Of je nu graag een klein stukje Hasselt probeert of er liever een heel (verlengd) weekend van smult: de stad van de smaak heeft genoeg ingrediënten om elke honger te stillen. Wij geven je drie hapklare ideeën om Hasselt te verorberen: van een stadswandeling tot een daguitstap en een weekend deluxe. Meer nog, we brengen je zelfs ter plaatse. Het enige wat jij moet doen, is genieten. Gaat wel lukken, niet?

Laat je leiden door je zintuigen

Deze wandeling laat je de Limburgse hoofdstad beleven met al je zintuigen. Flaneer door haar historische, autoluwe binnenstad, dool door steegjes en pleintjes en maak kennis met haar musea. Geniet van de vele ambachtelijke lekkernijen of zet je op een bankje om de bruisende omgeving helemaal in je op te nemen.

Herontdek Hasselt in één dag

Wie aan een wandeling niet genoeg heeft en Limburg het liefst een hele dag met een bezoek vereert, hoeft niet te vrezen. Ook aan jou hebben we gedacht. Op het menu: koffie goedgekeurd door King Kong himself, chocolade, jenever, wijn, funky streetart, cultuur, architectuur ... Meer dan genoeg om je een hele dag zoet te houden, dus. Ook de Babbelfiets zouden we je volmondig aanraden, ware het niet dat praten met een volle mond onbeleefd is en het moeilijk is om géén volle mond te hebben in de smaakstad.

Op gastronomisch weekend met de trein

Aha, we hebben met een levensgenieter te maken! Een fijnproever die, wanneer het kan, altijd het vijfgangenmenu verkiest boven de snelle snack. Dan kunnen we niet anders dan je dit verslag voorschotelen van hoe onze blogster naar Hasselt spoorde en er met volle teugen genoot van een gastronomisch weekend. Klein voorsmaakje: ze bezocht er een populaire stadsbistro, een cocktailbar, een sterrenrestaurant en, jawel, een smaakwinkel. Klaar voor Hasselt Deluxe?

8 must-eat restaurants in Hasselt

Sinds jaar en dag draagt Hasselt de titel “Hoofdstad van de Smaak” en dat is niet voor niks. In deze hippe en trendy stad vind je talrijke leuke plekjes om te tafelen na een vermoeid dagje shoppen of wandelen. Wij helpen jou alvast met kiezen en pikten er 8 resto-hotspots uit!

Al aan het watertanden nog voor je door de intro was? Zo hoort het! Dus waar wacht je nog op? Koop dat treinticket en leg die knorrende maag het zwijgen op met alle heerlijke hapjes die Hasselt je te bieden heeft. De prachtige herinneringen als dessert krijg je er gratis bij.
check2-anim
loader