Wat is er heerlijker dan een citytrip in eigen land? Neem de trein met je Hello Belgium Railpass en ga genieten van dagje uit. Ontdek de mooiste musea, monumenten, gebouwen en gezellige plekjes in deze grotere Belgische steden.
Zicht Havenhuis Antwerpen vanaf de Schelde met zonsondergang

1. Ontdek de andere kant van Antwerpen

De stad van Brabo, de Scheldestad, de Diamantstad, de Koekenstad, de Modestad, de Sinjorenstad … Antwerpen is van alles. Wij nemen je mee naar de stations van Zone Antwerpen, zodat ook de minder bezochte hoekjes van Antwerpen hun welverdiende tijd in de spotlight – en in jouw dagplanning – krijgen.

2. Must sees rond de Luikse stations

Luik is een unieke stad, voornamelijk door de mooie samengang van verleden en heden. Ambachtelijke winkeltjes liggen er naast hippe cafés. Street art en moderne architectuur leven er in harmonie met historische momenten. Kortom, het is een rijke stad. Om je te helpen bij je bezoek en omdat je waarschijnlijk aankomt met de trein hebben we voor jou een programma samengesteld: 10 must sees rond de Luikse stations.

Station Luik-Guillemins

3. Onze 9 ideeën voor uitstapjes rond stations in Brussel

Ontdek de 1001 kleurrijke facetten van Brussel met deze route en maak kennis met niet minder dan 24 street art-kunstwerken en 17 stripfresco's. Poseer vóór deze flamboyante decors voor je story van de dag.Zin om op stap te gaan? Om nieuwe dingen te ontdekken? Ontdek het beste wat er te bezoeken valt in de omgeving van 3 – bekende en minder bekende - stations van Brussel: musea, proeverijen, shopping en nieuwe stedelijke ruimtes. Wacht niet langer en neem de trein om samen met vrienden of familie te genieten van onze tips!

4. Verborgen oases van rust vlak bij de Gentse stations

Het werd tijd dat de Gentse stations de blogpost krijgen die ze verdienen. De stations zijn namelijk meer dan naar verse wafels ruikende ruimtes waar je doorheen snelt nadat je bent afgestapt van je al dan niet te laat aangekomen trein. Ze zijn de toegangspoorten tot de stad! Wij geven je 6 tips om de drukke Gentse binnenstad te ontwijken en je naar een rustige oase te begeven rondom station Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort.

Houtdok te Gent
Schildpad van Jan Fabre op de Citadel van Namen

5. Verken Namen met je zintuigen

Waar Samber en Maas elkaar kruisen en de statige citadel boven de stad uit torent, daar vind je de sympathieke hoofdstad van Wallonië: Namen. Eigentijds en pittoresk tegelijk. Een stad die je verleidt met geuren, kleuren en smaken. Stap op de trein en neem je tijd om deze stad met al je zintuigen in je op te nemen. Dat lukt perfect met onze tips!

Op zoek naar nog meer inspiratie?


Ontdek onze selectie van mooiste steden in België!

check2-anim
loader