De website biedt twee manieren om je biljetten online te kopen en betalen (lees hier de andere betaalmogelijkheden). In beide gevallen wordt je naar een betalingsserver doorgestuurd die je betalingsgegevens op een veilige manier verwerkt.

 • Betaling via Home Banking

  Je betaling gebeurt zoals bij thuisbankieren. Afhankelijk van je bank, moet je je code invoeren en je digipas gebruiken.

 • Betaling via kredietkaart

  Voer je kredietkaartgegevens in via de betalingsserver.

Met je NMBS-code kan je het biljet kopen waarvoor je de code ontvangen hebt. Voer de code in naast de naam van de reiziger. Voor elke reiziger is er een aparte code vereist. Elke code kan slechts één keer gebruikt worden.

Wordt je code niet geaccepteerd? Neem dan contact op met de klantendienst (via formulier of telefoon).

Met ecocheques kan je een ticket of Multi (behalve Student Multi) naar keuze aankopen voor nationaal treinverkeer. Ga daarvoor naar een loket in het station.

Meer informatie vind je op de pagina Groene cheques.

Heb je een betalingsbewijs of factuur van je aangekochte vervoersbewijzen nodig?
 1. Fiscaal attest of reizigersattest
  Voor treinabonnementen kan je elk jaar een reizigersattest aanvragen via je online My NMBS-account. Zo'n aanvraag kan je doen voor je abonnementen van de laatste 5 jaar. Dit attest kan je gebruiken om in te brengen bij de belastingen. We sturen je het op via e-mail. Voor meer informatie kan je terecht op de site van de FOD Financiën of bij je lokale belastingkantoor.

 2. Voor werkgevers met een Business-contract
  Je vindt al je administratieve documenten die gelinkt zijn aan je contracten en aankopen van vervoersbewijzen in het NMBS Business Portal. Voor meer info kan je het Business Center contacteren via 02 528 25 28 (ma-vrij van 9-17 u.) of via het contactformulier.

 3. Aankoop- en betalingsbewijzen
  Wanneer je een treinbiljet koopt via de website of de NMBS-app, ontvang je automatisch een bevestigingsmail die je aankoop en het bedrag van je vervoersbewijzen oplijst. Deze e-mail kan je gebruiken als officieel betalingsbewijs.
Ja, onze betaalsystemen in het station, zowel aan de loketten als automaten, zijn uitgerust met de technologie om contactloos te betalen.
De NMBS-klantendienst helpt je graag telefonisch verder, elke dag van 7 tot 21.30 uur op het nummer 02 528 28 28.
check2-anim
loader