Wat is er heerlijker dan een citytrip in eigen land? Neem de trein samen met je vrienden of familie en ga genieten van een dagje uit. Ontdek de mooiste musea, monumenten, gebouwen en gezellige plekjes in deze kleine maar fijne Belgische steden.

1. Lier

Goed weer vandaag, ideaal dus voor een leuk treinuitstapje naar Lier, de Poort van de Kempen en rijk aan uniek cultureel erfgoed.

2. Thuin

Op zoek naar een verrassende uitstap in Wallonië? Breng dan een bezoekje aan Thuin, een aangenaam middeleeuws stadje in de Sambervallei en een verborgen parel in Wallonië.

Het Flanders Fields Museum te Ieper

3. Ieper: ontdek de Kattenstad

Een perfect staycation tripje bestaat uit een mix van cultuur, natuur en ontspanning. En welke stad anders dan Ieper voldoet aan al die wensen? Hop op de trein richting de Westhoek met je wandelschoenen in de aanslag!

4. De 5 bewijzen dat Aalst verfijnder is dan je denkt

Het is geen geheim: de stad Aalst heeft haar imago niet mee. Daar waar Brugge haar rijke geschiedenis, Leuven haar wereldberoemde universiteit en Brussel haar heerlijke mengelmoes van verschillende culturen heeft, heeft Aalst… voil jeanetten en bier me schoim. Aalst is op z’n zachtst gezegd apart. Maar laat de mannen in vrouwenkleren en de praalwagens met bedenkelijke taferelen je niet misleiden: de stad aan de Dender heeft een pak meer te bieden dan carnaval. Wij gingen op zoek en vonden (al heel snel) de plekjes die bewijzen dat de Ajuinenstad verrassender, verfijnder en veelzijdiger is dan je denkt. Hier gaan we!

Toren met klok en kantelen station Aalst

5. De geheimen voor een geslaagde daguitstap in Nijvel

Waarom ver weg gaan als België zoveel te bieden heeft? Laten we in de trein stappen, op zoek naar een stad met een adembenemend historisch en cultureel erfgoed. En het wordt nog beter: onze bestemming ligt op slechts enkele kilometers van Brussel. Welkom in Nijvel, de stad van de Aclots (naam van de inwoners en lokaal dialect) en hoofdstad van het Roman Païs (West-Brabant).

Op zoek naar nog meer inspiratie?


Ontdek onze selectie van mooiste steden in België!

check2-anim
loader