Maak je geen zorgen, dat overkomt iedereen.

2 scenario's volgens jouw type abonnement:

1. Je reist met een Standard Abonnement, Unlimited Abonnement, Student Abonnement, Gecombineerd abonnement, City Pass Abonnement, Vrijkaart of een kortingskaart/document dat overeenkomt met een vervoersbewijs (Journalistenkaart, Nationale kaart voor slechtzienden, Kaart voor gratis begeleiders, Kaart voor grote gezinnen, Kaart voor Vaderlandslievende Reden of Politiekaart):

  • De treinbegeleider zal een Vaststelling van Onregelmatigheid opstellen (€ 90). Je dient je abonnement dat geldig was op de datum van de vaststelling, binnen de 14 kalenderdagen (datum van de feiten inbegrepen) voor te leggen aan het loket samen met de vaststelling van onregelmatigheid. Deze wordt afgesloten en je moet geen € 90 betalen.

2. Je bent je Halftijds Abonnement, Student Multi, 10-rittenkaart, Youth Holidays, Standard Multi, Youth Multi of Railease vergeten:

  • We raden je sterk aan om je ticket te kopen voor je instapt, want in de trein kost je ticket € 9 meer (enkel contactloze elektronische betaling). Dit ticket is niet omruilbaar, noch terugbetaalbaar. Vermijd boetes en reis met een geldig vervoerbewijs.
  • Als je geen ticket koopt aan Boordtarief (om welke reden dan ook), stelt de treinbegeleider een Vaststelling van Onregelmatigheid op (forfaitair bedrag van € 90).
Ga naar een loket en vraag een duplicaat van je valideringsticket of een duplicaat van je moederkaart en valideringsbiljet aan. Dit kan voor alle abonnementen behalve voor Halftijdse Abonnementen en Student Multi.

Ben je jouw MoBIB-kaart kwijtgeraakt? Ontdek de oplossingen om een MoBIB-kaart en je abonnement terug te krijgen.

De NMBS-klantendienst helpt je graag telefonisch verder, elke dag van 7 tot 21.30 uur op het nummer 02 528 28 28.
check2-anim