Met de kinderen op stap met de trein? Maak er een gezellig familiemoment van. Hier vind je enkele ideeën om van de heen- en terugreis een waar avontuur te maken!

Het Kids Pack, fun op de trein

Vraag aan het loket in je vertrekstation je gratis “Kids Pack” (geschikt voor kinderen van 4 tot 11 jaar). Spelletjes, denkoefeningen en ontdekkingen zorgen voor een ludieke en boeiende treinreis. Je kinderen verliezen de tijd zo helemaal uit het oog.

Neem een boek mee

Reizen met de trein is dé gelegenheid bij uitstek om een boek van onder het stof te halen en een verhaaltje voor te lezen. Succes gegarandeerd, de kinderen zullen zeker geboeid zijn.

Bestemming "Aan tafel"

Waarom geen picknick in de trein? Of voorzie een lekkere lunch huisbereid! Die kan je rustig opeten in de trein en aan boord van de trein smaakt immers alles veel lekkerder. Bovendien kom je zo helemaal fit op je bestemming aan en ben je klaar voor de activiteiten die op het programma staan.

Laat ze het treinreizen smaken!

Maak een klein assortiment met voedingsmiddelen in verschillende texturen en smaken klaar (gedroogd fruit, stukjes chocolade, specerijen, aromatische planten, …  mogelijkheden te over!) en blinddoek je kids. Laat ze raden wat jij hun laat ruiken of proeven.

Geniet van het landschap

Tijdens de reis kunnen je kinderen genieten van het landschap en tegelijkertijd aangenaam bezig zijn: ze kunnen dieren tellen, de mooiste graffiti ontdekken in de buurt van het station, de architectuur van de steden en het zicht op het platteland bewonderen ... Je creativiteit kent geen grenzen!

Bereid een verrassingsreiskit voor

Wat is er leuker dan een nieuw of vergeten spel om je kinderen te plezieren? Denk maar aan een kaartspel, een gezelschapsspel in reisformaat, een pakje snoep of een gadget dat helemaal ‘in’ is. Stel een verrassende minikit samen waar ze het hele traject lang plezier aan kunnen beleven.

Maak samen een reisboekje

Waarom geen reisboekje maken? Dit kan een mooie herinnering zijn aan je dag.

Heenreis: neem documentatie mee over de activiteit van de dag en maak samen met je kids de planning van de dag op (zoals de attracties die ze zeker willen zien).

Terugreis: vermeld jullie indrukken, leukste momenten van de dag, anekdotes, positieve en negatieve punten ... Illustreer alles met tekeningen, teksten, stickers. Terug thuis kan je enkele foto’s van je uitstap afdrukken en in het ‘roadbook’ kleven om het nog kleurrijker te maken.

Benodigd materiaal: potloden, markeerstiften, schaar, plakstift, schrift, stickers ...

Gouden raad: dit boekje kan worden aangevuld met andere treinuitstapjes en zo een mooi souvenir worden voor alle belevenissen met de trein.

Tot ziens en wij wensen jou en je kinderen nog veel plezier aan boord van onze treinen!

Wist je al dat kinderen gratis met de trein reizen? Ontdek alles.

Met de NMBS Kids-app amuseren kinderen zich in de trein... of thuis


check2-anim