenen in de aanslag!

4. De 5 bewijzen dat Aalst verfijnder is dan je denkt

Het is geen geheim: de stad Aalst heeft haar imago niet mee. Daar waar Brugge haar rijke geschiedenis, Leuven haar wereldberoemde universiteit en Brussel haar heerlijke mengelmoes van verschillende culturen heeft, heeft Aalst… voil jeanetten en bier me schoim. Aalst is op z’n zachtst gezegd apart. Maar laat de mannen in vrouwenkleren en de praalwagens met bedenkelijke taferelen je niet misleiden: de stad aan de Dender heeft een pak meer te bieden dan carnaval. Wij gingen op zoek en vonden (al heel snel) de plekjes die bewijzen dat de Ajuinenstad verrassender, verfijnder en veelzijdiger is dan je denkt. Hier gaan we!

Toren met klok en kantelen station Aalst

5. De geheimen voor een geslaagde daguitstap in Nijvel

Waarom ver weg gaan als België zoveel te bieden heeft? Laten we in de trein stappen, op zoek naar een stad met een adembenemend historisch en cultureel erfgoed. En het wordt nog beter: onze bestemming ligt op slechts enkele kilometers van Brussel. Welkom in Nijvel, de stad van de Aclots (naam van de inwoners en lokaal dialect) en hoofdstad van het Roman Païs (West-Brabant).

Op zoek naar nog meer inspiratie?


Ontdek onze selectie van mooiste steden in België!

check2-anim
loader