Je gepersonaliseerde MoBIB-kaart van NMBS, MIVB, TEC of De Lijn biedt je heel wat voordelen. Maar hoe kun je genieten van die voordelen? Nog geen MoBIB-kaart? 

Aan de slag met je MoBIB-kaart!

  • Alle treinabonnementen kunnen op de kaart geplaatst worden. Ook treinabonnementen die gecombineerd worden met een abonnement voor De Lijn, MIVB of TEC en onafhankelijk van de geldigheidsduur van het abonnement.
  • Parkingabonnementen kunnen ook op de kaart geplaatst worden. Opgelet: het gaat hier enkel over de NMBS parkings.
  • Uitzondering: de halftijdse treinkaart, Youth Multi en complexe treinkaarten (bijvoorbeeld met een VIA-reisweg of antenne) kunnen niet op de MoBIB-kaart geplaatst worden.

Als je MoBIB-kaart van NMBS verloren, gestolen, vervallen of kapot is, kan je een nieuwe krijgen aan een van onze loketten. De kaart is 5 jaar geldig vanaf de datum dat je ze vervangt. Het kost je € 6 om een nieuwe MoBIB-kaart te laten aanmaken.

We rekenen geen extra kosten aan om je huidige abonnementen te vervangen.

Online

Log je in bij My NMBS of maak een account aan. Via My NMBS kun je snel en eenvoudig je abonnement thuis vernieuwen. Zo vermijd je wachtrijen in het station.

Een NMBS-abonnement kun je vernieuwen tot de dag voor de gewenste startdatum. Bij je bevestigingsmail ontvang je een aantal PDF-tickets waarmee je de eerste dagen kunt reizen.

Een NMBS-abonnement gecombineerd met MIVB, TEC of De Lijn vernieuw je ten laatste 5 dagen voor de gewenste startdatum.

Je kunt je abonnement vernieuwen vanaf 31 dagen op voorhand.

In het station

Aan één van de automaten of aan het loket. Je ontvangt dan je nieuwe abonnement en de supplementen voor MIVB/De Lijn/TEC.

Hoe kun je de verschillende contracten consulteren die op je MoBIB-kaart staan?

  • Online: via My NMBS en de app My MoBIB
  • In het station: met je MoBIB-kaart aan één van de automaten OF aan het loket in een station naar keuze
  • Op de trein kan de treinbegeleider je deze info geven
check2-anim