Of je nu graag een klein stukje Hasselt probeert of er liever een heel (verlengd) weekend van smult: de stad van de smaak heeft genoeg ingrediënten om elke honger te stillen. Wij geven je zeven hapklare ideeën om Hasselt te verorberen: van een stadswandeling tot een daguitstap, een weekend deluxe en zoveel meer. Meer nog, we brengen je zelfs ter plaatse. Het enige wat jij moet doen, is genieten. Gaat wel lukken, niet?

Een stadswandeling die je zintuigen prikkelt

Deze wandeling laat je de Limburgse hoofdstad beleven met al je zintuigen. Flaneer door haar historische, autoluwe binnenstad, dool door steegjes en pleintjes en maak kennis met haar musea. Geniet van de vele ambachtelijke lekkernijen en bewonder de kleurrijke street art op de muren in de stad.

Niet te missen activiteiten voor Hasselt in één dag

Na een bezoekje aan de Grote Markt en de Apotheek, nemen we je mee naar Z33, het huis voor Actuele Kunst en naar het Jenevermuseum. Wil je graag even pauzeren voor iets lekkers? Ontdek onze selectie van leuke adresjes: koffie goedgekeurd door King Kong himself, chocolade, jenever, wijn, funky streetart, cultuur, architectuur ... Meer dan genoeg om je een hele dag zoet te houden, dus. Ook voor wie liever een dagje gaat shoppen, heeft Hasselt heel wat te bieden. Zowel de gekende winkelketens als leuke tweedehands en eco-friendly boetieks hebben hier hun thuis gevonden.

De Hasseltse Jeneverfeesten op 21 en 22 oktober

Naast Stad van de Smaak is Hasselt ook hoofdstad van de jenever en dat wordt elk jaar gevierd tijdens de Hasseltse Jeneverfeesten. Tijdens het derde weekend van oktober wordt de rijke traditie van het jenever stoken in de kijker gezet met een kelnerloop, een stadsfontein waarvan het water in jenever verandert en natuurlijk alle mogelijke varianten van dit graandrankje.

8 must-eat restaurants in Hasselt

Sinds jaar en dag draagt Hasselt de titel “Hoofdstad van de Smaak” en dat is niet voor niks. In deze hippe en trendy stad vind je talrijke leuke plekjes om te tafelen na een vermoeid dagje shoppen of wandelen. Wij helpen jou alvast met kiezen en pikten er 8 resto-hotspots uit!

Japanse tuin

Bezoek de Japanse Tuin in Hasselt, de grootste van zijn soort in Europa, en word volledig zen in deze oase van rust. Tijdens het Kikumatsuri-festival in de herfst wordt de tuin versierd met allerlei soorten chrysanten en in de lente kan je tijdens het Hanami-festival de vele kersenbloesems bewonderen.

Plopsa Indoor Hasselt

Fans van Studio 100 moeten zeker een bezoekje brengen aan Plopsa Indoor Hasselt. Niet minder dan 25 betoverende binnen- en buitenattracties zullen kinderen van 2 tot 10 jaar een leuke dag bezorgen. Met het Discovery Ticket reis je trouwens tegen -50% h/t met de trein naar Plopsa Indoor Hasselt.

Op gastronomisch weekend met de trein

Aha, we hebben met een levensgenieter te maken! Een fijnproever die, wanneer het kan, altijd het vijfgangenmenu verkiest boven de snelle snack. Dan kunnen we niet anders dan je dit verslag voorschotelen van hoe onze blogster naar Hasselt spoorde en er met volle teugen genoot van een gastronomisch weekend. Klein voorsmaakje: ze bezocht er een populaire stadsbistro, een cocktailbar, een sterrenrestaurant en, jawel, een smaakwinkel. Klaar voor Hasselt Deluxe?

Al aan het watertanden nog voor je door de intro was? Zo hoort het! Dus waar wacht je nog op? Koop dat treinticket en leg die knorrende maag het zwijgen op met alle heerlijke hapjes die Hasselt je te bieden heeft. De prachtige herinneringen als dessert krijg je er gratis bij.
check2-anim