Op zoek naar de leukste uitstappen met kids wanneer het weer wat minder is? Dichtbij het station? Duik in onze uitgebreide lijst: van indoor pretparken, tropische zwemparadijzen tot zoektochten in musea en meer. Wat je ook kiest, met deze activiteiten verdwijnt verveling gegarandeerd als sneeuw voor de zon.

Indoor speelplezier voor klein en groot

Plopsa Station Antwerp en Plopsa Indoor Hasselt

Beleef een magisch avontuur met je favoriete striphelden en Studio 100-figuren in Plopsa Station Antwerp of Plopsa Indoor Hasselt. Talrijke supercoole attracties voor gegarandeerd familieplezier!

Rolschaatsen of skeeleren in Aalst

Rollerland is de enige en authentieke rolschaatsbaan in België. Ga ouderwets rolschaatsen op de muziek die je zelf bepaalt met je smartphone. De allerkleinsten kunnen terecht in het Speeldorp waar ze naar hartenlust kunnen springen, kruipen en ballengooien in het ballenbad.

9 trampolineparken bereikbaar met de trein

Een trampolinepark is de ideale plaats om je uit te leven en dit zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ontdek 9 leuke trampolineparken in de buurt van een station.

Muurklimmen in Zeebrugge

Houden je kinderen van klauteren, klimmen en avontuur? Ontdek Seafront Boulder in de gebouwen van de Oude Vismijn, in Zeebrugge. Leef je uit op de slechts 4 m hoge wanden van de klimmuur. Geen gedoe dus met vervelende touwen want er zijn dikke valmatten voorzien. Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er speciale boulderroutes.

Elektrisch karten in Tour & Taxis

Ooit al willen racen als in MarioKart, maar dan in het echt? Bij BattleKart in Tour & Taxis kan het allemaal! Het parcours wordt geprojecteerd op de vloer. Probeer elkaar te snel af te zijn in een race met elektrische karts of speel een potje BattleFoot en scoor de meeste doelpunten met jouw team.

5x waterpret in een tropisch zwemparadijs

Subtropisch zwemmen

Ga plonsen en spetteren met de kids in één van de tropische zwemparadijzen van ons land. Golfslagbaden en sensationele glijbanen zorgen voor pret met de hele familie. Het goede nieuws? Met de trein geraak je er vlot en voordelig. Neem de trein met een Discovery Ticket naar Aqualibi, Bellewaerde Aquapark, Plopsaqua De Panne, Plopsaqua Landen-Hannnuit of naar één van de LAGO-zwembaden en beleef uren waterplezier!

Cultuur en technologie voor iedereen

14 musea die je kinderen fantastisch vinden

Plan een superdag met het gezin en ontdek ons lijstje met originele musea die je kinderen zeker zullen bekoren. Al deze musea bevinden zich in de nabijheid van een station.

8 wetenschappelijke uitstappen met de kinderen

Spring in de trein voor een boeiende, ontspannende en een leerrijke uitstap in het teken van wetenschap en techniek. Van Robotland tot Technopolis en zelfs de Grotten van Han, ontdek hier deze leuke en originele activiteiten.

Geniet tijdens het weekend 50% korting op je treinreis H/T dankzij het Weekend Ticket en max. 4 kinderen onder de 12 jaar reizen gratis met je mee!
check2-anim