Neem je de trein tussen Antwerpen en Hasselt? Hier vind je de dienstregeling, stations, reistijden en treintickets voor het populaire traject tussen Antwerpen en Hasselt. Plan je reis op deze pagina onder "Mijn treinreis"! Kies een vertrekuur en je ziet de reistijd, het perron en de haltes die de trein heeft.
Gemiddelde reistijd 1 uur 30 min
Aantal treinen per dag 55
Aantal treinen tijdens de spitsuren 12
 Overstap of direct  Directe verbinding
  • In Antwerpen kan je op- en afstappen in Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Zuid, Antwerpen-Luchtbal en Antwerpen-Noorderdokken.

Vind het voordeligste ticket

Reis van Hasselt naar Antwerpen
Je mag afstappen in alle stations van Zone Antwerpen
Reis van Antwerpen naar Hasselt

Waar is mijn treinticket geldig?

  • Antwerpen-Berchem
  • Antwerpen-Centraal
  • Antwerpen-Dam
  • Antwerpen-Luchtbal
  • Antwerpen-Noorderdokken
  • Antwerpen-Oost
  • Antwerpen-Zuid

Ontdek het beste van Antwerpen en Hasselt

Wil je zeker zijn dat je alles hebt bezocht in Antwerpen of Hasselt? Ontdek onze tips over de bezienswaardigheden in deze steden.

Cultuur en goede adresjes : volg onze tips om de beste 48 uur in Antwerpen door te brengen. Ben je meer een fan van shoppen en klinken SOLDEN je als muziek in de oren? Ontdek de beste tips over een dagje shoppen met de trein in het solden seizoen. Laten we je zien dat Antwerpen DE modehoofdstad van België is! Ga je liever op excursie om de mooie belgische architectuur te zien en wil je erna dineren in een van de leuke restaurantjes in de stad, Ontdek Hasselt, de stad van de smaak!

Wil je nog meer informatie over de reizen die je kan doen met NMBS? Ontdek de leukste citytrip ideetjes geeft voor in België

Veelgestelde vragen

Ja, je hebt enkele verbindingen per dag van Antwerpen of Hasselt naar Brussels Airport. Let wel: station Brussels Airport-Zaventem behoort niet tot de zone "Brussel". Wanneer je de trein van of naar de luchthaven neemt, moet je een ticket van of naar Brussels Airport-Zaventem kopen én een Brussels Airport Supplement (Diabolo) om door de poortjes te gaan. Het Brussels Airport Supplement is automatisch toegevoegd aan de meeste tickets naar of van Brussels Airport-Zaventem.

Tijdens de week

De eerste trein van Antwerpen-Centraal naar Hasselt vertrekt om 04:49.
De laatste trein van Hasselt naar Antwerpen-Centraal vertrekt om 22:36.

De eerste trein van Hasselt naar Antwerpen-Centraal vertrekt om 04:36.
De laatste trein van Antwerpen-Centraal naar Hasselt vertrekt om 22:56.

Tijdens het weekend

De eerste trein van Antwerpen-Centraal naar Hasselt vertrekt om 05:36. 
De laatste trein van Hasselt naar Antwerpen-Centraal vertrekt om 22:37.

De eerste trein van Hasselt naar Antwerpen-Centraal vertrekt om 06:16.
De laatste trein van Antwerpen-Centraal naar Hasselt vertrekt om 22:44.

Er zijn verschillende manieren om een treinticket te kopen:

Had je geen tijd om een ticket te kopen en ben je op de trein gestapt zonder vervoersbewijs? Dan betaal je aan de treinbegeleider een biljet aan Boordtarief (+ € 7)

Blijf overal op de hoogte met de NMBS-app

Je treinticket kopen, realtime treininfo bekijken en meldingen krijgen over eventuele vertragingen of werken op je lijn … Je hebt al het nodige op zak met de gratis NMBS-app.

check2-anim