Soms kan het eens leuk zijn om er alleen op uit te trekken en te genieten van de rust en stilte om je heen. Wij stellen je graat 8 activiteiten voor die je alleen kan doen, in de stad of in de natuur.

1. Antwerpen in al haar facetten

Ga er voor een paar dagen tussenuit en ontdek alle ongekende facetten van Antwerpen. Street art, stadstuintjes, natuurparken, ... voor ieder wat wils. Wandel zeker door de Zurenborgwijk met haar prachtige 19de-eeuwse architectuur.

 

2. Ontdek de Hoge Kempen met de fiets

Ga op fietstoch in het grootste heidegebied in Vlaanderen en aanschouw het indrukwekkende panoramische zicht van op de 300m lange houten fietsbrug. In het fietspunt naast het station van Genk kan je een fiets huren, ook een elektrische.

3. Breng een interactief bezoek aan het BELvue Museum

Het BELvue Museum laat je het ontstaan van België ontdekken aan de hand van 7 thema's, zoals bvb. democratie, migratie en taal. Er worden ook meer dan 200 voorwerpen van vroeger en nu tentoongesteld, nostalgie ten voeten uit.
Download de ErfgoedApp op je smartphone en ontdek het museum op een interactieve manier en op je eigen tempo.

4. Brocantemarkt in Tongeren

Niets leuker dan op zoek te gaan naar die ene verborgen parel op de brocantemarkt. Wie weet vind je hem wel op de vlooienmarkt in Tongeren.

5. Comedy en gastronomie in Leuven

Kom naar Comedy Leuven in Café Sport en combineer een lekker etentje met een avondje stand-up comedy. Zowel jong talent als gevestigde waarden geven het beste van zichzelf om je aan het lachen te krijgen.

6. Een wandeling in Aarschot en omgeving

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de Demervallei vanuit Aarschot. Bewonder de historische gebouwen langs de route en beklim de Orleanstoren, waar je een prachtig zicht over Aarschot en de Demervallei hebt.

7. Een dagje wellness in Spa

Spa is niet alleen gekend voor de minerale waterbronnen, maar ook voor haar Thermen, de ideal plek om te herbronnen.

 

8. Brussel op de tonen van Jacques Brel

Deze wandeling van de Brel Foundation laat je Brussel zien door de ogen van Jacques Brel. Met de audiogids kom je alles te weten over de plaatsen die hem inspireerden. Je leert ongetwijfeld nog enkele nieuwe plekjes van onze hoofdstad kennen.

 

check2-anim
loader